RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

mirnah -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (13.11.2012 17:18:42)

hvala puno! vadila nalaze krvi i uz to provjeravala hormone stitne nema nikakvih odstupanja...pa sad da odem na ultrazvuk ili je to dovoljan pokazatelj da je sve ok?

Volim Te! -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (13.11.2012 18:16:32)

IZVORNA PORUKA: mirnah

hvala puno! vadila nalaze krvi i uz to provjeravala hormone stitne nema nikakvih odstupanja...pa sad da odem na ultrazvuk ili je to dovoljan pokazatelj da je sve ok?

Meni se desavalo da mi brzo pocne lupat dok nisu ustanovili da je od stitne bilo,ako nije od toga ona idi kardiologu meni se nekad cini grlo mi kucka hehehe

mamma mumi -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (14.11.2012 22:05:50)

Molim vas za savjet.Naime, mama mi je slomila L4 kraljezak-sponatan fractura na terenu osteoporeze. Interesuje me da li neko zna koji preparati se imaju kupiti, a da pomazu boljem zarastanju kostiju, ili cajevi,ma sta god.Hvala unaprijed

M kao Mama -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (14.11.2012 22:13:41)

mama mumi, moja nana je prije dvoje godine u 84 godini slomila ključnu kost, rame, rebra i ruku, znai niko se nije nadao da će preživjeti, a kamoli šta drugo. Helem, jedna rodica joj donese neku rusku smolu, koja je bila u jednom kvadratu promjera možda 5 sa 5 cm i od toga joj je naporavila 16 malih kvadratića, svaki dan po jedan taj kvadratić u čaši vode da se otopi, onaj najlon ispliva na vrh i lako se izvai, kaže moja nana da nije betno i da se da lijepo popiti, popila je ona sigurno jedno 7 tih pakovanja, kada smo je odveli na kontrolu sve sraslo, pitao dr. Gavrankapetanović šta smo joj davali, kaže žena je za knjiga, i mi mu kažemo za taj preparat i on kaže, da zna za to, zove se kao i tvoj nik, mumie smola i ostali preparati, pa eto pokušajte neće škoditi,

također sam čula i jaje u ljucsi da se navečer prelije cijelim limunom, ujutro je kađu u pjenu pretvoreno, ovo piti 40 dana, kažu birilać za kosti,

nadam se da sam ti pomogla

Miracle*3 -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (14.11.2012 22:47:56)

IZVORNA PORUKA: mamma mumi

Molim vas za savjet.Naime, mama mi je slomila L4 kraljezak-sponatan fractura na terenu osteoporeze. Interesuje me da li neko zna koji preparati se imaju kupiti, a da pomazu boljem zarastanju kostiju, ili cajevi,ma sta god.Hvala unaprijed

Kalcij je jako tesko unijeti u organizam, a da se on apsorbuje.
Postoje tablete koje su toliko stetne za zeludac a daj Boze da se ista od toga apsorbuje.
Ali ima dosta prirodnih lijekova koji se mogu puno bolje pomoci

mamma mumi -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (14.11.2012 22:54:06)

Nisam cula za tu smolu, a ima li je kod nas kupiti gdje da trazim?

M kao Mama -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (15.11.2012 18:27:30)

Nisam cula za tu smolu, a ima li je kod nas kupiti gdje da trazim?

ima po apotekama biljnim smola, a ove kapusle i praj imaju u svim bolje snadbjevenim apotekama

mama75 -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (15.11.2012 19:24:16)

mama alma, jel ova smola samo kod preloma kostiju ili moze da se koristi i kod osteoporoze i problema sa kostima?

M kao Mama -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (15.11.2012 19:26:32)

IZVORNA PORUKA: mama75

mama alma, jel ova smola samo kod preloma kostiju ili moze da se koristi i kod osteoporoze i problema sa kostima?

vjeruj da ne znam, ali logikom stvari, ako je dobra za kosti, onda je dobra i za preventivu, ali pitaj u apoteci ili progooglaj, znam da ima na google

koka i po -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (15.11.2012 19:37:57)

kada sam operisala lakat pila sam neku crvenu tecnost koja se kupuje u malim bocicama slicnim epruvetama.s obzirom kakve vrste je bio lom ,kosti su jako brzo zarasle.pa eto...pitaj u apotekama...jeste da je to bilo prije skoro 17 god...ali je vjerovatno jos proizvode.

vjestica -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (15.11.2012 19:41:02)

ja se sjećam da ej moj deda uvijek hvalio gavez kao sredstvo za zacjeljivanje kostiju i rana
http://www.cydonia.com.ba/ba/biljne-ljekovite-masti/11-mast-od-gaveza

