|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: "A nasi trogodisnjaci i cetverogodis...
20.1.2012 12:50:41   
Mya_81 RR

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

a ovu su temu zaboravili zaključati user posted image

Ovo nije chat tema user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 401
26.1.2012 12:10:39   
ziki
Da i ovdje pitam , mozda neko prije procita
Vec sam pisala da se Nemrko plasi mraka a ja sam mu svojom ogromnom pogreskom taj strah povecala. Isao je sam u kupatilo, piskio, prao rukice, zubice sve super, kad bi otisao da kaki samo me zvao da mu operem guzu. E onda jednog dana malo je teze kakio i ja sam bebu ostavila u dnevnu da se igra na podu a bila sa njim, beba je pocela odjednom strasno da place, ja potrcala da vidim sta je bilo i po navici sama ruka otisla na prekidac, kad sam bebu uzela cula sam njega da vristi, uzela i njega, tjesila, smirila. Od tad on vise sam ne ide u kupatilo, pa taman se upiskio. Prihvatila sam to da je jos sveze i da ce se normalizovat al od tad stvari idu nizbrdo, sad vec nece napolje da izadje jer nismo bezbjedni, prije 2 veceri sam ga molila da podje samnom do DM da uzmemo pelene i samo nas dvoje prosetamo, nece. Jutros smo nas troje bili u spavacoj, on ustao da donese igracku iz dnevne i vratio se trceci, vristi, zove, ulateo u spavacu, oci sirom otvorene. Ja sam osjetila njegov strah, jeza me prosla kad sam ga onakvog vidjela. Cak sam ustala da provjerim da mm nije nesto ostavio prije nego je posao na posao pa da ga to uplasilo, nista, osuncana svijetla soba i za divno cudo raskrcena od igracaka. Da li je jos neko imao istih dozivljaja

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 402
26.1.2012 12:17:02   
Lulu_08
ziki koliko ja znam strah od mraka i sl. u djetinjstvu su cesto prolazni, ali i ja bih se prepala i zabrinula kao i ti, mozda potrazila strucnu pomoc (tipa razgovor sa djecijim psihijatrom) jer mozda mu prica sa strucnim licem pomogne da savlada strah?

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 403
26.1.2012 12:17:59   
bebacha
Ajla se boji mraka al ne toliko.njoj je samo problem spavat ako je mrak pa drzimo svjetlo u hodniku upaljeno cjelu noc.
nju trenetno jos uvjek drzi strah od vjestice.i neznam vise kako da pridem to.
Ajla ima istu reakciju na vjesticu kao tarik na mrak,al potpuno istu.
ona sad pocne plakat kad joj spomenem vakcinu(to je u martu)i zubara a to moramo sto prije otic.neznam vise na koji nacin da joj pricat o tome

ona je uzasno osjetljiva,emocionalna.jako je lahko povrijedit i uvjek moramo dobro  pazit kako pricat s njom.nazalost to ne paze svi pa imamo veliki problema.ona tako jakoo dobro pamti i zapaza,pa joj je tesko i nesto izbit iz glave

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 404
26.1.2012 12:42:11   
ziki
Strah od mraka sam prihvatila kao normalan i znam da ce proc. Mene brine sto on nece napolje, nije bezbjedno, nece sam u dnevnu dok ja bebu uspavam, jutros je sam otisao po igracku i samo se tamo odjednom uplaio. Nece da mi kae cega al bas se uplasio
Sad mu kazem da cemo ujutroic u postu da podigmemo patikice sa unjevitim i neceuser posted image

