|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: "A nasi trogodisnjaci i cetverogodis...
11.12.2011 18:42:59   
bananica
babmi, kako je proslo s vakcinom? je li bilo kakvih reakcija? trebaju li se obloge stavljati?

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 376
11.12.2011 18:48:24   
bambi7
stavljala sam joj obloge i odmah paracetamol. Mjesto uboda je prvo poplavilo pa pozelenilo, pa bilo tvrdo ma nije se dala pipnuti 15 dana na mjesto uboda. Temerature nije bilo!

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 377
12.12.2011 12:25:29   
bananica
primili vakcinuuser posted image sve super proslouser posted image user posted image
polio i DiTePer, u rukicu
paracetamol po potrebi, obloge stavljati ukoliko se bude crvenilo

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 378
12.12.2011 13:32:16   
virgulina
joj i vrtic i sve , M od sinoc ima temp user posted image ja na bolovanje , sta cu , jeste ona raspolozena ali majku mu svaki virus mora da joj se primi user posted image

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 379
12.12.2011 13:34:53   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bananica

primili vakcinuuser posted image sve super proslouser posted image user posted image
polio i DiTePer, u rukicu
paracetamol po potrebi, obloge stavljati ukoliko se bude crvenilo

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bananica)
  Neposredna veza do poruke: 380
12.12.2011 13:44:00   
emi7908
joj i vrtic i sve , M od sinoc ima temp  ja na bolovanje , sta cu , jeste ona raspolozena ali majku mu svaki virus mora da joj se primi 

Hvala Bogu drgom mi smo ove godine dobro prolazili, bilo je neke prehlade i malo ture ali nepuno hB. Pa što ne uzmeš nešto za imunitet djetetu možda to pomogne? Baš mi je žao što je tako sve hoće user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 381
12.12.2011 13:50:55   
virgulina
pije pikovit ali eto vidis , cim krenu virusi a ovdje je +14 ona pocinje da slinavi , kasljuca a sad i temp user posted image
ajd da je sad krenula nego je i prosle godine bilo tako
vise sam na bolovanju nego na poslu user posted image
a bas sam je dojila do 14 mjeseci i jede sve ali eto ,mada , ja u ordinaciji mogu da pokupim , muz radi u skoli ona u vrtic , ne moze da ih izbjegne nikako user posted image

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 382
12.12.2011 14:39:31   
ziki
Probaj sa Natura mix-om malo imunitet da pojacas, nama je pomogao.
Ja od mog troipogodisnjka ludim, prvo me digne u nebesa od ponosa, dovrsi postavljanje stola ako je beba pocela da place(on to sam ja ne trazim) ili mi donese casu vode sa "punara"(aparata za vodu)dok dojim bebu ili nesto slicno kao veliki pazljivi momak(nije da se hvalim al kopira mm) a onda se popne na stolicu pa na radni sto od kuhinje dokvati sakrivene makaze i osisa se dok dojim ili mi  slicnom metodom ukrade nalaz od bebinih kukova, kao da nema 2 risa papaira za crtanje na dohvat ruke. Pisala sam na temi odgoj da dajem poene i ide to super al kad mu dodje pa otkaci sve zaboravi i kazne i nagrade i sta je lijepo ponasanje a sta ne

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu virgulina)
Neposredna veza do poruke: 383
13.12.2011 18:53:05   
virgulina
evo mi od sinoc ne pijemo brufen user posted image
popila je u 20 i od tada hB nema temp
ali je nemoguca , nesmijem je pusti napolje pa tacno je ko u kavezu , ne zna sta ce od sebe user posted image
sad gleda Denis napast ( skuplja ideje kazala bih user posted image )

