RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

koka i po -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (11.9.2013 17:44:23)

koliko znam svi radovi tipa nadogrednje u kolektivnim stambenim objektima traze odobrenje od opstine.

faris06 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (11.9.2013 17:48:01)

Ma ja ne bih nista nadogradjivala samo bih ulazna vrata pomjerila na drugi zid.

koka i po -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (11.9.2013 17:49:17)

najbolje ti je da provjeris .

faris06 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (11.9.2013 17:50:37)

Gdje da pitam ? Općina , urbanizam, predstavnik stanara ?

koka i po -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (11.9.2013 17:56:45)

provjeri u opstini dali i koji odjel se bavi ovom tematikom.
mi smo napravili korekciju na dimnjaku pa smo morali traziti odobrenje od opstine.

faris06 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (11.9.2013 17:58:45)

OK, tnx

vila_7 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (11.9.2013 20:43:02)

Eh ovako, da li mi neko moze reci priblizno - koliko kila paprika mi treba za AJVAR za npr. 10 tegli (onih standardnih - tipa majoneze, kis.krastavice,....) .

Hannica -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (11.9.2013 23:10:55)

IZVORNA PORUKA: Marija13

IZVORNA PORUKA: memom

Ima li neko savjet gdje kupiti sto za peglanje, dobar da traje, a da nije prepreskup?

Imaš po tržnim centrima tipa Robot i sl., a kad budeš kupovala obrati pažnju da li je sto mrežasti ili je ravan metalni, u radnjama je poplava tih mrežastih, pa kad peglaš ostanu šare po odjeći [sm=smiley36.gif]

Jesi li sigurna za ove sare?Ja imam dva stola za peglanje,oba sa krezom ispod i nikad mii nikakve sare nisu ostale.[sm=zmeden.gif]

maxus svratila -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.9.2013 11:27:02)

zene pomagajte, prala sam eletricnu pec, i naravno ( mama mi je govorila uvijek da pretjerujem) ribala sam zicom ono staklo na vratima sa unutrasnje strane, i ja sam toliko pritisla da sam odlijepila staklo, i sad ne pece dobro........(muz mi kaze da sam rambo).....
znate li vi imal se to cicme zalijepit, otvorila sam ja vrata i izvadila staklo, ali sad dtrazim neko lepilo koje ide na visoku temeraturu, ili da trazim komplet nova vrata.....

vila_7 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.9.2013 19:54:38)

IZVORNA PORUKA: vila_7

Eh ovako, da li mi neko moze reci priblizno - koliko kila paprika mi treba za AJVAR za npr. 10 tegli (onih standardnih - tipa majoneze, kis.krastavice,....) .

tinkivinki -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.9.2013 20:17:22)

IZVORNA PORUKA: maxus svratila

zene pomagajte, prala sam eletricnu pec, i naravno ( mama mi je govorila uvijek da pretjerujem) ribala sam zicom ono staklo na vratima sa unutrasnje strane, i ja sam toliko pritisla da sam odlijepila staklo, i sad ne pece dobro........(muz mi kaze da sam rambo).....
znate li vi imal se to cicme zalijepit, otvorila sam ja vrata i izvadila staklo, ali sad dtrazim neko lepilo koje ide na visoku temeraturu, ili da trazim komplet nova vrata.....

kaže mm da ima silikon za peći i podnosi do 1500 stepeni,košta oko 7.5km

maxus svratila -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.9.2013 20:23:41)

Hvala tinkivinki ziva mi bila, i tvoj muz.......[sm=smiley1.gif]

Mya_81 RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.9.2013 20:25:32)

Bas ne znam, ali da podignem post jos jednom. Ima ih sigurno koje prave i znaju [sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.9.2013 20:47:23)

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Bas ne znam, ali da podignem post jos jednom. Ima ih sigurno koje prave i znaju [sm=smiley1.gif]

Hm...
po kom receptu pitaš...
ako ardiš onaj sa paprikama koje šečeš u rerni pa guliš + patlidžan na njih...
treba ti dosta...
dok odvojiš peteljke, dok ih adekvatno oguliš, samelješ ukuhaš...najmanje 20 kg ti treba i to da ti budu finije...
kada kupuješ vrećom i kutijom kartonskom zna biti u dnu jako loših ne ikoristivih...tako da jeste skuplja varijnata pri kupovini na kilo al pri kuhanju i dobivanju rezultata isplativije s epokaže...
jer sam od 30 kg paprika i 7, 5 kg patlidžana dobila sam 12 tegli ajvara...što znači na mjeru do 10 kg haman 4 tegle ..

