Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Forum > [Dijete] > Djeca > RE: "A nasi trogodisnjaci i cetverogodisnjaci...???"
RE: "A nasi trogodisnjaci i cetverogodis... 1.12.2011 13:37:55
emma.L
Imam isti problem, bananice. Ja imam termin večeras kod zubara da zamijenim tri plombe i vidim šta još meni treba, a Emu sam planirala povesti samo da se upozna sa zubarkom i vidi mene. Međutim, maloprije sam joj objasnila da može i ona sjesti na stolicu da joj ogledalcem pogleda zube (sigurno će se oduševiti, a to nam je glavno, samo neka se svi oduševljavaju njome) i možda joj malo namazati da budu još ljepši 'sokom od cedevite'. Pa sam uzela siperak i kašičicu i sve se igrale kao kod zubara, ona meni gleda, ja njoj, i kažem joj da će kasnije ona s tatom u CocoLoco dok ja popravim zube i da će mi biti lijepi i bijeli. Mislim da ćemo iznenada i obaviti prvi pregled, jer mi se čini dobre volje. Ako ne bude htjela i ne mora, neka samo pogleda mene pa ćemo drugi put. A ako QuickSmile popravlja laserski, javite iskustva molim vas, za svaki slučaj, jer je njoj veliki problem svaka mašina što zuji .
RE: "A nasi trogodisnjaci i cetverogodis... 1.12.2011 14:11:05
virgulina
pa ova nasa ne zuji , svijetli plavo i pusta zvuk kao kuler od racunara pa joj je poznato , nije da se boji ali joj je tjesko sediti samoj po desetak minuta , pogotovo sto nas stomatolog kaze da joj je bolje sjedit samoj u stolici nego meni u krilu jer ce tako lakse naviknut sigurna sam da je ne boli al joj je neprijatno kad se svi oslonimo na nju za svaki slucaj
RE: "A nasi trogodisnjaci i cetverogodis... 1.12.2011 14:37:25
virgulina
u oktobru je napunila tri ( morat cu stavit ticker ) a prvi put kad nam je sa uz cistio imala je oko dvije i pol godine njoj su zubi odjedno "pobjelili "pa su poceli tamniti ja sam mislila cirkularni karijes zbog flasice ali stomatolog rece da je to demineralizacija
RE: "A nasi trogodisnjaci i cetverogodis... 1.12.2011 18:20:32
virgulina
jeste bila mala , pile moje al je strpljivo sjedila dok nije sve poskidao bas mi ju je bilo zao , pere zubice , uzima fluor , ne jede nesto slatkise i opet stomatologu sad je vec lakse : idemo cika Papicu da sredi zubice ona : a jel moooojaaaa ja : pa mora sine ona : a dobo a kako ne zaplakati na tu pomirljivost samo da joj stalni budu dobri
< Poruku je uredio virgulina -- 1.12.2011 18:21:35 >
RE: "A nasi trogodisnjaci i cetverogodis... 2.12.2011 9:14:26
emma.L
Blago vama . Nama nije uspjelo prvi put, ali nema veze. Svakako je bilo naprečac i prepala se i počela plakati kad je vidjela stolicu. Onda je MM uzeo i ja sam sjela i meni pregledala zube, njoj dala masku i špricu i odoše njih dvoje u igraonicu, a ja ostadoh misleći je li se smirila . Sad ćemo malo više pričati i ići opet zajedno kad ja budem popravljala. Sljedeći put je u ponedjeljak,ali je neću voditi jer ću ja plakati , skidam kamenac. Užas, držite mi fige, malo OT. A jučer su mi djeca bila divna iako ni jedno nije spavao popodne. I Ema je sama otišla u krevet, pokušavala zaspati sat i 40 minuta i onda zove 'mama mogu li ustati, pojesti ću cijelu krušku' , a nigdje kruške (neki dan sam joj rekla da mora barem pojesti krušku ako želi imati snage jer nije spavala). I naravno, sinoć devar - plač u krevetu, jecanje, ne možeš je dozvati koliko se dere, prepadanje u snu, jedva se smirila . Ali što možemo, ne može baš cijeli dan biti idealan.