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 384
14.12.2011 10:04:23   
emma.L
ziki, mene prosto bude strah kad se moja klinka lijepo ponaša par sati user posted image . Da samo znate koliko se s njom priča, koliko se svi trudimo da joj ukazujemo na lijepo i ružno, ali kod moje curice to sve jako malo efekta ima, nažalost. Preksinoć ostala s tatom dok sam ja izišla. Vraćam se, ona sjedi na fotelji, vidim da je u kazni. Pitam je zašto, kaže 'pljunula sam tatu'. Ja užasnuta a MM kaže 'ne, Ema to je bilo prije, znaš li zašto si sada u kazni'. Ovaj put je MM upozoravao da ne dira luk iznad krevetića (onaj na kome vise igračkice, kad se otkači jedna strana sve kao sajla odleti pa dobro pazimo da njega ne udari slučajno) i ona je uz sva objašnjenja i upozorenja išla namjerno dirati taj luk. I stalno je tako, konstantno je nešto. a najgore mi je što je kod nje sve negativno i sve je kontriranje. Ako slučajno ne pomognem da navuče čizmu, počinje kenkanje 'ne moguuuuuu', a ako krenem i ponudim da pomognem 'ja ću samaaaaa, zašo si mi to uradilaaaaaa, sad mi otkopčaj jer hoću samaaa' i tako je za sve - od pranja zubića, jela, igranja, šetnje ... I to bih sve otrpila, ali to kmezanje me izludi. Kad bi samo normalno kratko i jasno izgovarala bez kreveljenja user posted image .
Ma joj, volim je najviše na svijetu user posted image user posted image user posted image , to je moja tersuna.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 385
22.12.2011 13:06:23   
Rabi
joj draga emma, ja kd citam tvoje postove isto k'o da ih ja pisemuser posted image
Ovo kontriranje me ubi daaaaaaanima!!!!! Danima!!! Vise sam looooda sto na satuser posted image
otisli po njega u vrtic, i kao i uvijek fino ze zagrlimo, poljubimo, pitam ga kako je slusao, jeo, pio, spavao...bio dobar..Ja vidim da nesto nije okuser posted image I pitam kaze ucitelj bio je u kazniuser posted image Sta je radio kaze bacao igracke u vis, a iznad ovjesani njihovi crtezi. i ucitelj ga upozorio a on nije htio poslusati i bio u kazni... Ali hajde, sve to ok, nije bio dobar, bio u kazni(sjedio na stolici)...ali kad nam to ucitelj saopsti kad on poce urlati, plakati, trzati se, zamahivati kao da mene hoce da udariuser posted image a ja sve fino polahko, smireno...objasni razjasni...kazem nema veze, nisi bio dobar, ucitelj nije ljut na tebe, morate slusati ucitelja...Pa kako ,rekoh, D.? On je uvijek u kazni pa ne place....Toliko mu je nesto bilo krivo zbog te kazneuser posted image Jedva sam ga umirila!
Al hajde, u autu se nastavlja dalje...kaze daj mi zvaku! Kazem, nemam...imam coko jaje, moze umjesto zvake? Kaze moze! I dam mu.. Kad je pojeo kaze daj mi zvakuuser posted image Ja opet isto ponovim i kazem evo imam jos jedno jaje u zamjenu za zvaku ali da mi ne trazis vise zvaku jer nemam, kaze dobrouser posted image Pojeo i usutio do kuce!
Kad smo dosli kuci uvijek nastaje haos odmah s vrata...Adnane izuvaj se...kaze, nemooooooooogu, vidi ovo mi zapelooooo...aaaaaaaaaaa.....I uvijek ja izuvam, al i to hajd...nije problem!!!
Sad me slomi ovo negodovanje za sveuser posted image ako trazi nesto a ja kazem nema, odmah je bacanje, udaranje od namjestaj, udara sam sebe po glavi(cak je i ajsa posela ovo da radiuser posted image ), mlatara rukama i nogamaa, histerise, vristi...... A o tome sto ajsu maltretira, gnjavi, otima igracke....da ne pricamuser posted image
Ja uvijek kazem nek su mi zivi i zdravi prvo, ovo cemo sve nekakouser posted image
Ali eto slomi me ova neka njegova ljutnja i histerisanje za SVE, ali bukvalno SVE!!!!!
Sve mi lijepo ispricamo, dogovorimo se, grli mo se, volimo se...ali cim nesto ne ide po njegovom planu...nastaje haos!!!
I znam sve koji je glavni razlog...LJUBOMORA!!!Kako da nekako uspostavim barem malo ravnotezeuser posted image
Nemojte mi govoriti samo da se vise posvetim njemu nego njoj, da nju ostavimo a snjim samo da izadjemo, da se s njim vise igramo a da Ajsu malo ''proslijedimo''' jer sve to radimo....trudimo se u svakom mogucem trenu da se vise njemu obracamo, u svakom pogledu...
Bio je jedno vrijeme ''dobar'' mislim nije bilo ovakvog agresivnog ponasanja..ali je u nazad nekih desetak dana opet poceo po staromuser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 386
22.12.2011 13:24:34   
R&T@
Ljubomora ti tek pocinje...jer mu je djevojcica tek sad "prijetnja", kad pomalo hoda, javlja se, dira igracke...