< Poruku je uredio ziki -- 26.1.2012 12:48:01 >

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 405
26.1.2012 12:47:51   
Rabi
ziki, nama se desilo slicno.... dok je sjedio na tuti u wc-u iznenada je nestalo strujeuser posted image
i od tada se placi mraka, ali ne u ovolikoj mjeri kao tvoj djecak! Plasi se da sam udje u mracnu prostoriju...npr. nece sam otici u sobu po igracku jer je ugaseno svjetlo... Ali ponekad se igramo u mraku, tako sto on pali i gasi svjetlo, svi se zatvorimo u jednu sobu i  smijemo se, plesemo, djeca vriste, skacu...a Adnan pali i gasi svjetlo! Jednom smo se snimali kamerom i sada to gledamo, a on uziva gledajuci i uvjek trazi ponovo da gleda...
Probaj mu objasniti, da u mraku nema nista...da sve sto ima po danu da ima i po mraku...
uzmi ga u narucje, pa zajedno ugasite svjetlo i onda mu kazi da se ne treba plasiti mraka, da u mraku nema nista strasno! I kad upalis svjetlo kazi mu da je to sve sto ima i u mraku i kad se upali svjetlo....nista drugo!
Bice to dobro, sve su to prolazne faze! A ako i potraje, potrazi strucnu pomocuser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 406
26.1.2012 12:51:56   
Rabi
IZVORNA PORUKA: ziki

Strah od mraka sam prihvatila kao normalan i znam da ce proc. Mene brine sto on nece napolje, nije bezbjedno, nece sam u dnevnu dok ja bebu uspavam, jutros je sam otisao po igracku i samo se tamo odjednom uplaio. Nece da mi kae cega al bas se uplasio
Sad mu kazem da cemo ujutroic u postu da podigmemo patikice sa unjevitim i neceuser posted image

mozda se uplasio sjeneuser posted image Jer se i moj adnan plasi sjene, ali ne toliko...mislim plasio se, ali sada manje!
Ja sam mu na zidu iza  svjetla, pokazala da je to samo sjena i nista drugo....da to pravi svjetlost i da to nije nista strasno!
Pravili smo oblike rukama, mahali, kretali se....samo da shvati da je to samo sjena i nista strasnouser posted image
Nadam se da si me skontalauser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 407
26.1.2012 12:57:03   
koka i po
mi se aBd prijavljujemo na ovu temu pocetkom marta...user posted image
ali eto to je tu negdje user posted image .
moje dijete je jedna velika beba .on i brat (u njegovom uzrastu) su nebo i zemlja.
iako ih odgajam po istom sablonu mali je dosta nesamostalan tj.jednostavno nece da se osamostali.
jos uvijek ga moram hraniti(sem onoga sto se njemu svidja),oblaciti i sl.dok je veliki u njegovoj dobi bio susta suprotnost.
svi moji pokusaji da ga privolim da se osamostali u pojedinim stvarima padaju u vodu...sem onih koji se njemu svidjaju user posted image tako da mi vise "lici" na tvrdoglavog ovna nego na emotivnu ribicu.
sto sebi "zacrta" to i ostvari...ovo vec nije pod upitnikom nego je stvar genetike .
sve u svemu...moze i bolje.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 408
26.1.2012 13:32:29   
mamana
Moja djevojčica je u usrastu od tri godine boja se prelaska ceste, bez obzira da ima ili ne automobila. Šetamo normalno(gdje nema saobraćaja) i čim dođemo do ceste počne da me jako stišče za ruke i tražila je da je prenesem. Prvo sam mislila da se nešto deseilo u šetnji sa tetom i da se ulašila i pokušala sam razgovarati sa njom o tome, ali ona je samo ponavljala da se boji. Onda sam malo isčitala na Internetu i našla da je to normalno, jer je to period kad se razvijaju strahovi kod djece i kad postaju svjesni opasnosti i našla sam dobar savjet. Objasnili su da treba na papir nacrtati ono čega se djete plaši ili još bolje da djete nacrta( u našem slučaju ulicu) i pokušati kroz razgovor o crtež prevazići te srtahove.

