pocahontas -> RE: Pravna pitanja (24.2.2012 13:23:29)
|
IZVORNA PORUKA: Pingvina Lijep pozdrav.. Evo moj problem..pa ako ima neka zenica koja mi moze pomoci bila bih jako zahvalna. U 7 sam sedmici trudnoce i dr mi je naredio strogo mirovanje uz dabroston jer sam prokrvarila prije par dana.Danas trebam na razgovor sa seficom (radim u privatnoj apoteci) pa me zanima kakva su moja prava kao zaposelenika koji ide na "cuvanje trudnoce"????Ako vam je tesko objasnjavati, pomogla bi i uputa na koji dio zakona da se osvrnem pa cu sama da citam. Hvala jos jednom.[sm=smiley1.gif] draga, prvo treba da rasčistiš da li si na određeno ili na neodređeno vrijeme.. ako si na neodređeno vrijeme, onda otvaraš bolovanje regularno i za to vrijeme niko nema pravo da ti da otkaz..primanja imaš ali s odbitkom toplog obroka i prevoza..mislim nekih 70,80% od ukupnog iznosa koji si dobijala treba da ti lijeze na racun svaki mjesec..100% plata ali minus topli obrok i prevoz... nakon sto otvoris porodiljski dopust (kada se porodis) zakonodavac ti daje godinu dana dopusta, medjutim firma u kojoj radis donosi odluku o ovome pa to moze biti i krace, ali minimalno je 40 dana...platu po zakonu poslodavac za vrijeme porodiljskog dopusta nije duzan da ti daje, ali moze ako je tako regulisano pravilnikom internim...imas samo ono od kantona oko 400KM.. eh sad, u praksi se najcesce dogadja da zena dobije otkaz kad ostane trudna, obicno joj natovare povredu na radu, neuredno izvrsavanje radnih obaveza jer drugo ne mogu nista (ne mogu kao tehnoloski visak zato jer to sprijecava poslodavca da nekog frdrugog zaposli umjesto nje ko nije trudan itd.)....imas onda osnova da tuzis poslodavca ali to je uvijek krajnja opcija jer traje po par godina na sudu, ali sud obicno ide u korist radnika ako ima osnova...
|
|
|
|