RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

vila_7 -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (12.12.2011 20:28:15)

IZVORNA PORUKA: dubravka01

Pozdrav ženice,

Ja imam jedno kratko pitanje, kako vade krv djeci starijoj od godinu ( 14-15 mj.).
Iz vene ili iz prsta?

Hvala unaprije dna odgovorima.

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozica.gif[/image]

mojoj su (15,5 mjes.) vadili iz prsta - ali trebala je samo neke rutinske nalaze jer je zdrava-cisto da dr.vidi treba li joj kakve vitamine ili sirup za imunitet ukljuciti

salmy -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (29.12.2011 9:48:22)

Joj drage moje mene je uhvatilo pravo

Eh sad?? jucer sam momka kad je zaspao nosila do stana,a pravo je tezak
Od sinoc me boli u predjelu krsta,nemam pojma sta je?jesul bubrezi,kicma krsta.Nikada nisam imala tih problema.Sinoc polila aspirin i prestalo me,i naravno kad je popustilo opet me boli,lose sam spavala.Jednostavno me ziga na obje strane,pijem brusnicu i uvin caj.Ne idem puno na wc
Jeli neko imao slicno iskustvo?kontam da odem na ultrazvuk,ali kod koga? znala sam nekada otici kod dr Davorke veber,ali sad bih promjenila dr

teacher75 -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (29.12.2011 9:54:42)

pa mozda su te ledja uhvatila od nosanja il te negdje propuh uhvatio[sm=zmeden.gif]

henna ze -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (29.12.2011 9:58:39)

kad te zaboli popij brufen ako ne dojiš...otidji na uzv..to nije skupo a vidiš da li je sve ok..ako bude..a hoće ako Bog da..uradi i urinokulture...
mene nekad uhvati bol u donjem dijelu ledja...kad ružno spavam...
a isto me boli i kad mi se ešerihija razmniži...

salmy -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (29.12.2011 10:02:45)

Ma joj nemam pojma sta je,prije mozda mjesec dana sam radila lab,nalaze,I pila sam esbesul jer urin nije bio ok,ali poslije nisam imala problema sve do jucer[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Inace pijem skoro svaki dan brusnicu(volim je pravo)ali ne kontam ovaj bol?mozda cu ipak otici na uz
Hvala Vam drage

henna ze -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (29.12.2011 10:35:45)

draga moja..to je znači ipak..to..morkaćni kanali i bubrezi...
na uzv  može biti da se ništa ne vidi ali ako bakterija dodje do bubrega onda ide taj bol..govorim ti iz iskustva jer sam to prošla..isto nisam mogla u wc
sad da ne ispadnem pametnica..
ja ti uglavnom pijem uvin h čaj i to po 2-3 šolje dnevno..brusnica na našem tržištu..pa čak ni ona u rifuzi nije ni vidjela brusnicu..jer oni njoj uzmu dušu prije nego je osuše ..tako da je to bacanje novca..a pogotovo one u fiilter vrećicama..ondje svega ima..brusnice najmanje..tako da preporučujem uvin H ili ako već kupuješ brusnicu u apoteci ima ono neko malo pakovanje sušene...oko 7-10 KM..al nju kad skuhaš..to je mrak...

uz te bolove sam nekad osjećala mučninu, glavobolju...ako se upala proširi..je moja dr kaže da zahvati cijeli živac na kojem"stoje "organi...

salmy -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (29.12.2011 12:34:51)

Hvala ti draga puno,popila sam aspirin i prestalo me trenutno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]Pijem i ja uvin caj ali u brusnicu ga dodam,ruzan mi brate onako

A brusnicu kupujem osusenu,ja je volim i đaba,najdraze mi je pojesti plodove

Ako nastavi bol ipk cu se najaviti dr,zvala sam polikliniku Sunce Agram,ultrazvuk abdomena je 50KM

Nedi -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (30.1.2012 13:25:01)

Hitno mi treba pomoc. mm-u je sinoc na treningu pukao mišić na nozi. On naravno nema namjeru ici doktoru i sutra misli da ce moci ici na posao. Ima neku kremu i steznik za to mjesto.
Sta da radim? Da ga odvucem doktoru? Kako se tretira povreda? Sta mu treba od lijekova?

koka i po -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (30.1.2012 13:28:34)

doktor i strogo mirovanje.

Nedi -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (30.1.2012 13:29:48)

IZVORNA PORUKA: koka i po

doktor i strogo mirovanje.

Koliko dugo?

I treba mi jedan dobar argument za odlazak dokrotu tipa "ako se ne tretira ispravno mozda neces vise igrati" ili tako nesto

koka i po -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (30.1.2012 13:31:06)

ako se ne tretira ispravno imati ce problema citav zivot i vrlo vjerovatno da ce mu treninzi biti daleka proslost.

