RE: Zbog čega biste se razvele? (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

Galicia -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 12:45:29)

Razvela bih se isto kad bi se on okrenuo vjeri.

EEDITH -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 12:48:30)

ima dosta razloga za razvod,
maltretiranje svake vrste,
alkoholizam,
kocka,
kada bi nestalo ljubavi,
prevara
kada ne bi bilo sexa/veselaaaaaa/[sm=smiley36.gif]

tinkivinki -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 12:54:56)

zbog fizičkog i psihičkog maltretiranja,prevare,nestanka bliskosti,ma uobičajenih razloga

veeseelaa -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 12:56:55)

kada ne bi bilo sexa/veselaaaaaa/user posted image

kad se ne bi tresao kad zadignem suknjicu [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
ili kad se ne bi stresla kad pokaže bulija [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

bananica -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 12:59:45)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

kada ne bi bilo sexa/veselaaaaaa/user posted image

kad se ne bi tresao kad zadignem suknjicu [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
ili kad se ne bi stresla kad pokaže bulija [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

tinkivinki -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 13:01:21)

IZVORNA PORUKA: Galicia

a ja bih voljela da moj malo više vjeruje,on baš baš ne vjeruje uopšte.naravno ne bih se zbog toga rastala

lady_bubamara -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 13:01:29)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: tekja
A ove sto ne bi oprostile prevaru...hm...rijetko koja ne oprosti, pogotovo kad se imaju djeca[sm=smiley13.gif]

Ja bih MOZDA mogla oprostiti ali ne zaboraviti, nikad...
I to bi me ubijalo a i nas...
Osoba sam koja kad izgubi povjerenje tesko ga ponovo povrati...
To mi se desilo sa nekim jako bliskim osobama i evo traje godinama...
Zbog toga kazem....ne bih mu nikad vise mogla vjerovati...

Zato i ja rekoh ako bi se to desilo i kojim slucajem bilo oprosteno zbog djece, bilo cega...nikada nebi bilo nista isto..jednostavno takva sam.

sestro po stomaku [sm=smiley36.gif] isto razmišljamo , ja bih možda oprostila samo zbog djeteta - djece, al znam da više ništa ne bi bilo isto, barem ne sa moje strane!

drugi razlog je kocka , a i dijelim mišljenje sa Mirkicom ako bi se stalno neko stavljao ispred nas , naše porodice, i tada bih vjerovatno razmišljala o razvodu....

Daliyah92 -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 13:03:20)

Definitivno prevara, droga, alkohol, kocka! A to da ponestane bliskosti ili da me mm zapostavlja i sl. ne mogu reci da bih se razvela odmah, prvo bih pokusala popraviti stanje, a ako bi potrajalo najvjerovatnije bih razmislila o razvodu. Kazem samo, ne daj Boze iskusenja, ali ono sto sam navela u prvom redu, nikad ne bih oprostila niti bih zaboravila.

tinkivinki -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 13:05:15)

IZVORNA PORUKA: ninulina

IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: tekja
A ove sto ne bi oprostile prevaru...hm...rijetko koja ne oprosti, pogotovo kad se imaju djeca[sm=smiley13.gif]

Ja bih MOZDA mogla oprostiti ali ne zaboraviti, nikad...
I to bi me ubijalo a i nas...
Osoba sam koja kad izgubi povjerenje tesko ga ponovo povrati...
To mi se desilo sa nekim jako bliskim osobama i evo traje godinama...
Zbog toga kazem....ne bih mu nikad vise mogla vjerovati...

Zato i ja rekoh ako bi se to desilo i kojim slucajem bilo oprosteno zbog djece, bilo cega...nikada nebi bilo nista isto..jednostavno takva sam.

sestro po stomaku [sm=smiley36.gif] isto razmišljamo , ja bih možda oprostila samo zbog djeteta - djece, al znam da više ništa ne bi bilo isto, barem ne sa moje strane!

drugi razlog je kocka , a i dijelim mišljenje sa Mirkicom ako bi se stalno neko stavljao ispred nas , naše porodice, i tada bih vjerovatno razmišljala o razvodu....

ja ne bih preko prevare prešla,jer to vuče za sobom gubitak povjerenja i mnoga pitanja,ja bih tu mučila i sebe i drugu stranu,tako da je bolje dobar kraj,nego loš život.

Daliyah92 -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 13:07:28)

Ah da, sto se tice vjerovanja, kad bi se mm okrenuo drugoj vjeri ili poceo biti ateist, istog trenutka i bez razmisljanja bih ga ostavila. Znaci ovo je ispred svega onog sto sam gore navela. [sm=smiley1.gif]

Daliyah92 -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 13:08:49)

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

ja ne bih preko prevare prešla,jer to vuče za sobom gubitak povjerenja i mnoga pitanja,ja bih tu mučila i sebe i drugu stranu,tako da je bolje dobar kraj,nego loš život.

Ptpisujem [sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]

veeseelaa -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 13:12:29)

kad sex štima teško da dolazi do prevare, tako da nek sex štima i sve pet [sm=smiley1.gif]

jalem -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 13:17:42)

zbog prevare

Medić* -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 13:21:46)

kad sex štima teško da dolazi do prevare, tako da nek sex štima i sve pet [sm=smiley1.gif]

Ne mora znaciti...neko ko je sklon svrljanju i prevarama stimalo ne stimalu u braku i odnosima taj ne gleda.

veeseelaa -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 13:39:05)

Ne mora znaciti...neko ko je sklon svrljanju i prevarama stimalo ne stimalu u braku i odnosima taj ne gleda.

da, taj je takav rodjen i vazda će da vara al kad počne iznenada do sexa je [sm=smiley36.gif]

tinkivinki -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 15:03:26)

da, taj je takav rodjen i vazda će da vara al kad počne iznenada do sexa je [sm=smiley36.gif]

mislim da je to izgovor samo,znaš meni nije dobar sex pa moram da varam.a da se malo potrudi oko veze i sex bi bio bolji

jasmin -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 15:06:48)

Ondje gdje bi nam se pogledi na život razišli,tu bismo se i mi razišli.

EEDITH -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 15:08:10)

IZVORNA PORUKA: jasmin

Ondje gdje bi nam se pogledi na život razišli,tu bismo se i mi razišli.

najpotpunije rečeno
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

bananica -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 15:10:17)

zasto ovo?

EEDITH -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 15:15:01)

i ja rekoh [sm=smiley36.gif]

ako ne štima ,šta čovjek da radi [sm=zmeden.gif]

snijeg -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 15:25:39)

Nezahvalno je govoriti o razvodu braka u crticama i par rečenica, isto kao što je nezahvalno govoriti o sklapanju braka. Splet okolnosti je presudan za naše racionalne/razumne odluke, sve drugo su hirovi i nezrelost.
Stavovi se mijenjaju, principi se prilagođavaju, dolaskom djece naš život nije više samo naš....bračna veza/iskustvo je mnogo više od papira koji se piše i briše shodno dešavanjima....svaki razvod braka je poraz za supružnika, bez obzira snosi li krivicu, a za razvod je potrebno dvoje....ja sam zagovornik borbe za porodicu, ne isključujem mogućnost razvoda, ali za isti treba zaista splet niza okolnosti koje bi naznačile da insana u nama više nema, da porodica nije prioritet, da ljubav nije vodilja i da prijateljstvo u odlukama i interesima supružnika nije prioritet...onog dana kada u svakodnevnim odnosima nas dvoje bude više svađe, ljutnje, prijekornih pogleda nego osmijeha, podrške i razumjevanja, onog dana kada sve što nas je spajalo nestane, a sve "zajedničko" bude razjedinjeno, zdravorazumski se nameće kraj.....pu,pu,pu...nedaj Bože ovakvih iskušenja [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]     

snijeg -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 15:28:24)

Ima jedna pametna, bez namjere da te ubjeđujem, ali kaže ovako nekako:

Ako ne znaš ko te istinski voli i s kim će ti život biti lagan, a ti traži onog ko istinski voli Boga [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Medić* -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 15:29:10)

IZVORNA PORUKA: snijeg

Ima jedna pametna, bez namjere da te ubjeđujem, ali kaže ovako nekako:

Ako ne znaš ko te istinski voli i s kim će ti život biti lagan, a ti traži onog ko istinski voli Boga [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Kako je ovo jako [sm=bravo.gif]

EEDITH -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 15:42:30)

Ako ne znaš ko te istinski voli i s kim će ti život biti lagan, a ti traži onog ko istinski voli Boga user posted image
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Galicia -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 15:44:21)

IZVORNA PORUKA: bananica

Ne bi onda imali iste interese i iste poglede na zivot i u zivotu.
Sta ima tu nejasno?

zasto ovo?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>