jasmin -> RE: Nasa divna Jasmin (14.3.2013 16:04:25)
|
IZVORNA PORUKA: amra_sa Napisala bila dužu poruku i ode ... Hvala Jasmin na odgovoru, imala bih ti još pitanja postaviti, imam nekih nedoumica i nejsanoća, lagano ću ... Neki dan čitam da se poslije smrti voljene osobe sastaju na onom svijetu, npr. roditelji sa djecom, muž ima istu ženu kao i na ovom svijetu i obrnuto, žena istog muža itd. To me je pravo obradovalo i utješilo, sve to daje smisao životu, na neki način po toj logici i smrt nije tako strašna (a užasno se plašim smrti, bolesti, patnje ... ) Šta ti misliš i znaš o ovome, znaš li kakav je stav islama oko ovog pitanja i teme ? Da li ćemo mi zaista biti sa voljenim osobama na onom svijetu ? Šta ako je neko od meni voljenih osoba sa kojima želim biti na onom svijetu zaslužio dženet, a neko džehenem ? I ja isto tako ? Ako ne budemo na istim nivoima, ne znam kako da se tačno izrazim, pretpostavljam da znaš na šta mislim ? Tačno je da će oni koji umru,a budu vjernici i budu od onih kojima će se Allah smilovati i uvesti ih u Džennet,biti zajedno sa svojim porodicama. Ako neko bude na većem stepenu,biće međusobnih posjeta. A ako neko bude u Džehennemu...sve ovisi od statusa...možda biva u Džehennemu dok se ne očisti,pa ga onda Allah svojom milošću uvede u Džennet i opet budu zajedno. A o onome ko će biti vječno u njemu...nema sastanka. Da nas Allah sačuva Džehennema,i da nas počasti Džennetom. Amiiin.
|
|
|
|