Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti) (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


palachinken -> Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti) (7.2.2013 15:59:12)

Ova tema je zamišljena kao mjesto gdje razmjenjujemo recepte za leteće obroke - one koji se spremaju 15, 20min ili maksimalno pola sata.
Brzi, jednostavni, (recimo da su) jeftini i ukusni, a ne traže kuhanje noć prije ili vikednom.
Pa izvolite, dajte kakav receptić. [sm=smiley1.gif]

P.S. ne pika se - kupi pitu, pojedi pitu [sm=smiley1.gif]




Lady26 -> RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti) (7.2.2013 16:02:14)

Daj prva prijedlog [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image], treba mi




muaaa -> RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti) (7.2.2013 16:02:16)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Suuuppperrrr za temu

Tjestenina s umakom od fasiranog

Skuhati tjesteninu po zelji,iscjediti.

Proprziti luk,kad uzuti dodati fasiranog koliko je potrebno.

Dodati zacine i sos paradaiz.prokuhatii jos malo gotovo...cca 15 min




Amani12 -> RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti) (7.2.2013 16:02:44)

Bravo za temu [sm=bravo.gif]




palachinken -> RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti) (7.2.2013 16:03:27)

Evo ja počinjem sa klasikom:

Rižoto s šampinjonima i piletinom
- skuhati rižu (ili tjesteninu)
- popržiti pileće filete narezane na kockice
- šampinjone na listiće ubaciti u tavu s piletinom (koja je uhvatila malo boje)
- kad sva voda ispari, dodati vrhnje za kuhanje, malo narendanog sira, mrvicu senfa, bosiljak, so, biber i ostale začine po želji.
- u tu smjesu dodati rižu i još malo krčkati.

Od ulaska u kuhinju do tanjira, 20min.




Lady26 -> RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti) (7.2.2013 16:05:19)

Tjestenina sa piletinom u vrhnju [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]  (ko ima i gljive, odlicna kombinacija) [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Proprziti filete, dodati vegetu, persun (po zelji), zaliti vrhnjem i da baci kljuc i dodati skuhanoj tjestenini, preko po zelji sira za pizzu ili slicnog...mmmmmm njam

Haman pa isto [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Medić* -> RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti) (7.2.2013 16:07:31)

Evo jedan nas brzinski, mi volimo umociti [sm=smiley36.gif]

Dvije paprike, dva paradajza, struk prase, komad pileceg filea. Sve nasjeckati, baciti na ulje, dodati casu vode i zacine. Kada bude mekano ubaciti vrhnje za kuhanje ili pavlaku i malo mlijeka. Pustiti da se malo iskrcka. Nama super :)

Mozete dodati gljive i suho meso, po zelji.




Lady26 -> RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti) (7.2.2013 16:08:11)

Pileca salata (moja, tako kaze mm [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image])
Povrce izrezati na kockice, paradjaz, paprike u 2-3 boje, krastavice i ostalo po zelji...
Proprziti filete izrezane na kockice, da porumene...dodati salati
A sos, pavlaka, senf i majoneza (doziranje po zelji) i preliti salatu... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Preukusno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mala_sa -> RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti) (7.2.2013 16:08:50)

Mali doprinos [sm=smiley1.gif]:

Kupiti gotovo lisnato tijesto, fasirano meso i rize ili kromirica (ko sta voli). Staviti meso da se prodinsta na proprzenom luku i zacinima (5 min). Za to vrijeme razvaljati lisnato, izbusiti ga viljuskom i po sredini posuti meso; uviti u rolat. Staviti u tepsiju i peci dok tijesto ne porumeni (20ak min). Za vrijeme pecenja tijesta, pripremiti rizu ili przene krompirice (najlakse ih je malo skuhati i onda samo malo zarumeniti u tavi). Gotov rolat izrezati i preliti umakom od vrhnja (moze i onaj od sampinjona), dodati prilog i njam njam [sm=smiley36.gif].




klemzi -> RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti) (7.2.2013 16:09:24)

Ja pomislih da ćemo ovdje o komparaciji pridjeva [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Odlična tema [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




Lady26 -> RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti) (7.2.2013 16:09:42)

Klemzi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




mala_sa -> RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti) (7.2.2013 16:11:07)

Joj zene da ne postoji ovo vrhnje za kuhanje, haman nam nista ukusno ne bi bilo... Sve ga stavljamo [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]




Amani12 -> RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti) (7.2.2013 16:11:42)

Evo i od mene rizoto sa tunjevinom.

Skuhati rizu,proprziti luk i tunjevinu,dodati zacine,
preliti preko rize i uzivati.[sm=smiley1.gif]

Crvene paprike sa suhim mesom i sirom:

(meni je ovo brzo jer uvijek u zamrzivacu imam pecene crvene roge[sm=smiley36.gif])

Odledim ih,punim suhim mesom i sirom,pohujem i przim,njamiiiii [sm=smiley1.gif]




Lady26 -> RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti) (7.2.2013 16:12:34)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Joj zene da ne postoji ovo vrhnje za kuhanje, haman nam nista ukusno ne bi bilo... Sve ga stavljamo [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]

Ja samo u neka jela koja traze zaljevanje tjestenine i sl [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




mala_sa -> RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti) (7.2.2013 16:13:06)


IZVORNA PORUKA: Amani12

Crvene paprike sa suhim mesom i sirom:

