RE: Zbog čega biste se razvele? (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

Medić* -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 17:27:30)

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: Galicia

Ovisnost je cudo.

I može da liječi [sm=smiley36.gif].
Mislim na ovu vrstu o kojoj pišem.

Upravo tako.

Ove druge ovisnosti koje se spominju morale bi da se lijece :)

MicoTico -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 17:29:04)

Razlog zbog kojeg bi se bez imalo oklijevanja razvela je fizičko i psihičko maltretiranje. Ostalo - sve zavisi od situacije.

škorpija -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 17:40:41)

razvela bih se jedino da me bije[sm=smiley14.gif]

rerica -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 18:57:30)

a razvela zbog cega,hmm...

zna "on" [sm=smiley2.gif]

hanabanana -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 20:46:52)

Nakon 13 godina braka, teško da ima nešto što ne bih razmotrila, oprostila, izvagala i borila se za nas.

Ali kad bi digao ruku na mene, tu bi našem braku bio kraj.
To on zna, to je oduvijek znao, niti je on odrastao u takvom okruženju, niti ja.
To je nešto što nikada, ali nikada ne bih oprostila.
Dakle, ne pričam o maltretiranju, kakvo crno maltretiranje, dovoljno bi bilo da krene podignutom rukom prema meni.

MicoTico -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 20:49:03)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Ali kad bi digao ruku na mene, tu bi našem braku bio kraj.
To on zna, to je oduvijek znao, niti je on odrastao u takvom okruženju, niti ja.
To je nešto što nikada, ali nikada ne bih oprostila.
Dakle, ne pričam o maltretiranju, kakvo crno maltretiranje, dovoljno bi bilo da krene podignutom rukom prema meni.

Pa i jedan udarac meni predstavlja maltretiranje.

Amani12 -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 20:51:53)

Razvela bih se kada me vise ne bi cinio sretnom,
kada bih ga prestala voljeti i kada bi me prestao voljeti.

mayra -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 20:57:15)

Trenutno nemam nijedan razlog da bih se razvela. Kako bih se razvela od covjeka koji je radio 10 sati fizicki naporan posao, dosao kuci i jeo, i sad opet u garazi radi. Znam da to nije tema, ali sam se morala izjadati jer mi je jako tesko i zao mi ga je, dusa moja, srce me boli za njim [sm=smiley13.gif]

vila_7 -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 21:12:12)

da odrzim obecanje! (zna super beba o cemu pricam) [sm=smiley36.gif]

a sto se razvoda tice - nikad ne reci nikad.
Cesto sam mislila da bih se zbog tog i tog razloga odmah razvela, al sve npr.zavisi od trenutnog stanja braka, situacija u kojoj se nesto desi i sl....
Ja npr. MISLIM da bih muzu lakse oprostila 1 noc neobaveznog se.a , nego da se s nekom curom nalazi i samo prica, da su se bas onako nasli,...... MISLIM.
E jedina stvar za koju mogu odlucno reci je definitivno udarac

Galicia -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 22:06:14)

mayra sto me ne pomognes nego visis na RR?

palachinken -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 22:12:20)

Razmišljam.
Vjerovatno bih sve probala oprostiti.
Ali ponavljanje grešaka....teško....

palachinken -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 22:13:09)

Namjerno ponavljanje grešaka, tj stvari koje zna da me povrijeđuju.

Mirkica -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 22:14:26)

IZVORNA PORUKA: vila_7

da odrzim obecanje! (zna super beba o cemu pricam) [sm=smiley36.gif]

a sto se razvoda tice - nikad ne reci nikad.
Cesto sam mislila da bih se zbog tog i tog razloga odmah razvela, al sve npr.zavisi od trenutnog stanja braka, situacija u kojoj se nesto desi i sl....
Ja npr. MISLIM da bih muzu lakse oprostila 1 noc neobaveznog se.a , nego da se s nekom curom nalazi i samo prica, da su se bas onako nasli,...... MISLIM.
E jedina stvar za koju mogu odlucno reci je definitivno udarac

vilo razumijemo se :)) potpuno se s tobom slazem .

mishkica -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 22:15:43)

Kada to vise ne bi bilo to, kada ne bi vise bilo onoga necega sto nas je i povezalo, prevaru ne znam bi li oprostila, uspustni sex vjerujem da bi, ali prevaru dusom i tijelom nisam sigurna

mayra -> RE: Zbog čega biste se razvele? (12.6.2013 8:13:40)

Zato sto mi je dijete spavalo u kuci, a jos uvijek se budi, zubici ga muce, a ne brini, pomognem ja itekako.

Ninushka -> RE: Zbog čega biste se razvele? (12.6.2013 8:39:57)

Ovako 'na prvu' mogla bih odmah nabrojati zbog čega bih se istog trena razvela

zlostavljanje, bilo koje vrste..
preljuba,
razne vrste ovisnosti,
kada ljubav prestane..

..međutim, nakon godina zajedno, i kad bi došlo do neke od stavki koje sam nabrojala, živ čovjek nikada ne može sa sigurnošću reći da li bi otišao.

