sara123 -> RE: Mučnina, manjak apetita (29.8.2013 16:49:19)
|
Zene, hajde utjesite me [sm=smiley19.gif] Ja sam u 9.sedmici. Hvala Bogu, ne povracam, ali imam totalnu averziju prema hrani, posebno "zdravoj" kako neko gore rece. Kad sam tek saznala da sam trudna, bila sam navalila na jelo, voce, brokule, jogurt (koji btv nikad nisam voljela), spinat, suhe marelice, itd. Ali uskoro su se javile mucnine i odbojnost prema jelu. Evo jucer sta sam pojela: *veliki senvic sa piletinom (malkice sira) *malkice karfiola sa pavlakom (cca 50+50 gr- ostlo nisam mogla) *2 banane *jedna snita hljeba sa kremom *makarone sa fasiranim mesom(pola porcije, vise makarona nego mesa) *tunjevina (1/3 konzerve) *otprilke 6 sniti hljeba uz to sve *1 l soka od narance *2x200 ml mlijeka *voda (cca 1l) Ali meni to ne izgleda dovoljno [sm=smiley13.gif] Stalno nekakvu glad osjecam, to me tako muci jer prije trudnoce nisam bila neka izjelica. Smori me stalno smisljanje sta da jedem, Hajde da mogu svasta, pa i ne bi bio problem, nego ja otvorim frizider, i gledam, gledam...Sta bih pojela!? Na pocetku trudnoce sam imala 48 kg, visoka sam 160. Udebljala sam se 1 kg. HOCE LI SE BEBA MOCI NORMALNO RAZVIJATI, TO JE ONO STO ME BRINE [sm=smiley19.gif] P.S. Nemojte ignorisati [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|