a ako hoćeš da porbaš lakši, brži i isplativi recept sa kuhanjem paprika i patlidžana i ukuhavanjem onda
10 kg crvenih paprika, oprala i očsitila
2,5 kg patidžana ogulila i izrezala na kriške
i od ovoga dobila 6 tegli

eto :)))

vila_7 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.9.2013 20:53:17)

hvalaaa [sm=smiley31.gif] nebitan mi recept - svekrva uvijek imala u basti pa nismo nikad vagali nego "ofrlje" [sm=smiley36.gif] , a sad trebamo kupiti paprike pa nam treba samo okvirno [sm=smiley1.gif]

vila_7 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (12.9.2013 20:54:13)

.

maja78 RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (13.9.2013 10:48:55)

IZVORNA PORUKA: zagy

Gdje mogu kupiti rucni (valjda se ovako kaze[sm=smiley1.gif]) mali frizider, ali na struju,onaj za auto, treba mi, al nemam predstave gdje da gledam uopste?

salmy -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (20.9.2013 20:12:44)

Iskusne domacice mene smorise pecene paprike[sm=smiley13.gif]

Ispekla tepsiju..znaci stavila papir za pecenje i poredala ih..pekle su se dovoljno[sm=zmeden.gif]onako pocrnile su..stavila ih u kesu i ostavila par satt..kad je doslo vrijeme da gulim uzas..nista se nije moglo oguliti

Planiram sutra ponovo peci..ali kako da ih gulim[sm=smiley13.gif] muka mi pri pomisli da cu ih pobacati

Ben 10 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (20.9.2013 20:16:32)

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

IZVORNA PORUKA: zagy

Gdje mogu kupiti rucni (valjda se ovako kaze[sm=smiley1.gif]) mali frizider, ali na struju,onaj za auto, treba mi, al nemam predstave gdje da gledam uopste?

Bilo je u Skafi ,mali 59 km ,a veliki 69KM.

bebacha -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (20.9.2013 20:20:12)

IZVORNA PORUKA: salmy

Ispekla tepsiju..znaci stavila papir za pecenje i poredala ih..pekle su se dovoljno[sm=zmeden.gif]onako pocrnile su..stavila ih u kesu i ostavila par satt..kad je doslo vrijeme da gulim uzas..nista se nije moglo oguliti

Planiram sutra ponovo peci..ali kako da ih gulim[sm=smiley13.gif] muka mi pri pomisli da cu ih pobacati

ispeci,ohladi,spakuju u kesi i u led
kad ih odmrznes onda oglu,punooo bolje ide
a i mozda ti paprike nisu debele

animagical -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (20.9.2013 20:23:16)

lakse se gule dok su vruce, sve i da su tanke sasvim...ja sam danas ispekla i ogulila neke jaaako tanke, uzasne..a dok su bile svjeze izgledale su bas dobro...[sm=zmeden.gif]

salmy -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (20.9.2013 20:23:41)

IZVORNA PORUKA: bebacha

ispeci,ohladi,spakuju u kesi i u led
kad ih odmrznes onda oglu,punooo bolje ide
a i mozda ti paprike nisu debele

Stvarno? ja njih ledim u kesice po 4-5 komada..i tokom zime vadim dodam ulje sirce i b.luk...a ideja ti opste nije losa....mozda se brze gule kad se odlede..Probacu sutra..hvala ti[sm=smiley1.gif]

salmy -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (20.9.2013 20:26:33)

IZVORNA PORUKA: animagical

lakse se gule dok su vruce, sve i da su tanke sasvim...ja sam danas ispekla i ogulila neke jaaako tanke, uzasne..a dok su bile svjeze izgledale su bas dobro...[sm=zmeden.gif]

joj mogu sebe zamisliti kad su vrele[sm=smiley36.gif]...auuuuu..ja navucem rukavice jer poslije tog rituala su mi ruke fuj... Mozda samo treba vise strpljenja...ja nemam zivaca..uhvati me huja sve bi nabila nogom

animagical -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (20.9.2013 20:28:42)

IZVORNA PORUKA: animagical

joj mogu sebe zamisliti kad su vrele[sm=smiley36.gif]...auuuuu..ja navucem rukavice jer poslije tog rituala su mi ruke fuj... Mozda samo treba vise strpljenja...ja nemam zivaca..uhvati me huja sve bi nabila nogom

i kad gulis, pomazi se malim nozem, lakse otpocne guljenje nego samo rukama...

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (20.9.2013 20:35:55)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>