sporty mamaa -> RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti) (13.3.2013 12:32:48)
|
evo i ovo priprema 10 minuta, stavis peci i trk na rr [sm=jezicek.gif] Rernu ukljuciti na 220 stepeni da se zagrije i dok se rerna grije vi izribajte tikvicu na krupno rende, zatim izribati krompir i luk ko voli.U tu masu dodati kiselo vrhnje, jaja i sve dobro izmijesati.Zatim dodati obadvije vrste brasna u koje ste pomijesali prasak za pecivo, zacine po vasoj zelji a ja sam koristila vegetu ,malo soli i biber.Na kraju dodati izribani sir, sve lijepo izmijesti jer smjesa trba da bude ni gusta ni zitka.Istresti sve u namascenu tepsiju i odozgo naribati sira trapista ali ne previse.Peci dok lijepo ne porumeni oko pola sata. Posluživanje Uz kljukusu mozete sluziti kiselo mlijeko-jogurt ili neku salatu.Jako je ukusna i kada se ohladi.Ako zelite praviti u vecoj tepsiji malo pojacajte sastojke,krompir,jaje i ostalo jer ja nekada pravim u velikom plehu i stavim vece kolicine sastojaka.Bude super,super,pa eto drage moje probajte Devlinu kljukusu… SastojciBroj osoba:4 osobe Sastojci za kljukusu 1 tikvica (po mogucnosti zelena ) 4veca krompira 1 glavica luka(ako ga ne volite nemora te ga stavljati) 2 dcl kiselog vrhnja (ja sam koristila 18% masnoce 3jaja 2 dcl brsna (ja sam koristila tip 500 a vi stavite po zelji) 2 dcl kukuruznog brasna 1 prasak za pecivo 100 gr sira tepista po zelji zacini vegeta,so,biber i
|
|
|
|