RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

malena sharena -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (9.9.2013 15:46:03)

Sjedoh na frisko ofarbanu klupu u parku i stradala tunika (nova [sm=smiley13.gif]) Zna li neko ma li joj spasa?

gargamel -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (9.9.2013 15:52:44)

razredjivac za boje, skinut ce farbu, ali tunika mozda nece prezivjeti..[sm=smiley11.gif] a ako previzi, miris ce biti tesko istjerati..

Marija13 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (9.9.2013 15:54:21)

Ima li kakav "lijek" za samtane hlače koje skupljaju dlačice?

gargamel -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (9.9.2013 15:57:48)

mislim da lijeka za dlacice nema..[sm=smiley5.gif]

Marija13 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (9.9.2013 16:00:41)

IZVORNA PORUKA: gargamel

[sm=smiley36.gif] mislim...ima li neka fora za hlače, možda način pranja i sl..

malena sharena -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (9.9.2013 17:05:05)

razredjivac za boje, skinut ce farbu, ali tunika mozda nece prezivjeti..[sm=smiley11.gif] a ako previzi, miris ce biti tesko istjerati..

Ma ne vjerujem da bi to prezivjela, ali hvala ti sto si se javila u svakom slucaju.

ninuska -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (9.9.2013 17:11:48)

IZVORNA PORUKA: Marija13

[sm=smiley36.gif] mislim...ima li neka fora za hlače, možda način pranja i sl..

Pokusaj ih prati naizvrat i samo sa cisto crnim vesom (ako su crne)

Lejla Ka -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.9.2013 0:20:43)

Onaj ljepljivi roler i vrti do besvjesti [sm=smiley36.gif]

elmaL -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.9.2013 11:56:30)

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Onaj ljepljivi roler i vrti do besvjesti [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Hannica -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.9.2013 12:42:40)

Pomjesati vodi i ocat i u rastvoru oprati hlace,ne ispirati odmah,nego ostaviti da se osuse tako. To sam cula,nisam probala pa nisam sigurna da li ima efekta,probaj ti ako ti nije mrsko pa nam javi rezulatate.[sm=jezicek.gif]

Marija13 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.9.2013 13:44:19)

IZVORNA PORUKA: Hannica

Pomjesati vodi i ocat i u rastvoru oprati hlace,ne ispirati odmah,nego ostaviti da se osuse tako. To sam cula,nisam probala pa nisam sigurna da li ima efekta,probaj ti ako ti nije mrsko pa nam javi rezulatate.[sm=jezicek.gif]

Reci da se zezaš!? [sm=smiley36.gif] [sm=jezicek.gif]

Hannica -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.9.2013 17:59:15)

Ne,ne zezam se. Nisam rekla da ih moras nositi,osusis ih pa poslije ponovo operes. Vec rekoh,ne znam da li djeluje,tako sam cula.

Hannica -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.9.2013 18:03:10)

Ili je bilo jabukovo sirce. [sm=zmeden.gif]

Mya_81 RR -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.9.2013 18:20:29)

Sirce i ocat je ista stvar [sm=zmeden.gif]
Sad je samo razlika je li vinsko, jabukovo...

Hajde, javite pa da i mi koji imamo takvih stvari uradimo isto [sm=smiley36.gif]

tinkivinki -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.9.2013 19:05:35)

ima li kakav lijek da izbije smrad sirćeta iz kreveta[sm=smiley36.gif].mali prosuo neki dan,ribala sam sve,ali valjda spužva od ugaone upila i sad smrdiii.samo da tako ne bude sa sametnim hlačama[sm=smiley36.gif]

Hannica -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.9.2013 19:38:59)

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Sirce i ocat je ista stvar [sm=zmeden.gif]
Sad je samo razlika je li vinsko, jabukovo...

Hajde, javite pa da i mi koji imamo takvih stvari uradimo isto [sm=smiley36.gif]

Mislila sam na domace jabukovo sirce,meni to nije isto.[sm=smiley36.gif]

Marija13 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.9.2013 19:50:15)

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

ima li kakav lijek da izbije smrad sirćeta iz kreveta[sm=smiley36.gif].mali prosuo neki dan,ribala sam sve,ali valjda spužva od ugaone upila i sad smrdiii.samo da tako ne bude sa sametnim hlačama[sm=smiley36.gif]

Bilo bi isto nego šta [sm=smiley36.gif] još kaže hajde ti prva probaj [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

ena23 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.9.2013 20:03:02)

ne znam kako ce ti ovo pomoci ali meni je soda-bikarbona odlicna za izvlacenje neugodnog mirisa iz necega... mozda da pospes ugao njome i dobro je utrljas? pa poslje usisas naravno... ali da sam na tvom mjestu ovaj trik bi probala prvo na malom djelu ugla koji nije vidljiv,

Hannica -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.9.2013 20:07:02)

Ma ne moze biti isto,hlace se operu ponovo,a ugao se moze samo malo ocistiti.
Marija bas si teska,od mene vise neces dobit ovako dobar savjet.[sm=jezicek.gif]
Imam jos jedan savjet,baci hlace i skrati si muke.[sm=smiley36.gif]
Ja bih probala ali nemam nista samoljepljivo.

tinkivinki -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.9.2013 21:08:10)

IZVORNA PORUKA: ena23

ne znam kako ce ti ovo pomoci ali meni je soda-bikarbona odlicna za izvlacenje neugodnog mirisa iz necega... mozda da pospes ugao njome i dobro je utrljas? pa poslje usisas naravno... ali da sam na tvom mjestu ovaj trik bi probala prvo na malom djelu ugla koji nije vidljiv,

hvala,baš ću probati večeras kad djeca legnu.a ne gubim ništa,svejedno mi je preko prekrivač,a i ugao je za mjenjati.

memom -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.9.2013 22:33:51)

Ima li neko savjet gdje kupiti sto za peglanje, dobar da traje, a da nije prepreskup?

Marija13 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.9.2013 22:41:36)

IZVORNA PORUKA: memom

Ima li neko savjet gdje kupiti sto za peglanje, dobar da traje, a da nije prepreskup?

Imaš po tržnim centrima tipa Robot i sl., a kad budeš kupovala obrati pažnju da li je sto mrežasti ili je ravan metalni, u radnjama je poplava tih mrežastih, pa kad peglaš ostanu šare po odjeći [sm=smiley36.gif]

Lalali -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.9.2013 23:24:12)

ja sam kupila u Dalasu u sklopu Konzuma na Otoci odlican sto za peglanje, bio je oko 80km.

Selminja -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (10.9.2013 23:29:01)

Viledin sto za peglanje najbolji do sad [sm=smiley20.gif] ima ga u Konzumu, Mercatoru...

faris06 -> RE: DOMAĆINSTVO: Potreban mi je savjet, hitno (11.9.2013 17:41:25)

Drage moje, nisam se javila sto godina. Ne znam gdje da se raspitam o sljedecem ( nadam se da ce neko ovdje znati uputiti me na pravu adresu). Naime , zivim u stambenoj zgrado sa 12 stanova. Planiramo renovirati stan i ja bih rado izmjestila ulazna vrata stana na drugi zid. Nisam sigurna trebam li traziti odobrenje od općine, ili od stanara ili...?
Prosvijetlite me :)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>