Nedi -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (30.1.2012 13:33:12)

Hvala na savjetu, težak je strašno kad je odlazak doktoru u pitanju...uff....

ziki -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (6.7.2012 12:01:36)

Imam jedno pitanje za cure iz Sarajeva imate li koga na infektivnoj klinici Koševo, mamu su mi juče vratili na infektivnu a prošli put smo imali loše iskustvo, tj vrlo neozbiljno su je shvatili pa samo neko da je malo pogleda. Puno bi mi značilo

Ben 10 -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (6.7.2012 20:53:29)

Dali moze biti uvecan CRP,leukociti i ostalo sve u granicama normale ,ako je zeljezo relativno nisko,ne hemoglobin nego Fe

DM -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (6.7.2012 22:40:04)

CRP nema nikakve veze sa Fe, nego sa virusima i bakterijama!
ako CRP nije puno visok-znači da je virusna upala, aa ko je pak izrazito visok-onda je u pitanju bakterijska up'ala koja bi se trebala liječiti antibiotikom(o visini CRP između virusne i bakterijske upale -mišljenja se mimoilaze)

Ben 10 -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (6.7.2012 22:42:34)

Meni je 26,6 CRp,a Fe 2...Rece mi dr da moze biti uvecan zbog anemicnosti...

DM -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (6.7.2012 22:46:07)

Ne znam-možda se javi neko iskusniji(ovo sam ja pisala iz svog iskustva)!
A šta piješ za tako nisko željezo?
Je li trudnoća u pitanju?

Ben 10 -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (6.7.2012 22:52:44)

Ma nije u pitanju trudnoca ,prije par dana imala temperaturu i otisla kod dr ,ona mi dala da izvadim nalaze i tako otkrijem da imam zeljezo 2 i povisen crp...
Dali mi danas ferum tablete za zvakanje.

DM -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (6.7.2012 23:03:53)

Pij i c vtamin(u tabletama ili limunadu) jer pospješuje apsorpciju Fe u organizmu, a asd je sezona bobičastog voća koje je bogato i Fe i vit, C pa malo pojačaj-sretno!

sabinos -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (13.9.2012 11:22:32)

molim trudnice i one koje su to nekad bile da mi odgovore na pitanjce:doktor mi je dao da uradim nalaze krvne slike i naravno prije toga ne smijem nista jesti ni piti,eh sad ja ne znam kako cu to izvesti jer mi bas bas bude muka cim pola sata nesto ne jedem i ne pijem.ne znam kako cu doci do doma zdravlja a da mi ne pozlije,plus i starije dijete moram povesti jer nemam gdje da ga ostavim.
u prvoj trudnoci je bila situacija slicna ali sad imam vise mucnine.kad sam u prvoj trudnoci radila nalaze isto mi bila muka i uzmem zvaku i pokazalo mi povisen secer zbog toga i morala sam ponoviti nalaze.
znaci da li vi uzmete ista prije davanja krvi????help

Skvo RR -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (13.9.2012 11:42:00)

IZVORNA PORUKA: sabinos

molim trudnice i one koje su to nekad bile da mi odgovore na pitanjce:doktor mi je dao da uradim nalaze krvne slike i naravno prije toga ne smijem nista jesti ni piti,eh sad ja ne znam kako cu to izvesti jer mi bas bas bude muka cim pola sata nesto ne jedem i ne pijem.ne znam kako cu doci do doma zdravlja a da mi ne pozlije,plus i starije dijete moram povesti jer nemam gdje da ga ostavim.
u prvoj trudnoci je bila situacija slicna ali sad imam vise mucnine.kad sam u prvoj trudnoci radila nalaze isto mi bila muka i uzmem zvaku i pokazalo mi povisen secer zbog toga i morala sam ponoviti nalaze.

ne...morat ces nekako...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Hanady RR -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (13.9.2012 11:43:09)

IZVORNA PORUKA: sabinos

ne...

najprije nađi način d ane vodiš starije dijete...
a mučninu kontoliši gutljajima malim vode u kretanju svom...

imala sma situ situaciju ir ovno radila nalaze vodeći računa d ane budu ''lažni'' pokazatelji istih raid konzumirinja ičega...

SailorMoon -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (13.9.2012 11:43:30)

Ja sam normalno jela i öpila uvjek kad mi je gin vadio krv.
Jer sam nekad isla i posle podne na kontrolu

Mirkica -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (13.9.2012 11:44:00)

ja sam iz zabune uzela gutljaj kahve pa su me vratili za sledece jutro , znaci nekako ces se morati snaci ponesi uza se nesto za jelo pa cim izvadis pojedi .

mama75 -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (13.9.2012 11:45:57)

Ne mozes nista jesti, samo malo vode mozes popiti. Ja ponesem sok i stapice i pojedem odmah poslije. Jer meni je uvijek muka kada sam gladna, bila trudna ili ne [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>