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 409
26.1.2012 13:35:03   
veeseelaa
da se bar moja nečeg boji
ta je neustrašiva, pridje svakom psu, zagrli ga, ljude grli i pozdravlja
stomatologa se ne boji ni raznih doktora, auta itd
Jedino plače kad joj perem kosu
a kad kaže mama ja se bojim, znam da je neki zijan napravila

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 410
26.1.2012 13:44:14   
mamana

Znači ipak se nečega boji, mame.user posted image

Neposredna veza do poruke: 411
26.1.2012 15:48:15   
Dida79
Hocel to ova tema napokon da ozivi user posted image

Jao kako je mene malac juce obrukao na bankomatu.Vec par dana kukumace da mu je mali laptop na sve nacine sam pokusavala da mu skrenem misli ali ne pali.
Dogovor je bio dok bude plata jer je laptop skup i on kosta 50 km to je moja zadnja finta bila.Kaze on koliko je to reko to je ona jedna crvena para.Slozio se sa mnom i broji dane do plate
Juce mi zatreba love i ja sa njim na bankomat.Kad je aparat izbacio lovu on je ugledao crvenu novcanicu jao majko moja kad je stao skakati oko mene..Vristi jupi bila plata vidio sam ti crvenu user posted image
Red iza nas se uhvatio ja od smejha ne mogu da se organizujem naroda sto je bilo iza nas se sve povaljalo od smjeha.
On sav sretan ide do auta i sam sa sobom prica gdje bi mi mogli sad da idemo po laptop u BBI ili Konzum user posted image
Sta cu pravac konzum i kupim mu sta je htio..od juce ga ne gasi odusevljen je sa njim user posted image

< Poruku je uredio Dida79 -- 26.1.2012 15:49:33 >

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 412
26.1.2012 16:04:03   
Daja_sa

IZVORNA PORUKA: ziki

Da i ovdje pitam , mozda neko prije procita
Vec sam pisala da se Nemrko plasi mraka a ja sam mu svojom ogromnom pogreskom taj strah povecala. Isao je sam u kupatilo, piskio, prao rukice, zubice sve super, kad bi otisao da kaki samo me zvao da mu operem guzu. E onda jednog dana malo je teze kakio i ja sam bebu ostavila u dnevnu da se igra na podu a bila sa njim, beba je pocela odjednom strasno da place, ja potrcala da vidim sta je bilo i po navici sama ruka otisla na prekidac, kad sam bebu uzela cula sam njega da vristi, uzela i njega, tjesila, smirila. Od tad on vise sam ne ide u kupatilo, pa taman se upiskio. Prihvatila sam to da je jos sveze i da ce se normalizovat al od tad stvari idu nizbrdo, sad vec nece napolje da izadje jer nismo bezbjedni, prije 2 veceri sam ga molila da podje samnom do DM da uzmemo pelene i samo nas dvoje prosetamo, nece. Jutros smo nas troje bili u spavacoj, on ustao da donese igracku iz dnevne i vratio se trceci, vristi, zove, ulateo u spavacu, oci sirom otvorene. Ja sam osjetila njegov strah, jeza me prosla kad sam ga onakvog vidjela. Cak sam ustala da provjerim da mm nije nesto ostavio prije nego je posao na posao pa da ga to uplasilo, nista, osuncana svijetla soba i za divno cudo raskrcena od igracaka. Da li je jos neko imao istih dozivljaja

Kod mene je slicna situacija...curetak ima 3,5 godine i malo je reci da je se boji svega...nece sama u drugu sobu da uzme nesto vec kaze ajde i ti samnom...ako se ujutro probudi a ja vec ustala fras dobije...jedva je smirim...kaze :"ti si mene ostavila samu!"...ljudi iznad nas renoviraju stan i kad cuje zvuk busilice ako nisam pored nje opet vriska...,mah ima jos more tih sitnica...ali sve se tjesim da je neka faza user posted image ...