Leena -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (15.11.2012 19:47:20)

IZVORNA PORUKA: vjestica

ja se sjećam da ej moj deda uvijek hvalio gavez kao sredstvo za zacjeljivanje kostiju i rana
http://www.cydonia.com.ba/ba/biljne-ljekovite-masti/11-mast-od-gaveza

Da, od gaveza brzo zacijeli kost, samo se ne smije stavljati na zglob, da ne bi okostao. Mnogo efikasnije od gavez masti jeste gavez trava koja se utopi u mlijeko, ostavi preko noci i onda time maze.

mamma mumi -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (16.11.2012 22:38:06)

Trazila sam mumi smolu u apotekama, ne bas svim, ali nema je. Jel to ima i u kapsulama?

M kao Mama -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (17.11.2012 0:40:56)

Trazila sam mumi smolu u apotekama, ne bas svim, ali nema je. Jel to ima i u kapsulama?

ma, trebalo bi da ima ja sam baš neki dan pitala u jednoj apoteci u Vog, kažu može se naručiti ta u kapsulama

ziki -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (4.12.2012 14:15:06)

Prilično mi hitno treba informacij gdje u Sarajevu može da se uradi papa i mamografija privatno i da rezultati budu expresno gotovi?

zvončica -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (4.12.2012 14:24:31)

IZVORNA PORUKA: ziki

Prilično mi hitno treba informacij gdje u Sarajevu može da se uradi papa i mamografija privatno i da rezultati budu expresno gotovi?

Napisala sam ti na chat temi....poliklinika Sunce.

ziki -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (4.12.2012 14:39:03)

hvala zvonki[sm=smiley31.gif]

veeseelaa -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (3.2.2013 21:44:48)

može li mi neko nešto reći o velikom koagulogramu??? skontah samo da se trebam javiti u Zavod za transfuziologiju da mi uzmu krv, šta se u biti traži tim nalazom??
o čemu se radi?
nešto i ne nadjoh putem googla[sm=zmeden.gif]

veeseelaa -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (3.2.2013 21:45:36)

i da li u vrijeme mjesečnice je ok obavljati ovaj nalaz?
koliko se čekaju rezultati?

MicoTico -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (3.2.2013 21:51:28)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

može li mi neko nešto reći o velikom koagulogramu??? skontah samo da se trebam javiti u Zavod za transfuziologiju da mi uzmu krv, šta se u biti traži tim nalazom??
o čemu se radi?

Ja našla : "veliki koagulogram -vrsta grupne pretrage.Zajednički naziv za laboratorijske testove zgrušavanja krvi.
obuhvata protrombinsko vrijeme, trombocite, agregaciju trombocita, aptv pretrage, fibrinogen, plazminogen, trombinsko vrijeme, D-dimer"
Koliko sam skontala ti testovi se rade nakon spontanog, prije operacije i sl.

Hanady RR -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (3.2.2013 21:54:46)

obični nalaz koagulacije krvi se radi uoči svake operacije obavezno...isti pokaže koja je brzina zgrušavanja krvi...
što je važan podatak...
ova veliki poršireni se radi ako ovaj standradni nije ok...
ili ako se prekomjerno krvari iz rana...zbog provjere evntulanih problema pluća ili srca itd...
naime porvjeravaju se svi faktori iz krvi ...
za ovaj veliki uzima se dosta krvi i nalaz se duše čeka do običnoga...ne znam sada tačno koliko to možeš telefonom pitati...il već gore kad ti izvade krv će ti reći...

Visnja RR -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (3.2.2013 21:55:15)

vesela evo o testu koagulacije

http://www.laboratorij.ba/struni-radovi/478-koagulacijski-testovi.html

veeseelaa -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (3.2.2013 21:57:16)

danas sam dobila prvi ciklus poslije poroda, vjerujem da moram sačekati pa nalaz raditi poslije ciklusa??
pašću u nesvijest[sm=smiley13.gif]
krvarim dole a krv uzimaju gore[sm=sad.gif]

hvala za info

teacher75 -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (3.2.2013 21:57:31)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

o čemu se radi?

meni su to radili tokom trudnoce, kad sam normalno vadila krvnu sliku u laboratoriji, ginekolog mi je za svaki slucaj dao uputnicu i za to

veeseelaa -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (3.2.2013 22:01:17)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

vesela evo o testu koagulacije

http://www.laboratorij.ba/struni-radovi/478-koagulacijski-testovi.html

ja kako skontah nema šanse da ti sve bude ok [sm=zmeden.gif]
al ono što ne kontam je kakve veze ovo sve ima sa prijevremenim porodom???

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>