Razumijem i Galiciju, kada bi se on okrenuo vjeri, možda bi i to postao razlog više zbog kojeg bi prvo, ljubav pukla..pa tek onda ostalo...

Mada, nikad ne reci sa sigurnošću.

EEDITH -> RE: Zbog čega biste se razvele? (12.6.2013 8:53:50)

treba znati i oprostiti

tinkivinki -> RE: Zbog čega biste se razvele? (12.6.2013 9:52:19)

IZVORNA PORUKA: eldinky

treba znati i oprostiti

e a kako zaboraviti?

gvendolina -> RE: Zbog čega biste se razvele? (12.6.2013 10:30:02)

slazem se sa ranijim postovima nasilje bilo koje vrste bilo bi glavni razlog razvod. ali kada pogledam u okruzenju zbog kakvih sitnica se brakovi raspadnu zamislim se

kolacic -> RE: Zbog čega biste se razvele? (12.6.2013 11:28:47)

bas tema za mene [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

citam navode, maltretiranje, tuca, prevara, droga, i sve sto ide vise u udzbenike, jer ih navode one koje nemaju nikakvu vezu s tim, a one koje imaju, ne razvode se vec trpe takav brak, samo one znajuci zasto.

A ja vam kazem, razlog za razvod jeste udaljavanje bilo koje vrste jednog od drugog, emocionalno, fizicko ili cisto vrijedjanje drugog partnera i nepostivanje, jer ovi gore navodi su jednostavo takvi u Bosni, sam pojam brak svi cestitaju a niko ne pita zasto se neko zeni ili udaje, a sam pojam razvod, drugo pitanje je iza toga, i sirom rasirene oci u cudu nekom: ZASTO?????
e ko pada na takve predrasude okoline i top temu razvoda i mahalanje na kafama, onda se ce i razvesti tek kad dodje do tuce, maltretiranja, prevare i ostalog, a pametna zena ili muz ce se razvesti i prije nego sto do toga do dodje, ako brak stvarno ne ide, i ne vrijedi se boriti za njega [sm=smiley1.gif]

vila_7 -> RE: Zbog čega biste se razvele? (12.6.2013 19:57:18)

pa kolacicu - zato sto za brak najcesce je razlog ljubav (pa ne pitaju) , a za razvod je milion razloga.... I mozemo mi pricati da i nas ne zanima kad se neko razvede , zasto su se razveli ,...ali svi se mi sokiramo kad npr.par koji je izgledao sretno-odjednom se razvede..... Iskreno mene prvu tako nesto sokira i pitam sugovornika zna li razlog.

Anoniman -> RE: Zbog čega biste se razvele? (12.6.2013 20:28:55)

Kada bismo se prestali voljeti...(kada bi strast izlapila, kada bismo imali razlicite poglede na buducnost, kada nam ne bi pricinjavalo srecu usrecivanje jedno drugog, kada ...)

kolacic -> RE: Zbog čega biste se razvele? (12.6.2013 23:44:32)

pa kolacicu - zato sto za brak najcesce je razlog ljubav (pa ne pitaju) , a za razvod je milion razloga.... I mozemo mi pricati da i nas ne zanima kad se neko razvede , zasto su se razveli ,...ali svi se mi sokiramo kad npr.par koji je izgledao sretno-odjednom se razvede..... Iskreno mene prvu tako nesto sokira i pitam sugovornika zna li razlog.

e onda ja spadam u manjinu koju ne zanimaju razlozi razvoda, kao ni sklapanja braka, jer ima dosta brakova brak na brzaka pa divan brak, i brak nakon 7 godina veze pa haos. A sto je to u nasoj sredini takav mentalitet da svi moraju cackati zasto se neko razveo ili razvodi, pa dovoljna je cinjenica da se razilaze, sta koga briga sto??? [sm=hudicek1.gif]

Galicia -> RE: Zbog čega biste se razvele? (13.6.2013 4:12:46)

Totalno si u pravu kolacic.

Hajmo zato zatvoriti 95% ovog foruma jer je bazirano na licnim iskustvima, zivotima. itd...

[sm=smiley29.gif]

tinkivinki -> RE: Zbog čega biste se razvele? (13.6.2013 7:35:55)

IZVORNA PORUKA: kolacic

e onda ja spadam u manjinu koju ne zanimaju razlozi razvoda, kao ni sklapanja braka, jer ima dosta brakova brak na brzaka pa divan brak, i brak nakon 7 godina veze pa haos. A sto je to u nasoj sredini takav mentalitet da svi moraju cackati zasto se neko razveo ili razvodi, pa dovoljna je cinjenica da se razilaze, sta koga briga sto??? [sm=hudicek1.gif]

mislim da to nije čačkanje već nam nekad nečiji brak sa strane gledano djeluje super pa kad se rastanu logično je pitanje zašto.iskreno,meni bude i žao,pogotovo ako imaju i djecu.a ne pitam sigurno zato da likujem što se neko razvodi[sm=smiley29.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>