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 413
17.2.2012 11:54:05   
manuela RR

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

da se bar moja nečeg boji
ta je neustrašiva, pridje svakom psu, zagrli ga, ljude grli i pozdravlja
stomatologa se ne boji ni raznih doktora, auta itd
Jedino plače kad joj perem kosu

Kod mene isto,ničega se taj ne boji.
Prošle sedmice prvi put vadio krv iz vene i ja sva sretna što je super prošlo,al kontam prvi put mu je bio nije znao šta ga čeka pa sa efektom iznenenađenja sve super prošlo,i jutros smo ponovo došli da vadimo nalaze,kontam ja u sebi sad će nastati haos,a on ništa,lijepo sjeo meni u krilo,dr. uzela ruku a on njoj nemojte mi iz te ruke vaditi prošli put ste iz nje može iz ove drugeuser posted image dr i ja u šoku...pita ona njega kako si tako hrabar a on njoj pa ja sam veliki dječak user posted image ...
Oduševio me...

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

Neposredna veza do poruke: 414
17.2.2012 12:25:27   
damma
moj svaki dan prima injekcije. i jutros mi posli u dom zdravlja. kaze on ja sam momcina, momcine ne placu i ja necu plakat. jest al malo sutra, kad dobi bocu, kakav momcina kakvi bakraci, jeci ambulanta user posted image

2004.
2008.

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 415
17.2.2012 17:58:02   
AminaZana

IZVORNA PORUKA: batterfly

Na ovoj temi mozemo i mi razmjenjivati svoja iskustva i "faze nasih 3-godisnjaka i 4 -godisnjaka,...
Sta vole??..Sta znaju??(boje,brojeve,slova...)
Jesu li vasa djeca radoznala,??..Koliko puta postavljaju raznorazna pitanja,postaje li vam "neugodno" odgovoriti na neka??
Da li osjecate kako im je nekad "dosadno"??
Kako se ponasaju prema "strancima", jesu li drustveni??''
Sta kada su bolesni??
"Izludjuju" li vas sa konstantnim ponavljanjem...Jesu li jos uvijek u fazi "pitanje,pitanje,pitanje-odgovor....user posted image ..Imate li osjecaj da hoce apsolutno sve da znaju...
Kako se vi ponasate prema njima??? Koristite li ponekad "odgojne metode",,kao sto je siba(prut) ili slicno.....itd...itd....

Dakle,drage mame o svemu i svacemu o nasim malim "radoznalicama"!!!!!.....

LP

super tema... ovdje mogu danima da tipkam....

moja Zana je zaista napredno i intelektualno nadareno dijete. ima 4 i po godine. nedavno smo radili test kod Dr. i ispalo je da prednjaci nad svojim vrsnjacima oko 1,5 do 2 godine! ovo je bas rijetkost. i time i veliki izazov biti mama ovakvom djetetu.

ona je vec sa 10 mjeseci hodala, sa 12 znala da broji do 10, a onda na njemackom i engleskom u roku pola godine. a o njenim pitanjima da ne pisem. ima ih za izvoza. nedavno je pitala:
"zasto ti meni mama kazes da se mi oblacimo, kada se kaze da se nebo oblaci" hmmmm HALOOOO user posted image

user posted image

u vrticu pohadja vjeronauku i medu najboljim je medju predskolcima...

odnedavno mi govori kako ce se na proljece upisati na casove klavira... to mene mama zanima!!!

ako ste gledali na youtube malu Helenu (kefalice) e nesta u tom fazonu je moja Zana... user posted image

sto se tice "odgojnih metoda = pruta" ja sam zaista totalno protiv toga kada je u pitanju moje dijete, ali generalno gledajuci, nekim roditeljima je to jedini izlaz kako da izadju na kraj sa svojom djecom. ali to je sada malo sira tema, jer mislim da do toga ukoliko dodje, moraju se roditelji zapitati gdje su pogrijesili (razmazili dijete) pa da ne mogu oni u tim godinama da se "dogovore" sa djetetom od 3-4 godine....