RE: "A nasi trogodisnjaci i cetverogodis... 2.12.2011 10:25:34
lejlaze
IZVORNA PORUKA: bananica
idu li vasa djeca na neke kurseve, kreativne radionice,ples,balet,muzicku skolu, itd. ?? neki prijedlog?? preporuku?
mi smo od nedavno poceli voditi D u skolu sporta. za sada je zainteresovan, mada meni sve to smijesno izgleda. trogodisnje dijete se zagrijava i slicne vjezbe. ali eto neka se uci sportu i neka tu potrosi energiju. samo me zanima do kada ce mu biti interesanto.
RE: "A nasi trogodisnjaci i cetverogodis... 2.12.2011 10:32:21
lejlaze
a zubaru se kanim otici ima vec 3 mjeseca. i zadnji put taman da krenemo iz kuci i ja izletim da je to DOKTOR!!! , vriska i plac - odustala od odlaska. zubi su mu hvala Bogu svi zdravi. ja to redovno pregledam. jos uvijek ja cistim, pa na kraju njemu dam da on zavrsi a sad je faza prelaska sa tute na WC solju. pa mu interesanto, sto pusti vodu, zatvori solju pa se popne i spusti vodu. ali uvijek moram opomenuti, obricu cunu, operi i posu ruke. za sada smo kod ponavljanja, dok ne postane rutina.
RE: "A nasi trogodisnjaci i cetverogodis... 2.12.2011 13:10:22
lejlaze
bili kod zubara , na brzinu sam ga obrlatila. prvo nije htio uopste da sjedne. pa smo onda izasli, ali posto je dogovor bio da cu mu kupiti autic ako pokaze zube.... po izlasku sam mu rekla nisi zasluzio nagradu i nema autica. onda smo se vratili i prosao pregled ok. sve je uredu.
RE: "A nasi trogodisnjaci i cetverogodis... 8.12.2011 22:51:40
bananica
konacno je iza nas prva posjeta zubaru ja sam ponosna na svoje dijete, bas kao da je odrasli covjek bio na njenom mjestu dok joj je popravljala zubic nije se mrdnula , zubarka je bila odusevljena ja sam sa vrata pitala da li ce joj popravljati laserom, al ona nije bila za to, eto kao ne zna da li ce dijete biti dovoljno mirno
RE: "A nasi trogodisnjaci i cetverogodis... 9.12.2011 0:40:43
dinaa
za hrabru djecicu Mi sutra idemo zubaru,brat da izvadi zubic a seka na pregled zubica.Javim kako je proslo,mada nebi trebalo biti problema jer kad je prvi puta isla sve je odlicno proslo a samo joj je pregledala zube jer sreca nista nije trebalo raditi,bijeli su ko biseri i svi "ispravni" nigdje ni na jednom ni tackice nema.
RE: "A nasi trogodisnjaci i cetverogodis... 11.12.2011 18:22:50
dinaa
E mene zanima kad ide ta vakcina,jel kad dijete napuni 5 godina ili ranije,nemogu da se sjetim tacno kad sam sina vodila.Moja curica sad ima 4 god.i 5 mjeseci.
RE: "A nasi trogodisnjaci i cetverogodis... 11.12.2011 18:29:16
dinaa
Eto vidis znaci ja moram ici u dz i pitati kad je vakcina jer od zaove malena sad pocetkom januara navrsava 5 godina a ni pojma o vakcini nema,niti ih je ko zvao niti obavijestio
RE: "A nasi trogodisnjaci i cetverogodis... 11.12.2011 18:31:06
bananica
nisu ni mene zvali, ja sam njih zvala da pitam kod mene ludnica u stomaku, samo sto se rijesih treme od zubara, sad me muci vakcina haha samo da i to obavimo
RE: "A nasi trogodisnjaci i cetverogodis... 11.12.2011 18:38:01
dinaa
Ma bjezi bona ja jednom nazvala dok mi je curica bila beba da pitam za vakcinu ah kad me napadose sta ja imam zvat,kud mi se zuri s vakcinom i valjda oni znaju kad dijete treba na vakcinu...bla,bla i dodjite sutra,pa rekoh sta da nisam nazvala,kaze pa nista i to je to,i hajd ti sad opet zovi ma oticu ja fino i pitati,sreca blizu mi je
RE: "A nasi trogodisnjaci i cetverogodis... 11.12.2011 18:40:25
bananica
sreca pa nemam takvo iskustvo, ja sam ih prije zvala i za najmanju glupost da pitam, pogotovo do prve godine hahaha al su uvijek bile ljubazne, a i da nisu ja bih opet zvala