mayra -> RE: Udaranje druge djece (2.2.2016 19:56:45)
|
Izvinjavam se stop nisam ranije pisala, ali evo ovako. Oduvijek je bio dosta društveno dijete, voli djecu, druženje, uživa u trćanju, skakanju, plesanju. Kad ga odvedemo u igraonu, s drugom djecom je super, nije u tom smislu agresivan. Ima par djece u svom okruženju koju udara, bukvalno iz cista mira. Kad ga pitam sto se udara, on kaze zato mi je taj i taj uzeo nesto, nece da se igra, zato sto mi ti nisi dala to i to itd. On ne ide u vrtic, cuvaju ga moji roditelji i sam je s njima. Ima tu dosta sebicluka, jer je navikao da je sam, da mu je sve dostupno i po automatizmu njegovo, da ne dijeli. Takođe ima neki problem s nogicom, pa već odavno smo po doktorima, možda i to može uticati, jer ga mi ograničavamo u igranju da se ne povrijedi. Mene npr. ne udara, jer zna da ne smije, jer otkad je bio mali, kad me udari, ja mu vratim i valjda skontao da ne moze. Muz npr. kad legne da spava, on se zaleti i jako ga udari. Kad ga pitam zasto, kaze zato sto je zaspao?!?! Nisam sigurna vise koji bi razlozi mogli biti, al me brine jako. Hanady, razmisljali smo i o opciji psihologa/pedagoga, da popricamo.
|
|
|
|