(meni je ovo brzo jer uvijek u zamrzivacu imam pecene crvene roge[sm=smiley36.gif])

Odledim ih,punim suhim mesom i sirom,pohujem i przim,njamiiiii [sm=smiley1.gif]


Nama je ovo takodjer cest prilog [sm=smiley36.gif]




SailorMoon -> RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti) (7.2.2013 16:15:00)

proprziti malo mesa (teletina ili piletina)
dodati bjelog luka
paprike
sitno isjeckano krompira
so, vegeta, biber,
velika kasika Ajvara
dodati pola voda pola vrhnje
sve se kvrcka, malo persuna
kad savri (ali da ima ipak malo safta) gotovo. Uz zelenu salatu njam njam




Lady26 -> RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti) (7.2.2013 16:15:27)

IZVORNA PORUKA: Amani12

Evo i od mene rizoto sa tunjevinom.

Skuhati rizu,proprziti luk i tunjevinu,dodati zacine,
preliti preko rize i uzivati.[sm=smiley1.gif]


Ja bih samo dodala u ovo i pavlaku, bude odlicno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image] i ko voli ljuto malo vise bibera, chilija ili sta vec...




Amani12 -> RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti) (7.2.2013 16:16:34)


IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: Amani12

Evo i od mene rizoto sa tunjevinom.

Skuhati rizu,proprziti luk i tunjevinu,dodati zacine,
preliti preko rize i uzivati.[sm=smiley1.gif]


Ja bih samo dodala u ovo i pavlaku, bude odlicno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image] i ko voli ljuto malo vise bibera, chilija ili sta vec...


Kod mene je chilli obavezan [sm=smiley36.gif]




Skvo RR -> RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti) (7.2.2013 16:16:41)

POHOVANE PILECE SNICLE SA RIZOM

uzeti pileci file tanko ga izrezati na snicle, posuti svaki dio vegetom, onda staviti svaki dio u brasno, jaja, prezlu, na vrelo ulje staviti i peci, 5 minuta na obje strane da uhvati poh, i smanjiti temperaturu i po 7,8 minuta svaku stranu pohovati...
Kada rizu skuhate (mislim to radite naravno uporedo sa sniclama), kada je procijedite dodate kasiku paradajz pirea, kasikicu vegete i dvije kasike ovog ulja od pecenja, proprzite je 1-2 minute...i to je to.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Maksimalno 30 minuta.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




muaaa -> RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti) (7.2.2013 16:17:08)

Frikadele

fasirano meso
1 jaje
2 velike kasike prezle
2 velike kasike brasna
2 glavice crnog luka
1-2 cehna bijelog luka
1 dcl ulja
zacini so,biber,vegeta
sitno izsjeckanog persunovog lista
mlijeka

Zamjesiti sve,i vaditi kasikom kao ustipke u vruce ulje,

Prilog.Spinat proprzeni,pasta,riza po zelji sta ko voli





SailorMoon -> RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti) (7.2.2013 16:18:38)

Salata sa tunjevinom:
2 dose tunjeine,
crnog luka, bjelog luka, puno friskog persuna, maslinovo ulje, so biber njamm i uz to vruce bruscette:
Bruscetta:
Baquette isjeci na krugove i staviti u rernu da porumeni: vamo isjeckati paradajz, luk crni i bjeli, so, biber, maslinovo i na vrucu bruscetta.

Sa ovom silinim bjelim lukom nema gripa




Lady26 -> RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti) (7.2.2013 16:18:49)

IZVORNA PORUKA: Amani12


IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: Amani12

Evo i od mene rizoto sa tunjevinom.

Skuhati rizu,proprziti luk i tunjevinu,dodati zacine,
preliti preko rize i uzivati.[sm=smiley1.gif]


Ja bih samo dodala u ovo i pavlaku, bude odlicno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image]  i ko voli ljuto malo vise bibera, chilija ili sta vec...


Kod mene je chilli obavezan [sm=smiley36.gif]

Probaj dodati malu pavlaku u to [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image], ja inace tunjevinu jedem samo onako, ali kako sam ovo probala, cesto pravim a i mm se svidja [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Skvo RR -> RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti) (7.2.2013 16:20:51)

SATARAS

paradajz
paprika u dvije boje
luk
patlidzan
tikvica
vegeta
persun

sitno sve isjeckati zaciniti vegetom i persunom i prodinstati 5 minuta na maslinovom ulju...dodati vodu, solju rize, kada voda ispari, a riza se skuha, jos malo dodati zacina po zelji i ja tada jos dodam maslinovog i malo uprzim.

Vrijeme: 20-25 minuta




Lady26 -> RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti) (7.2.2013 16:24:21)

Sad sam ogladnila i jedva cekam kuci....




Skvo RR -> RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti) (7.2.2013 16:24:31)

ZELJANIK

Spinat pripremiti tj oprati i isjeckati recimo dan ranije...(da ustedite na vremenu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image])

Onda pomijesati
1/2 kg spinata
1 jaje
jedan meggle svjezi sir
kasika pavlake
kasika mala soli
pola solje brasna
pola kasikice praska za pecivo
pola kasikice ulja
malo kisele vode

Staviti na 200, 25 minuta, kada porumeni preliti sa utucenim jajetom i pola pavlake i zapeci 5 minuta.

Vrijeme spravljanja 30 minuta.




Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>