Ali to je, naravno, normalno...

On je zbunjen...htio bi biti i veliki i mali...pa otuda kontra...
htio bi biti savrsen...pa place jer ste saznali da je bio u kazni...
pozeli vas dok je u vrticu...pa zanovijeta...

Molim te, pokusaj u svemu sto radi naci neki razlog, izgovor...pa ces TI lakse to podnijeti...
I idi mu malo "niz dlaku"...nemoj govoriti "nemoj" i pusti ga misli da je uvijek on izabrao ono sto ti "nametnes"...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 387
22.12.2011 13:52:06   
mamina princeza
emma.L vrlo slicno se ponasa i moja curica.... a ja se jos nisam porodila tek trebam za dva mjeseca abd. Takod a.. stvarno vise ne znam ni sta samoj sebi reci. Jel to samo taj period koji svakako trebaju proci ili je sve posebno zbog ljubomore.
Moja jako puno kontrira.... to je nevjerovatno da je neka dbolje joj reci hajde to uradi ako ne zelis da uradi....

a to s cipelama ko da si nasu situaciju objasnjavala... kad treba sama ne zna i kmeza a kad ti hoces ne ja cu sama i to izludi jer jako usporava.

Posbeno je bila teska po ponasanju protelih mjesec dana eco nakon prica prica i prica cini mi se da malo pazi vise n aponasanje ove sedmice ili sam samo ja malo bolje volje pa mi se cini :)

a iste sam ko emma ka dj eu pitanju ovo kmezanje. to je najgore sto meni to ide na zivce i ja se uznervozim i izvicem i onda haos nastaje. samo da ne kmezi pa makar se i svadja non stop. :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 388
22.12.2011 14:26:28   
Rabi
IZVORNA PORUKA: tajra

Ljubomora ti tek pocinje...jer mu je djevojcica tek sad "prijetnja", kad pomalo hoda, javlja se, dira igracke...

Molim te, pokusaj u svemu sto radi naci neki razlog, izgovor...pa ces TI lakse to podnijeti...
I idi mu malo "niz dlaku"...nemoj govoriti "nemoj" i pusti ga misli da je uvijek on izabrao ono sto ti "nametnes"...

Joj znam sve...sve si u pravu, ali znas da ponekad ono prekipi...pa prosistim ko pretis lonacuser posted image
Strah me da mu idem niz dlaku cesto, da mu ne predje u naviku i da ga ne naviknem da za svoju dernjavu dobije nestouser posted image
Ja stvarno nekad i previse uzimam sve srcu pa ja tjeram svoje, i zapitam se kasnije zasto sam rekla ne...kad sam mogla reci da, nije previse strasno bilo to sto je trazio....
Ma citava je sad to zbrka oko svega...
Mnogo toga sto bih mu dopustila da radi, ne mogu zbog Ajse, jer i ona hoce da radi isto ali da usput jedeuser posted image
Npr. kaze daj mi plastelin, a ja kazem ne moze Adnane, kad sestra zaspi onda...jer ona ne zna da se igra sa plastelinom, stavlja u usta...on pocne da histeriseuser posted image A ako mu dam i zatvorim njega da ostane sam u sobi dok se igra..ona se dere da otvorim vrata i lupa da udje kod njega i rizikujem da on napravi neki belajuser posted image
Ma covjek nije pametanuser posted image
Jedino rjesenje vidim u ovom gore boldiranomuser posted image user posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 389
22.12.2011 14:28:52   
mamana
Poslije svega ovoga dolazi faza laganja, ali ozbiljnog gdje se često zabrinete i faza svađanja i prepiranja. Kaže moja curica ja sam rekla da neću i tačka i zbilja se više ne vrijedi s noj naduravati.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 390
22.12.2011 14:45:43   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Rabi

