Zala -> RE: Brz, brži, najbrži - ručak (recepti, savjeti) (10.2.2013 21:20:29)
|
Pade mi napamet još jedan, nasa verzija tacosa, tortilja, sto li vec. Puretinu ili piletinu mariniram u malo limuna i vegeti, pa izrezati na trakice (moje budu oko 4 cm duge, 1 cm ili manje siroke), peci na malo ulja da dobiju boju. Prodinstati na luku papriku svih mogucih boja (da bude sto sarenije), paradajz, grah (iz konzerve), dodati meso i malo jos okrenuti na vatri da povrce bude mekano. i jako malo vode dodati, samo da malo soka bude. Skinuti s vatre i pomijesati sa kukuruzom. Zelenu salatu rezati na trakice (eh sad, kad mi se zuri, presavijem par listova kako stignem pa udri rezi, nekad budu i oblika kocke, i svega, bitno je samo da kad se zagrize konacna porcija da nije preveliko). Za dresing je bitno da ne bude kremast, nego malo tecniji, ja stavim pavlaku i majonezu i malo one vode sto je bude u pavlaci, a moze i jogurt. Tortilje ne pravim (ako vec nadjem kupim, ako imam gotovih, itd), nego najcesce uzmemo sto manje lepinje, pa ih popolovimo po duzini, izdubimo i punimo mesom i povrcem, zatim dodje salata i odozgo dresing. Odlicno bude, brzo, ukusno. Naravno sol i ostali zacini su po zelji. :)
|
|
|
|