kolacic -> RE: Intimna anoreksija: lijecenje skrivene ovisnosti kod partnera (19.2.2013 16:48:30)
|
divnooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!! u smislu tema se rasplamsala u ovih par sati dok me nije bilo [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] o sve sam procitala. sve mi se svidja sto pisete, extra, imam podrsku[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ev ovako da vam pricam sta sam uradila: otisla sam u bracno savjetovaliste[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] shopping i ostalo ok ali ovo je bilo primarno. narucila sam se kod specijaliste za takvu vrstu odnosa psihologa, i kratko dobila samo informaciju da prestanem koristiti internet [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] stvar nije bezazlena, stvar je zapetljana i ozbiljna. a sve detaljnije informacije cu imati naredne sedmice.. e sad, da odgovorim na par stvari koje su mi zaparale oci: 1. varanje iskljuceno, visi kuci, nikad ne izlazi, cak ni s drustvom, telefon nikad ne krije, koristim ga ko svoj, znakovi tipa da mi nesto petlja ne primjecujem, zaista mislim da u to ne trebam sumnjati. 2. voli me, to znam, samo ima problem u iskazivanju ljubavi i odbijanju intimnosti, emotivno ispoljavanje, znaci da me ne voli, ne bi bio samnom. logika[sm=smiley36.gif] 3. kod mene nema nikakvih priznanja da je on kriv necemu, nismo nikako do tog stadija dosli, po njemu, on ne vidi sta mi je, sto se ljutim. 4. najlakse mi je posvetiti se sebi, ok , nije problem, procvjetat cu ja ko ruza, samo zaista se pitam hoce li me on IKAD svojevoljno pomirisati[sm=smiley19.gif] 5. navaljivanje jest bio moj problem, i to sam prestala, ali bez obzira, od njega ne treba ocekivati bilo kakvu inicijativu zblizavanja, on to NECE. Sve ispirke koje koristi da je umoran i ostalo su izgovori, on jednostavno nece bliskost. 6. i ono po meni, najvaznije, mislim da je KORIJEN problema, porodica iz koje je potekao, u kojoj nisu bili zdravi odnosi, vec kruti i povrsni, puni discipline i kritike, je napravila bukvalno emotivnog invalida od njega i u tome grmu lezi zec[sm=smiley13.gif] e sad, pitajte me sta god hocete, ova ideja da mu pokazem sve ovo je korisna, moguca i mozda ok, ali mislim da cu pricekati sta ce mi reci psiholog upucen u ovu tematiku, da ne srljam beze, dovoljno sam zaglibilila, i bez toga. Ali, svejedno, sretna sam, vjerujte, jer pokusavam naci rjesenje, izlaz iz ovog ponora, ne zelim da truhnem ni ja ni on, zelim da izgradimo zdrav i harmonican brak, ne pakao. [sm=smiley1.gif] Jos sam sretnija, jer imam vas [sm=smiley27.gif] pitajte tu sam...
|
|
|
|