njemci imaju jednu poslovicu i nju cu prevesti sada bukvalno i iza nje stojim 100%, a glasi "kolijevku kako zaljuljas, ona se ljulja na taj nacin cijeli zivot". svako dijete se rodi isto, ni jedno se ne rodi sa IQ-om, samo sa instinktima, mi ih ucimo kakva djeca a kasnije boga mi i ljudi da budu...

uh sto se ja napisah :P sorry

No1. Zana - 30. 05. 2007
No2. Daanin - 03. 09. 2012
No3. Daris - 03. 09. 2012

(odgovor članu batterfly)
Neposredna veza do poruke: 416
19.3.2012 22:30:38   
ziki
Danas smo Nemirku kupili memori karte i igrali se sa njim, prvo ja pa mm da bi lakse ukapirao pravila. Odusevio se. Kad su ostali iz generacije poceli sa drustvenim igrama i koje igrate. Ja sam kontala da mu kupimo i covjece ne ljti se al mm smatra da mu je prerano mada se bas razumije u brojeve.
Jos uvijek ne ide sam u kupatilo, mojoj sestri je prodao pricu da se plasi da ce iz solje izac cudoviste aa onda posle par dana kod drugara sam isao u kupatilo. izgleda je u pitanju samo jos jedan vid trazenja paznje i ljubomore na bebu.

(odgovor članu AminaZana)
Neposredna veza do poruke: 417
19.3.2012 22:35:11   
Lulu_08
ziki super za memory igru, i mi se igramo toga vec neko vrijeme i super ide. Covjece ne ljuti se ide ali ne pamti pravila pa se podsjecamo dok igramo hehe. Puzzle i sl. vec dugo voli i igra se istima. Prosle godine (3 god) je dobila 2 drustvene igrice bas za djecu od 4-6 god. sa kojima se pravo lijepo igrala sa mojim roditeljima dok su bili na godisnjem odmoru, i sa mnom poslje povremeno. A i mene interesuje koje bi to jos igrice mogle biti interesantne, pa ako neko ima prijedlog sve je dobro doslo!

Sto se tice moje haman cetverogodisnjakinje, ona je trenutno velika mamina maza, valjda osjeti da ce uskoro doci bebica u nasu porodicu pa da nadoknadi unaprijed haha. Inace svadje su poput djeteta u pubertetu, odgovaranje i bunt je na nivou, ali kontam to je dio ove prelazne faze.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 418
19.3.2012 22:45:01   
ziki
IZVORNA PORUKA: Djana

ziki super za memory igru, i mi se igramo toga vec neko vrijeme i super ide. Covjece ne ljuti se ide ali ne pamti pravila pa se podsjecamo dok igramo hehe. Puzzle i sl. vec dugo voli i igra se istima. Prosle godine (3 god) je dobila 2 drustvene igrice bas za djecu od 4-6 god. sa kojima se pravo lijepo igrala sa mojim roditeljima dok su bili na godisnjem odmoru, i sa mnom poslje povremeno. A i mene interesuje koje bi to jos igrice mogle biti interesantne, pa ako neko ima prijedlog sve je dobro doslo!

Sto se tice moje haman cetverogodisnjakinje, ona je trenutno velika mamina maza, valjda osjeti da ce uskoro doci bebica u nasu porodicu pa da nadoknadi unaprijed haha. Inace svadje su poput djeteta u pubertetu, odgovaranje i bunt je na nivou, ali kontam to je dio ove prelazne faze.

Ne bih da te plasim al kod nas ovo traje ohoho, skoro godinu, i konstanto ima tendenciju da ide na goreuser posted image  kako li cemo prezivjet pubertet. Probali pricom, ignorisanjem, kaznjavanjem, oduzimanjem igracaka na kraju i pucpuc i nista ne daje rezultate

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 419
19.3.2012 22:49:43   
Lulu_08
Znam mila, hehehe ne plasis me jer sam svjesna toga, naime i kod nas to traje vec izvjesno vrijeme, samo mi je nesto u poslednjih par sedmica bas naostrila se posteno, mozda je i do prisustva taje, on joj je slaba karika haha. Niti kod nas ne daje rezultate nista, bar ne trajne. Kontam - mora da je faza pa ce aBd proci samo od sebe haha, a ne mogu trpiti to sto je najgore, trenutno mi je strpljenje 0 bodova pih misa mu...

