RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

ziki -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (18.10.2011 0:20:36)

Koliko ml sirupa paracetamola bih trebala da popijem kao zamjenu za tabletu? Hvata me prehlada, krece temperatura a kako sam sklona skakanju temeprature i dojim strah me da prepustim slucaju stanje tokom noci.

henna ze -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (18.10.2011 11:01:27)

ima li neko na forumu da je operisao sinuse...ja imam mukokele..al nije ni bitno..gledala sam na you tube tok operacije..mene interesuje..kako to sve izgleda i koliko traje oporavak..uskoro me to čeka..a ja na sve idem spremna...dakle...oporavak..da li stavljaju kateter..koliko budeš u bolnici i to...nije mi bitno jel boli il ne boli...narkoza i to..nije me uopšte strah...

Sladjusna -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (8.11.2011 11:16:54)

Da li neko zna gdje se moze nabaviti pravi domaci kozji sir i guscja mast?
Hitno mi je,

Hvala unaprijed
[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Dida79 -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (22.11.2011 23:00:23)

E ovako u pitanju je cojek u mene[sm=smiley36.gif]
Sad ce otprilike godina kako je imao generalku u ustima tacnije uradio je sarafe na sve zube u gornjoj vilici.Tada su mu se pojavile zvale (mi ih tako zovemo) to su one ranice na uglu usana.Na pocetku smo mislili da je to od lijecenja i dugo otvorenih usta pa nismo bas tome pridavali vaznosti.
Ali sad nam to pravo ide na zivce i nikako da se smiri meni se cini da je sve nekako gore i gore..ponekad to zamladi ali bude drugacije boje i uopste nije lijepo vidjeti a kako kaze da mu je i bolno narocito ujutru[sm=smiley13.gif]
Jel ko imao ovakvih problema i ako je rijesio kojom kremom..mazao je raznim kremama neki dan odem u apoteku i daju mi cinkovu amst ali ni ona mu ne pomaze
Daj te kakav savjet samo ne da ide dr jer nece mrsko mu[sm=zmeden.gif]

Dida79 -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (22.11.2011 23:00:48)

Dva puta otisao post [sm=zmeden.gif]

Medić* -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (22.11.2011 23:04:20)

Ovako cure, zna li koja gdje bih mogla naci Pronison tablete. Galenika je to nekada radila, sada gdje god pitam nema ih u apotekama, a mom amidzi bas to ljekar propisao. Inace ne zivi u BiH, A nema ih ni po Srbiji, jedino neki dr imaju zalihe neke, pa je dobio jednu kutiju. Ima li ko od farmaceuta, ili da radi u apotekama
da provjeri da li imaju kod njih.

Apotekarka -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (22.11.2011 23:09:04)

Hej kod mene ima Nizon tableta u apoteci samo radi Bosnalijek...

Medić* -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (22.11.2011 23:09:53)

IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Hej kod mene ima Nizon tableta u apoteci samo radi Bosnalijek...

Je li to isto
to je znaci zamjena
njemu treba pronison 20 mg

I to samo jos jedna kutija

Apotekarka -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (22.11.2011 23:12:07)

Isto je samo je ovaj NIzon od 5 mg znaci 4 tablete bi morao piti...CUde me da ti nitko po apotekama nije predlozio Nizon 

Medić* -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (22.11.2011 23:13:27)

Jesu predlozili su mi neku zamjenu isto 5 mg oko4 km i nesto  ali mislim da ne rekose nizon, a imali ta zamjena od 20 ml slucajno gdje

Apotekarka -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (22.11.2011 23:15:44)

Ne znam mi trenutno imamo samo taj Nizon po tom sastavu i kod nas doktori samo njega i pisu jer je kod nas jedino on na listi kao besplatan

Medić* -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (22.11.2011 23:16:49)

Ok, a posto on zivi u Srbiji
a zamolio me da mu to nadjem ovdje
mogu li ja to bez recepta doci kupiti

Apotekarka -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (22.11.2011 23:18:27)

Pa ne znam bas slabo ce tko to dati bez recepta a zamoli i reci situaciju mozda i dadnu ako bas zapne javi se sredit cdemo vec nesto...poslati kutiju

DM -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (22.11.2011 23:18:56)

http://bosnalijek.ba/udoc/Nizon.pdf
Evo medić -pročitaj! A šta je u pitanju pa mu trebaju?

Medić* -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (22.11.2011 23:23:02)

Draga on je lezao u bolnici mjecec dana, rekli su mu da je upalo debelog crijeva
stalno je visio na Wc u, proljev, ga najvise mucio, i na kraju su ustanovili na tu upalu, sada je bolje kako ih pije uz mnostvo dr lijekova
a da li ih mogu bez recepta podici jer smo daleko,

DM -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (22.11.2011 23:24:41)

ne znam za kupovinu bez recepta-moja mama ih je narecept dobijala

veeseelaa -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (22.11.2011 23:26:23)

ma u privatnoj apoteci možeš dobiti sve bez recepta 

Medić* -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (22.11.2011 23:29:18)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ma u privatnoj apoteci možeš dobiti sve bez recepta 

Pa i ja tako mislim, ali eto apotekarka cekam da mi potvrdi. Znam da u zadnje vrijeme i u privatnim traze recepte  neke...

Apotekarko [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] HAJDE MI SE RASPITAJ PLEASE MOZE LI BEZ RECEPTA PA MI JAVI SUTRA [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Medić* -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (22.11.2011 23:39:55)

IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Pa ne znam bas slabo ce tko to dati bez recepta a zamoli i reci situaciju mozda i dadnu ako bas zapne javi se sredit cdemo vec nesto...poslati kutiju

Sad vidim ovaj tvoj post :)
Hvala ti, vidjecu sutra po apotekama, ako ne budem uspjela bez recepta, javicu ti se [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley27.gif[/image]

Anoniman -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (22.11.2011 23:58:52)

Medic jesi li probala u Lukavici po apotekama, tamo sve daju bez recepta. Koji god lijek ne traze recept. Pokusaj ujutru na netu naci brojeve Crvena apoteka Istocno Sarajevo, Bioritam Istocno Sarajevo, Beladona Istocno Sarajevo. Imaju svi brojevi pa nazovi i pitaj.

10 mart 2009 -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (23.11.2011 10:48:41)

medić poslala sam ti pp

taurus -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (23.11.2011 12:14:38)

IZVORNA PORUKA: Dida79

E ovako u pitanju je cojek u mene[sm=smiley36.gif]
Sad ce otprilike godina kako je imao generalku u ustima tacnije uradio je sarafe na sve zube u gornjoj vilici.Tada su mu se pojavile zvale (mi ih tako zovemo) to su one ranice na uglu usana.Na pocetku smo mislili da je to od lijecenja i dugo otvorenih usta pa nismo bas tome pridavali vaznosti.
Ali sad nam to pravo ide na zivce i nikako da se smiri meni se cini da je sve nekako gore i gore..ponekad to zamladi ali bude drugacije boje i uopste nije lijepo vidjeti a kako kaze da mu je i bolno narocito ujutru[sm=smiley13.gif]
Jel ko imao ovakvih problema i ako je rijesio kojom kremom..mazao je raznim kremama neki dan odem u apoteku i daju mi cinkovu amst ali ni ona mu ne pomaze
Daj te kakav savjet samo ne da ide dr jer nece mrsko mu[sm=zmeden.gif]

probaj sa rastvorom za ragade koji se pravi u apoteci
tražiš ga baš pod tim nazivom
bilo ga je u apoteci na titovoj, preko puta metropolisa

Dida79 -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (23.11.2011 15:20:01)

Hvala taurus potrazim taj rastvor

DM -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (23.11.2011 15:45:59)

Smijem li dječaku koji ima 6 god. i 3 mj. dati lysobact?
Na uputstvu piše ....djeca od 7 god. starosti....
Nešto je promukao i kašlje, uključila sam mu ventolin u inhalacije, pa kontam da li da mu dam i lysobact?
Požurite dok mi apoteka radi

Dida79 -> RE: RE:Zdravlje: Trebam informaciju (23.11.2011 15:49:11)

doublemum ako se ne javi neka forumasica koja zna nazovi apoteku i pitaj trebali bi znati

Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>