teacher75 -> RE: Trajna sminka - da ili ne? (11.8.2014 23:49:52)
|
danas sam uradila permanent obrva japanskom metodom pa da napisem svoje utiske. imala sam jako tanke obrve i morala sam nesto da ucinim s njima. japanska metoda izgleda prirodnije od one obicne pa sam nju izabrala. prvo sam se raspitala ko je dobar u tome i po preporukama se odlucila. kozmeticarka je prvo izmjerila neke proporcije da bi izabrala oblik koji odgovara mom licu. zatim je nacrtala kao neki kalup i pokazala mi da li mi se svidja. onda je pocela sa tetoviranjem. u pocetku je neugodan osjecaj bockanja kao kad se cupaju obrve. a onda je premazala anestetikom i vise nista nisam osjetila. moram priznati da nisam bila odusevljena na samom pocetku, treba vremena da se covjek navikne, jer sam citav zivot imala pretanke obrve, a i tinta je prvih dana tamnija i neprirodno izgleda. sada, sto vise gledam vise mi se svidja. postupak je trajao oko sat vremena, poslije sam dobila upute da ih perem baby sapunom i mazem bepanthen kremom svakih pola sata i tako 5 puta. prvu noc dobro namazati kremom i prespavati sa prozirnom folijom preko. narednih dana po potrebi mazati kremom, ne smije biti suho. nakon 7 dana bi sve trebalo biti ok. korekcija je za 2 sedmice do mjesec dana. eto, toliko od mene, nadam se da ce sve biti ok, javicu se sa utiscima nakon nekog vremena[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|