IZVORNA PORUKA: tajra

Joj znam sve...sve si u pravu, ali znas da ponekad ono prekipi...pa prosistim ko pretis lonacuser posted image
Strah me da mu idem niz dlaku cesto, da mu ne predje u naviku i da ga ne naviknem da za svoju dernjavu dobije nestouser posted image
Ja stvarno nekad i previse uzimam sve srcu pa ja tjeram svoje, i zapitam se kasnije zasto sam rekla ne...kad sam mogla reci da, nije previse strasno bilo to sto je trazio....
Ma citava je sad to zbrka oko svega...
Mnogo toga sto bih mu dopustila da radi, ne mogu zbog Ajse, jer i ona hoce da radi isto ali da usput jedeuser posted image
Npr. kaze daj mi plastelin, a ja kazem ne moze Adnane, kad sestra zaspi onda...jer ona ne zna da se igra sa plastelinom, stavlja u usta...on pocne da histeriseuser posted image A ako mu dam i zatvorim njega da ostane sam u sobi dok se igra..ona se dere da otvorim vrata i lupa da udje kod njega i rizikujem da on napravi neki belajuser posted image
Ma covjek nije pametanuser posted image
Jedino rjesenje vidim u ovom gore boldiranomuser posted image user posted image

Mi tako s bojama.Ona nije posve vjesta,ali ruke se daju oprati.No malecki ne zna jos uvijek,pa mu nadjemo alternativu.Voli zivotinjice,kockice i obicne boje.
Ovo je njeno danasnje `radno mjesto`...
user posted image
A on je pored seke,sa svojim `drustvom`...
user posted image

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 391
22.12.2011 14:50:45   
Rabi
jasmin, ne znam kolika su tvoja djeca, ali kod nas je 3 i 1 god. A djevojcica, mladja nema svoju zanimaciju...Njena glavna zanimacija je da Adnanu uzima igracke i da se samo oko njega vrti..
Prema tome ovo ne dolazi u obziruser posted image
a da ne pricam o stavljanju usta svega sto joj dodje pod ruku!

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 392
22.12.2011 14:54:50   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Rabi

jasmin, ne znam kolika su tvoja djeca, ali kod nas je 3 i 1 god. A djevojcica, mladja nema svoju zanimaciju...Njena glavna zanimacija je da Adnanu uzima igracke i da se samo oko njega vrti..
Prema tome ovo ne dolazi u obziruser posted image
a da ne pricam o stavljanju usta svega sto joj dodje pod ruku!

Curica 4.7,djecak 3.3.Znam,i znam kako ti je,jos malo pa ce porasti.Nisam upratila prethodno,ali jesi li probala kupiti par igrackica `samo njoj` i da ih stavis pred njega dok se igra,pa i ako ona uzima `svoje`,on se nece ljutiti?!

