RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

kaktuscic -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (8.10.2013 17:19:42)

Zna li neko koliko kosta prevod diplome na njemacki jezik kod sudskog tumaca u Tuzli?

Ben 10 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (8.10.2013 17:45:50)

IZVORNA PORUKA: kaktuscic

Zna li neko koliko kosta prevod diplome na njemacki jezik kod sudskog tumaca u Tuzli?

Ja sam svoje placala 60Km davno 97 godine ,ali sam prevodila sa njemackog na bosanski.
Mozda ti nesto znaci ta informacija.

kaktuscic -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (8.10.2013 22:14:59)

IZVORNA PORUKA: Ben 10

IZVORNA PORUKA: kaktuscic

Ja sam svoje placala 60Km davno 97 godine ,ali sam prevodila sa njemackog na bosanski.
Mozda ti nesto znaci ta informacija.

Imas dobru memoriju :) Zvat cu sutra da vidim koliko kosta... U svakom slucaju hvala ti!

ninuska -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.10.2013 20:40:56)

mislila sam praviti cokoladnu tortu u koju ide 600 g cokolade ( pola za kuhanje, pola mlijecne). Obzirom da je prejaka sta bih mogla staviti u ovu cokoladu da je "razblazim", ali da se moze stisnuti nakon mazanja na kore.
Mislila sam puding, ali pojma nemam jel pametna ideja. Nisam vjesta s kolacima [sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.10.2013 20:42:09)

IZVORNA PORUKA: ninuska

mislila sam praviti cokoladnu tortu u koju ide 600 g cokolade ( pola za kuhanje, pola mlijecne). Obzirom da je prejaka sta bih mogla staviti u ovu cokoladu da je "razblazim", ali da se moze stisnuti nakon mazanja na kore.
Mislila sam puding, ali pojma nemam jel pametna ideja. Nisam vjesta s kolacima [sm=smiley36.gif]

sa vrhnjem slatkim ...

koja je to torta daj recept da očajcujemo[sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (11.10.2013 12:30:08)

Evo recept hanady :)

125 g margarina
300 g cokolade za kuhanje
300 g mlijecne cokolade
500 ml vrhnja za kuhanje
Cokoladno mlijeko
Kore za tortu ( ja kupim gotove)

Pomijesati margarin, cokolade, vrhnje i topiti na laganoj vatri dok ne dobije gustocu pudinga. Kad je gotovo smjesu staviti u led da se stisne.

Kore natopiti cokoladnim mlijekom, a moze i agdom. Natopljene kore mazati napravljenom smjesom koju si prethodno ostavila malo na sobnoj temperaturi.
Na kraju ukrasim kremom ili
Samo pospem cokoladnim mrvica preko cokoladne smjese.

Eh, sad mi reci kako da 'ubijem' jacinu cokolade [sm=smiley36.gif]
Ukusna je pravo ali prejaka

Maya_K -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (15.10.2013 16:44:44)

Potrebna mi je pomoc hitno neradi mi enter na laptopu i sad mi se ugasi baterija i nemogu da pokrenem laptop sivurno ima neka druga caka. Please pomozite

Maya_K -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (15.10.2013 20:58:20)

IZVORNA PORUKA: Maya_K

Potrebna mi je pomoc hitno neradi mi enter na laptopu i sad mi se ugasi baterija i nemogu da pokrenem laptop sivurno ima neka druga caka. Please pomozite

Bas nitko nema odg[sm=smiley13.gif]

Apotekarka -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (17.10.2013 14:22:33)

Je li dovoljno salatu za cvekle kuhati sat vremena od trenutka kad prokuha

canim -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (17.10.2013 14:33:19)

Bas nitko nema odg[sm=smiley13.gif]

Pa trebala bi ti biti negdje opcija da ti izbaci tastaturu na monitor i ti da tipkas.

Maya_K -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (17.10.2013 14:55:07)

To i postoji ali kad uđem u uopšte u računar, meni je zaštekalo odmah u startu kada diže program, pa mi sada traži potvrdu da želim nastaviti sa dizanjem programa (nekada prije on je sam odbrojavao 10 sec, ako ja nepotvrdim) ali ovih dana sam peh pa i to ne ide.

Ali sam našla rješenje na netu (od jutros sam na poslu) da je to moguće sa USB tastaturom uraditi, srećom pa imam od starog računara ostala, pa eto ako nekome zatreba da znate [sm=smiley36.gif]
Ja se bacam na traženje USB-a za tastaturu (jer vjerovatno ne znamo gdje je [sm=smiley13.gif]) čim dođem kući.

koka i po -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (19.10.2013 18:21:33)

cime ocistiti mat namjestaj od iverice da ne ostanu tragovi ciscenja?

koka i po -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (20.10.2013 15:55:20)

IZVORNA PORUKA: koka i po

ninuska -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (20.10.2013 16:36:36)

prontom? Ja sam ormare njim cistila

koka i po -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (20.10.2013 16:40:10)

pronto je cini mi se za lakirani namjestaj.moj namjestaj je mat .

bebaa -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (20.10.2013 16:42:14)

ja čistim onim žutim rialom još mi je i tamno braon komoda pa ako ostane muzga odma moram glancati....ali naravno odma prebrišem i čistom mokrom krpom....baš da ne ostanu mrlje.....

ninuska -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (20.10.2013 16:43:43)

Ja sam cistila ormar i nista mu nije bilo :) . Nije lakiran.. Pokusaj u cosku nekom i vidjeces da se nece nista desiti

koka i po -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (20.10.2013 17:07:02)

hvala na savjetima djevojke[sm=smiley1.gif]

mishkica -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (8.11.2013 18:02:04)

Žene moje pomagajte: na ugradbenoj ploči na velikom kolu mi se prolilo vrelo ulje i zalijepilo za nju, ne da se očistiti, arf nula,ono iz dm-a isto ništa, može li se i sa čim to očistiti?[sm=zmeden.gif]

mishkica -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (9.11.2013 10:00:26)

Iko?[sm=smiley1.gif]

bebacha -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (9.11.2013 10:05:28)

IZVORNA PORUKA: mishkica

Žene moje pomagajte: na ugradbenoj ploči na velikom kolu mi se prolilo vrelo ulje i zalijepilo za nju, ne da se očistiti, arf nula,ono iz dm-a isto ništa, može li se i sa čim to očistiti?[sm=zmeden.gif]

pretpostavljam staklokeramicka ploca
probaj permetal,ja s njim skidam sve

EEDITH -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (9.11.2013 10:27:42)

http://www.tisal.ba/index.php?id=tisal-uno

meni ovo sve očisti [sm=smiley4.gif]

mishkica -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (9.11.2013 10:31:40)

Hvala cure, idem u konzum, pa sta nadjem nadjem...

EEDITH -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (9.11.2013 10:39:17)

mishkice kupi ti obavezno ovaj uno,nije ni skup da ga probaš [sm=smiley1.gif]

mishkica -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (9.11.2013 10:44:22)

IZVORNA PORUKA: eldinky

mishkice kupi ti obavezno ovaj uno,nije ni skup da ga probaš [sm=smiley1.gif]

Hocu, svakako mi treba ovako nesto, univerzalno, ovo u kuci treba imati, a ne ko ja, sve nesto posebno[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>