muaaa -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (26.12.2013 20:30:59)
|
IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: muaaa IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: canim Po kojem receptu pravite vanilice, one sto se izmedju filuju marmeladom [sm=zmeden.gif] Ja ih nisam bas dugo pravila a nemogu da nadjem recept. Trebaju biti fine prhke, da se tope u ustima...anyone [sm=zmeden.gif] omekšalog putera 250 gr dobro izradiš mikserom dodoaš dvije kesice vanilija šećera dodoaš 5 kašika kristal šećera...sve mutiš...dodoaš 1 žumnace i jedno jaje cijelo dodoaješ brašno postepeno i dalje mutiš, pa onda rukom mjesiš kuglu...oko 500 gr brašna ... nek odtoji u frižideru jedno pola sata razvaljaš na debljinu od cca po centa vadiš malom čašom krugove...u pleh sa papairom u zagrijenau rernu na 180 stepeni staviš oko 10...15 minuta najviše...samo da se stvrdnu ...ne smiju ti porumeniti jako, ni slučajno biće tvrde do bola... onda ta dva kruga pečena ohlađena spajaš marmeladom...ja najčešće od šipurka...svaku spojenu valjaš u štaub šećer, ećer u prahu i to je to :) joj kada se sjetim sta sam ovih napravila...vagone i vagone[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] i ja vala... a ja ih radim i u durgim kalupima...pa šaram u bojama...dobra fora bude[sm=smiley36.gif] u ovo doam badem mljeven , smanjim brašno...il orha...ma ludilo[sm=smiley36.gif] a nijet su mi breksvice za vikend... tek njih šta ispadne[sm=smiley36.gif] a tek njih[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]...ma nisam odavno a vidis ako budem mogla napravit cu i ja,mada imam u planu ove vanilice ali kalupima vaditi.
|
|
|
|