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 393
27.12.2011 15:45:24   
Rabi
Jasmin Ajsa samo ''otima'' od Adnanauser posted image Nije bitno sta je i da li se ona zeli s tiim igrati!
Mada se nikako ne igra, ma jos je mala za igreuser posted image Ali eto, zanimljivo joj da mu otima a on da se ljutiuser posted image
Ma nisam pametna...ide i udara ga, ujeda, grebe....a on jadan samo placeuser posted image
Sta cu moram se strpiti da i ona pocne kontati kad joj kazem nesto...ja kazem NE Ajsa a ona crce od smjehauser posted image Ali zato Adnan malo-malouser posted image
Huh...nek su mi samo zivi i zdraviuser posted image Izguracemo uz Boziju pomocuser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 394
27.12.2011 16:14:11   
emma.L
Nas ubija spavanje popodne, tj. mene ubija user posted image . Eno je pjeva i priča već cijela 2 sata u krevetu i uskoro ću je dići, dakle danas nije spavala. Ovo se sve češće dešava. Ipak, dobra je i uvijek ode bez pogovora u krevet i odleži odmaranje ako ne može spavati, ali mi  je žao što je sama u sobi. Mislim da je mala da tek tako odustanem od ovoga, a i vidim da joj fali. Za dva sata će početi muka s njom kad neće slušati ništa, postat će agresivna i ljuta na sve oko sebe i na sebe samu i večeras neće mirno spavati ma kad da je stavimo u krevet jer će biti premorena. To nam je jedan problem user posted image .
Drugi je priča/slikovnica Bambi koju je dobila u paketiću. Od sinoć smo na mukama jer je traži, a sklonili smo je jer smo svo troje oplakali zbog Bambijeve mame. Jedva smo je utješili, zalijepili naljepnice preko lovca i puške da ih ne vidimo, pričali i pričali ali bez uspjeha. Jedva je zaspala sinoć. Čak je pitala sinoć tatu kad ću ja postati 'mama jelen' user posted image , srce moje misli da će mene lovac ubiti. I ne možemo je ubijediti da je to samo priča. Znam da je sad vrijeme suočavanja sa strahovima ali je još premala za pojam smrti kakva zaista jeste i trajnog odvajanja a s druge strane ne želim joj reći da ću uvijek biti tu s njom.
E odoh je dići, zove me user posted image .

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 395
20.1.2012 8:14:29   
zagy
Pošto moja user posted image  voli vodu kao da je vodozemac, kontala je voditi na bazen da se malo brčka, ljeto mi nešto daleko, ali se još nisam usudila. Jeste li vodili svoje user posted image  i na koji bazen.

21.04.2009. - mamina princeza
21.01.2013.- mamin princ

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 396
20.1.2012 8:35:43   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: zagy

Pošto moja user posted image  voli vodu kao da je vodozemac, kontala je voditi na bazen da se malo brčka, ljeto mi nešto daleko, ali se još nisam usudila. Jeste li vodili svoje user posted image  i na koji bazen.

mi smo par puta bili na Termama na Ilidzi i super je user posted image sve je stvarno čisto, vode računa o tim stvarima, čak znam da su uzorci vode iz bazena u redovnim lab analizama uvijek bile uredu...to mi je jako bitno...ja sam zadovoljna..sad ima jos akcija ako imas mercatori pika karticu - jednu kartu platis, drugu dobijes gratis user posted image user posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu zagy)
Neposredna veza do poruke: 397
20.1.2012 12:32:46   
zagy
E super, iskreno na Terme sam i mislila, oni imaju onaj mali bazenčić, a ja imam pika karticu user posted image

21.04.2009. - mamina princeza
21.01.2013.- mamin princ

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 398
20.1.2012 12:44:23   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: pocahontas

IZVORNA PORUKA: zagy

mi smo par puta bili na Termama na Ilidzi i super je user posted image sve je stvarno čisto, vode računa o tim stvarima, čak znam da su uzorci vode iz bazena u redovnim lab analizama uvijek bile uredu...to mi je jako bitno...ja sam zadovoljna..sad ima jos akcija ako imas mercatori pika karticu - jednu kartu platis, drugu dobijes gratis user posted image user posted image

meni je hladna voda, osobito za bebu
ja sam prekjuče nakon treninga brčnula se i zaledila se

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 399
20.1.2012 12:45:04   
veeseelaa
a ovu su temu zaboravili zaključati user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *