RE: Kupovina tableta-savjeti (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Tehnika

Poruka

canim -> RE: Kupovina tableta-savjeti (7.12.2013 21:46:42)

Pa dosta ti dzemo [sm=smiley36.gif] mozda da odes na onu temu TV I pitaj ...a sta ja mogu sve sa mojom smart tv, vjerujem da ce ti se neko javiti

Nirvana81 -> RE: Kupovina tableta-savjeti (12.12.2013 10:18:32)

Ja sam neki dan dobila tablet Vivax. Do tad sam bila zagovornik skupih tableta sony ili apple. Međutim obzirom da sam ovaj dobila skoro besplatno preko BH telecoma a onaj kosta 1000km prezadovoljna sam. Tablet ima skoro sve funkcije, ekran je odlican. Ima par mana, malo je tezi nego ovi skuplji i memorijska kartica se ne moze stavljati ali moze se povezivati sa USB.om. Naravno ovi skuplji daju moguscnost stavljanjanja kartice u tablet. Ali kada uporedim cijene ne bih ga mijenjala [sm=bravo.gif]

SdZ -> RE: Kupovina tableta-savjeti (12.12.2013 10:46:31)

imam mini centralnu jedinicu skopčanu na TV, uredno stoji u TV komodi...i onda su vrata interneta širom otvorena

I kod nas je ovako.

begovica -> RE: Kupovina tableta-savjeti (28.1.2014 15:58:44)

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

danas sam razbila gotovo nov tabelt, ekran se sasuo u 1000 komadica, onaj dio sto je ostao da stoji ko i radi jos, ali ovaj drugi dio sam jedva pokupila...

Ne znam kako sad ide to za popravku, ne smijem ni da pitam za cijunu [sm=smiley13.gif]

palachinken -> RE: Kupovina tableta-savjeti (28.1.2014 16:03:24)

IZVORNA PORUKA: begovica

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

danas sam razbila gotovo nov tabelt, ekran se sasuo u 1000 komadica, onaj dio sto je ostao da stoji ko i radi jos, ali ovaj drugi dio sam jedva pokupila...

Ne znam kako sad ide to za popravku, ne smijem ni da pitam za cijunu [sm=smiley13.gif]

Jeftinije kupit novi [sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Kupovina tableta-savjeti (28.1.2014 16:11:24)

A koji ti je tablet?

raja_ringe -> RE: Kupovina tableta-savjeti (28.1.2014 16:21:58)

IZVORNA PORUKA: Nirvana81

Ja sam neki dan dobila tablet Vivax. Do tad sam bila zagovornik skupih tableta sony ili apple. Međutim obzirom da sam ovaj dobila skoro besplatno preko BH telecoma a onaj kosta 1000km prezadovoljna sam. Tablet ima skoro sve funkcije, ekran je odlican. Ima par mana, malo je tezi nego ovi skuplji i memorijska kartica se ne moze stavljati ali moze se povezivati sa USB.om. Naravno ovi skuplji daju moguscnost stavljanjanja kartice u tablet. Ali kada uporedim cijene ne bih ga mijenjala [sm=bravo.gif]

Ja se ne bi sa ovim složila. Mi imamo jedan jeftini (neka marka 'Manta') i imamo Samsung galaxy kao malo skuplji). U početku sma i ja mislila ma viid oba jednako služe svrsi, ali brzo je baterija na Manti totalno oslabila, a na Samsungu je kao nova. Kod nas je Manta lahka kao pero i sva nekako plastična :). Uglavnom kod kuće služe oba jednako, ali kada putujemo Mantu ni ne nosimo jer se mora stalno puniti.

Nirvana81 -> RE: Kupovina tableta-savjeti (18.4.2014 15:21:09)

To je moguce, ja svoj ne koristim dugo pa mi baterija super služi još uvijek. Ali moj nije uopste plastican, bas izgleda kvalitetno i malo je tezi...ali opet velika je razlika u cijeni da bih sad cjepidlacila oko toga

[sm=smiley36.gif]

delfin -> RE: Kupovina tableta-savjeti (20.7.2015 22:26:42)

dajte mi preporuku za neki tablet ne preskup. koliko sam skontala trebam ram 1 gb, 3G, kamera prednja i zadnja, i da je veći od 7 inča, jertakavmi skoro mobitel
ili šta da ne uzimam. Treba djeci za igrice i stače, a da može i meni poslužiti ako ustreba. Gledala sam dosad neki intex xelix i acme tb1012_

delfin -> RE: Kupovina tableta-savjeti (21.7.2015 12:07:24)

?

delfin -> RE: Kupovina tableta-savjeti (22.7.2015 14:24:04)

[sm=zmeden.gif][sm=zmeden2.gif] treba i savjet, umorila se gledajući...

Emica_sa -> RE: Kupovina tableta-savjeti (22.7.2015 14:35:27)

pa sta si vidila,veci od 7 inca su i skuplji[sm=smiley1.gif]

hexe -> RE: Kupovina tableta-savjeti (22.7.2015 14:36:09)

Samsung galaxy tab 3 t310. 8 inca. Strasno povoljan ali tesko ga naci. Ja sam dugo cekala i konacno ga nasla. 250 km. Kamera 5 mp, 16gb.

ziki -> RE: Kupovina tableta-savjeti (22.7.2015 14:44:47)

Treba nekad i akcente stavit, uđoh na temu da vidim kakve to tableete kupujete [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

delfin -> RE: Kupovina tableta-savjeti (22.7.2015 17:40:52)

To sam uspjela dosad vidjeti
IZVORNA PORUKA: delfin

dajte mi preporuku za neki tablet ne preskup. koliko sam skontala trebam ram 1 gb, 3G, kamera prednja i zadnja, i da je veći od 7 inča, jertakavmi skoro mobitel
ili šta da ne uzimam. Treba djeci za igrice i stače, a da može i meni poslužiti ako ustreba. Gledala sam dosad neki intex xelix i acme tb1012_

delfin -> RE: Kupovina tableta-savjeti (22.7.2015 17:42:34)

taj bi bio dobar mislim. Gdje si kupila da idem tražiti od
IZVORNA PORUKA: hexe

Samsung galaxy tab 3 t310. 8 inca. Strasno povoljan ali tesko ga naci. Ja sam dugo cekala i konacno ga nasla. 250 km. Kamera 5 mp, 16gb.

hexe -> RE: Kupovina tableta-savjeti (22.7.2015 17:55:13)

Meni je trebao iz istih razloga, za igrice crtice i za mene. Imam rodjaka u toj struci i poslije dugog pretrazivanja i uporedjivanja ovaj je pobijedio. Ima na univerzalno i u digital city sarajevo. Stavili me na listu cekanja (haman popularan tab) i ovi iz digital city mi se prvi javili. Salju u cijelu BiH postarina 7 km. Ja sam zadovoljna i velicina mi je super, za djecu ne treba veci a ni skuplji.

hexe -> RE: Kupovina tableta-savjeti (22.7.2015 17:57:56)

IZVORNA PORUKA: ziki

Treba nekad i akcente stavit, uđoh na temu da vidim kakve to tableete kupujete [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif] to sam i ja pomislila. Farmaceut sam pa reko da vidim da pomognem [sm=smiley36.gif]

palachinken -> RE: Kupovina tableta-savjeti (23.7.2015 9:07:52)

Nemojte se zalijetati za te tab-ove lijevih marki.
Jedna u nekoliko radi kako treba, a inače je sve lutrija. Griju se, baterije se brzo troše, touch screen ne reaguje na dodir dobro, slabo koristi memoriju. Specifikacija mu može biti nabrijana, ali u stvarnosti,jednostavno loše radi.
Šta se desi - kupiš tab od 100KM pa ne budeš zadovoljna. Ruku dajem da ćeš u roku od godinu ili manje kupiti jedan čestit.
Tako da, treba preskočit te žblj marke, tipa Vivax ili Prestigio.
Koliko para toliko muzike.
Znači, od onih stvari koje se ovdje mogu nabaviti, Apple (ipad mini starije generacije je pristupačan cijenom), Samsung, Asus, Lenovo, Sony i HTC također imaju konje za utrku.

delfin -> RE: Kupovina tableta-savjeti (23.7.2015 9:26:44)

hvala na odgovorima, ipak iskustva iz prve ruke su najbolja. Imala sam lično loš slučaj sa Prestigiom i više ih i negledam, niti kome preporučujem, kupila super mobitel sa super performansama, pukn emi ekran, a nigdje ni djelova, mobitel bio star godiu (novij averzija) servism 0....
zato sam i pitala bolje i dodati 100 KM nego se uvaliti u glupost.

delfin -> RE: Kupovina tableta-savjeti (23.7.2015 9:29:59)

Meni je trebao iz istih razloga, za igrice crtice i za mene. Imam rodjaka u toj struci i poslije dugog pretrazivanja i uporedjivanja ovaj je pobijedio. Ima na univerzalno i u digital city sarajevo. Stavili me na listu cekanja (haman popularan tab) i ovi iz digital city mi se prvi javili. Salju u cijelu BiH postarina 7 km. Ja sam zadovoljna i velicina mi je super, za djecu ne treba veci a ni skuplji.

hvala za info z atablet, zvala sam oba ali onaj "tvoj" nemaju na stanju tenutno. ima neki drugi.. Nego htjela sam te pitati za garanciju koliku si dobila u digital city , jer kad sam pitala kažu 6 mjeseci[sm=zmeden.gif]

ladyblue RR -> RE: Kupovina tableta-savjeti (23.7.2015 9:55:21)

ne znam koliko si para planirala dati za tablet?!
ovaj je za potrebe crtanih i igrica sasvim dobar

http://shop.imtec.ba/tableti-do-7-/19874-samsung-galaxy-tab-4-t230-7-bijeli.html

palachinken -> RE: Kupovina tableta-savjeti (23.7.2015 10:42:43)

Nije 7" ni loš, lakše se barata s njim, a može se komotno film pogledati i to sa titlovima (iz ličnog iskustva :)

hexe -> RE: Kupovina tableta-savjeti (23.7.2015 14:26:53)

IZVORNA PORUKA: delfin

hvala za info z atablet, zvala sam oba ali onaj "tvoj" nemaju na stanju tenutno. ima neki drugi.. Nego htjela sam te pitati za garanciju koliku si dobila u digital city , jer kad sam pitala kažu 6 mjeseci[sm=zmeden.gif]

garancija 1 godina. Ne znam zasto sad 6 mj. Pitaj da ti naruce tj da te stave na listu cekanja. Popularan je bas zbog cijene. Isto toliko kosta i tab 4 7 inca ali je manja memorija, slabija kamera i jednostavno premalen je. A ako se ipak odlucis za tab 4 pazi da procesor bude snapdragon jer postoje dvije verzije a ovaj dosta bolji. I slazem se da ne treba kupovati no name.

Galicia -> RE: Kupovina tableta-savjeti (23.7.2015 18:56:31)

iPad zakon.
Nema tu razmisljanja puno.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4] 5   Sljedeća stranica >   >>