Taha0608 -> RE: Pravna pitanja (22.8.2012 18:03:05)
|
Imam jednu kompleksnu situaciju, pa ako iko zna- pomagajte..U januaru sam otvorila mali obrt uz pomoc biroa (program sufinansiranja malih biznisa), medjutim nije islo ama bas nikako, pare se ulozile, jos se pored toga i kredit u mikrokreditnoj digao- troskova hejbet, ali posao nula..napisem ja molbu da mi se firma zatvori (jer sam vezana ugovorom od godinu dana, a nisam imala novaca ni doprinose da platim- koji su se nakamarali)..medjutim, oni ni habera, njihovo se mora ispostovati, i ja bez obzira na to- zatvorim da se nekamaraju dugovi, i mirna Bosna..oni ce to sada na sud poslati, ganjace me dok sam ziva da preostali dio novca vratim (jer su nekako taj novac koji su mi dali rasporedili na 12mj, a ja platila dopr.samo za 4), ali neka ganjaju- nemam na sebi nista, ako me ko pocasti budzetskom platom- neka me kreditiraju ja se necu buniti, ovako kokuz [sm=jezicek.gif] mogu sanjati da im vratim ULOZENI I OPRAVDANI NOVAC...eh sad... ja trudna, nemam zdravstveno osiguranje, neznam ni kada se mogu javiti na biro ponovo, a trenutno radim preko servisa u jednoj firmici- nisam prijavljena niti cu biti..placam preglede- al nalaze nema sanse da vadim, nemam od cega..PITANJE GLASI: ukoliko nisam na birou, ustvari nisam nigdje vec lebdim u zraku, imam li ja pravo na porodiljsku naknadu..termin je u aprilu, trudnoca je friska, ali da znam unaprijed sta me ceka...sa prvo dvoje sam imala naknadu (i nesjcam se kolika je bila), bila na birou, ali sad je situejšn malo uzasna..HELP [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|