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 420
20.3.2012 8:30:47   
emma.L
Ja moju troipolgodišnjakinju malo pohvalih jučer negdje user posted image . Elem ako itko živi na Dobrinji, čuo je sinoć kako lijepo odgojeno dijete imam. Čovjek mi je u Almi Ras rekao 'Gospođo, vi ste gigant' user posted image . Rekoh 'što, je li što mi valja dočekati da je udam?'
Dakle, Djana, traje i traje. Ponavljam, nije loše kao kad se brat tek rodio, ali taman kad pomisliš da je iza tebe, zvijer se probudi kad se najmanje nadaš.
Ali ja se i dalje tješim, bit će bolje.
Uglavnom, sad već nema ni traga bebe u njoj, to je prava mala curica sa rezonima, komentarima i pitanjima koja me bar tri puta dnevno ostave u čudu. I onda shvatiš koliko i sebe moraš dodatno izgrađivati da bi držao korak s njima user posted image .

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 421
20.3.2012 8:41:25   
bebbe RR
I kod nas su Memory karte omiljena igra. Zapravo, najradije igra Memory na strikinom I Pedu, ima već više od pola godine. A, koliko znam, ta igra je dobra za djecu našeg uzrasta...
Moja Ema je lijena za fizičke aktivnosti kao što je vožnja biciklom i slično. Vole li to drugi tro i četvorogodišnjaci? Ema preferira cijeli dan čitanje pričica, bojenje, igru s igračkama, bebe ili kocke, svejedno... Ma, sve više voli od bicikla i sličnih stvari napolju. Dobro, plivanje voli jako.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 422
20.3.2012 8:47:19   
mamabb
IZVORNA PORUKA: bebbe RR

I kod nas su Memory karte omiljena igra. Zapravo, najradije igra Memory na strikinom I Pedu, ima već više od pola godine. A, koliko znam, ta igra je dobra za djecu našeg uzrasta...
Moja Ema je lijena za fizičke aktivnosti kao što je vožnja biciklom i slično. Vole li to drugi tro i četvorogodišnjaci? Ema preferira cijeli dan čitanje pričica, bojenje, igru s igračkama, bebe ili kocke, svejedno... Ma, sve više voli od bicikla i sličnih stvari napolju. Dobro, plivanje voli jako.

Moja L je ista. Trčati do besvjesti, igrati murke i to moe ali kad treba ''''oznojiti'''' guzu za nesto odmah odustaje. Pokuavam joj utuviti da kad se potrudi da će i uspjeti ali ne pali. Vozi trokolicu ali ovaj klasični bicikl neće ni da pogleda.

< Poruku je uredio mamabb -- 20.3.2012 8:49:37 >

04.12.2008.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 423
20.3.2012 9:01:22   
bebbe RR
Lijene  naše dame:) Meni je neobično jer je starija glede svih tih sportova, od bicikla, romobila, rolera, klizanja i slično. bila mnogo više zainteresovana i motivirana...

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 424
20.3.2012 9:09:25   
ziki
Nemirko je takodje polijen za bicikl, tricikl i romobil. Tu je najzanimljivije da ja to iz podruma donesem proba po jedan krug ispred zgrade i onda je umoran. Trcat koliko hoces, igrat fudbala, (mada mislim da je ovdje najzanimljivije sutnut loptu ispod auta pa gledat kako baba ili mama moraju da legnu na asfalt da dohvate) jurit zivotinje neumoran al za ovo nikako. Na plivanje ga nismo vodili, kod nas nema pokriveni bazen a i ovo u okolini mi nisu prirasli srcu. Jedva cekam da krene fizicko/fitnes u obdanistu narocito jer je posmotan za neke takve radnje.

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *