RE: Zbog čega biste se razvele? (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

ladyblue RR -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 9:34:49)

zašto bi se razvela?!hm....kocka, alkohol

tekja -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 9:35:36)

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Mogu ovako 'u prazno' svasta pisati, za bilo kakvu situaciju, ne samo povod za razvod, ali u biti ne znam nikad tacno kako bih stvarno reagirala dok se u sve to ne bih dovela. Neki principi jasno postoje, stavovi i misljenje, ali zaista ne znam dok se ne nadjem u odredjenoj situaciji.

[sm=bravo.gif] Slazem se.

hatepsut -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 9:36:56)

Meni je prevara stvarno tamo negdje na kraju,dugo smo skupa imam djecu i sad rad neke "fufice" ma jok bolan.Mozda bi drugacije razmisljala kad bi to bila "veza" ,ali kako ja nedam u mene mi coeku mrdnut nema saMsu da me prevari [sm=jezicek.gif]

Mirkica -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 9:38:09)

IZVORNA PORUKA: ladyblue

na ovo zlo sam i zaboravila , ali meni daleko gore od prevare

bebana27 -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 9:40:56)

Droga alkohol kocka i nevjerstvo

InLove -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 9:41:55)

IZVORNA PORUKA: ladyblue

Bas vala [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mala86 -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 9:42:10)

Prvo mi padne na pamet prevara,ali kad se covjek skonta ima puno gorih stvari

alkohol,izlasci svaku vece,svaki vikend s drustvom ko da je momak,svaki vid kocke...

Lady26 -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 9:42:15)

IZVORNA PORUKA: tekja
A ove sto ne bi oprostile prevaru...hm...rijetko koja ne oprosti, pogotovo kad se imaju djeca[sm=smiley13.gif]

Ja bih MOZDA mogla oprostiti ali ne zaboraviti, nikad...
I to bi me ubijalo a i nas...
Osoba sam koja kad izgubi povjerenje tesko ga ponovo povrati...
To mi se desilo sa nekim jako bliskim osobama i evo traje godinama...
Zbog toga kazem....ne bih mu nikad vise mogla vjerovati...
I kakv bi to brak bio [sm=zmeden.gif]
A zbog L nikad ne bih stala u braku....nije dobro ni za nju ni za nas....
Sasvim sam spodobna sama odgajati i podizati dijete i hB imam stabilan posao i redovna primanja...

Medić* -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 9:43:46)

IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: tekja
A ove sto ne bi oprostile prevaru...hm...rijetko koja ne oprosti, pogotovo kad se imaju djeca[sm=smiley13.gif]

Ja bih MOZDA mogla oprostiti ali ne zaboraviti, nikad...
I to bi me ubijalo a i nas...
Osoba sam koja kad izgubi povjerenje tesko ga ponovo povrati...
To mi se desilo sa nekim jako bliskim osobama i evo traje godinama...
Zbog toga kazem....ne bih mu nikad vise mogla vjerovati...

Zato i ja rekoh ako bi se to desilo i kojim slucajem bilo oprosteno zbog djece, bilo cega...nikada nebi bilo nista isto..jednostavno takva sam.

emi7908 -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 9:56:50)

Mogu ovako 'u prazno' svasta pisati, za bilo kakvu situaciju, ne samo povod za razvod, ali u biti ne znam nikad tacno kako bih stvarno reagirala dok se u sve to ne bih dovela. Neki principi jasno postoje, stavovi i misljenje, ali zaista ne znam dok se ne nadjem u odredjenoj situaciji.

Potpisujem, jer stvarno drugačije kad se stvarno dođeš do tog problema a ovako u prazno ovo bi ono bi hhhmmmmmm...

D_K -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 11:14:27)

IZVORNA PORUKA: emi7908

Mogu ovako ''u prazno'' svasta pisati, za bilo kakvu situaciju, ne samo povod za razvod, ali u biti ne znam nikad tacno kako bih stvarno reagirala dok se u sve to ne bih dovela. Neki principi jasno postoje, stavovi i misljenje, ali zaista ne znam dok se ne nadjem u odredjenoj situaciji.

Potpisujem, jer stvarno drugačije kad se stvarno dođeš do tog problema a ovako u prazno ovo bi ono bi hhhmmmmmm...

isto..
sad, ove pameti kontam da se svaki problem moze rjesiti - jedino ako bih utvrdila da petlja, laze, da se ne popravlja u neki stvarima koje razaraju brak ali sad za sad nema ni naznaka takvog ponasanja.
nesto kontam, ima sve gore od goreg.. kada bi covjek mogao da bira ja bih izabrala da mi djeca budu zdrava a ostalo boricu se.. to mi je nekako najvece iskusenje u zivotu a sve ostalo, laksa kategorija [sm=smiley2.gif]

ananas_ze -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 11:21:54)

uopce ne razmiljsam o tim stavrima, tim situacijama, nekad na pocetku svog braka mm sam rekla ako budemo imali problem izmedju nas(koji nema veze s bilo kim trecim) a ne mozemo ga rijesiti da cu se onda razvesti, a hB problema zasad i nemamo [sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 11:22:56)

Pa sad ako si isključila maltretiranje fizičko i psihičko...
ostalo na prvu zašto bih se razvela nisma sigurna dok ne dođem u situaciju recimo...

no neke svoje principe znam...a zna ih i moj parner savršeno je jasno šta je to što ne bih prihvatila kao pormjenu kod njega sada...
o mnogo toga smo pričali prije braka, i komletan brak smo na tom fonu...
kada bi se neke stavri pormjenile u tom smislu i on dozvolio da ja patim na bilo koji način zbog tih pormjena meni bi to bilo kao kod tvoje prijateljice karakterne osobine koje ne bih podnosila...

ne znam...
alkohol, kocka...predložila da spasimo i njega i sebe i brak...ima mogućnost biraj...ultimatum..
prevara...eh sad...kad, kako, gdje, zašto, nekad pomislim i da bih mogla oprostiti ( on ovo ne zna naravno, on misli ako prevari odječem ono hahah)
al poznajući sebe...ne bih ja mogla sa tom misli živjeti...nije pitanje uopće što to jeste uradio...pitanje je mog osjećaja da sa ove tačke gledišta i svega što smo prošli i prolazimo mnogo bi me povrijedio da pomisli na to a kamoli uradi...relano ja to ne zaslužujem...a ako ćemo ikreno ni on...

niki83 -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 11:40:10)

Mislim da ne bih mogla zivjeti u braku u kom nema osjecaja i gdje su ljudi postali 'stranci'.. E sada koje bi stvari i dogadjaji diveli do ovoga ne znam..ali meni je jako bitno da imam zivotnog prijatelja uz sebe.. Dakle kad bismo to prestali biti bez obzira iz kojih razloga tada bih zatrazila razvod.

Galicia -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 11:45:24)

Fizicko maltretiranje.
Psihicko maltretiranje.
Prevara.
Laz.
Kad bi prestali voljeti jedno drugo.

Mya_81 RR -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 11:51:20)

IZVORNA PORUKA: niki83

Mislim da ne bih mogla zivjeti u braku u kom nema osjecaja i gdje su ljudi postali 'stranci'.. E sada koje bi stvari i dogadjaji diveli do ovoga ne znam..ali meni je jako bitno da imam zivotnog prijatelja uz sebe.. Dakle kad bismo to prestali biti bez obzira iz kojih razloga tada bih zatrazila razvod.

Bas si lijepo napisala...

tajra26 -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 11:54:19)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Pa sad ako si isključila maltretiranje fizičko i psihičko...
ostalo na prvu zašto bih se razvela nisma sigurna dok ne dođem u situaciju recimo...

no neke svoje principe znam...a zna ih i moj parner savršeno je jasno šta je to što ne bih prihvatila kao pormjenu kod njega sada...
o mnogo toga smo pričali prije braka, i komletan brak smo na tom fonu...
kada bi se neke stavri pormjenile u tom smislu i on dozvolio da ja patim na bilo koji način zbog tih pormjena meni bi to bilo kao kod tvoje prijateljice karakterne osobine koje ne bih podnosila...

ne znam...
alkohol, kocka...predložila da spasimo i njega i sebe i brak...ima mogućnost biraj...ultimatum..
prevara...eh sad...kad, kako, gdje, zašto, nekad pomislim i da bih mogla oprostiti ( on ovo ne zna naravno, on misli ako prevari odječem ono hahah)
al poznajući sebe...ne bih ja mogla sa tom misli živjeti...nije pitanje uopće što to jeste uradio...pitanje je mog osjećaja da sa ove tačke gledišta i svega što smo prošli i prolazimo mnogo bi me povrijedio da pomisli na to a kamoli uradi...relano ja to ne zaslužujem...a ako ćemo ikreno ni on...

a ja te potpisujem :***

niki83 -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 12:02:44)

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Bas si lijepo napisala...

[sm=smiley31.gif]

Nedi -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 12:10:00)

Prvi razlog si iskljucila...drugi bi bio vezan za poroke bilo koje vrste (žene, kocke, alkohol, droga)...mozda i da sve prestne ljubav, njeznost, saosjecanje, podrska. Sta ti onda ostaje?

Super Beba -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 12:11:09)

Apsolutno se slažem...I mislim da ljudi nekad griješe što pod svaku cijenu ostaju u takvom braku..Mislim da čovjek nikad nije dovoljno star da ponovo upozna novu ljubav..

Anoniman -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 12:11:26)

Jucer, danas, sutra, istog trenutka samo da imam posao s kojim bi mogla finansirati djetetove potrebe i da nisam nikome na "teretu".
Nazalost. Iz dana u dan postajemo jedno drugom stranci. [sm=smiley13.gif]

malena27 RR -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 12:13:22)

IZVORNA PORUKA: Galicia

Fizicko maltretiranje.
Psihicko maltretiranje.
Prevara.
Laz.
Kad bi prestali voljeti jedno drugo.

Ovako nekako i kod mene

niki83 -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 12:31:51)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Jucer, danas, sutra, istog trenutka samo da imam posao s kojim bi mogla finansirati djetetove potrebe i da nisam nikome na "teretu".

[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Medić* -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 12:32:33)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Apotekarka -> RE: Zbog čega biste se razvele? (11.6.2013 12:43:34)

Prevara i fizicko maltretiranje

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>