zekana -> 4D ili obicni UZ??? (28.12.2012 16:03:22)
|
Kad te prevare onda te i prevare razočaraju do kraja. Imam standardne 2D ultrazvučne preglede kod svog ginekologa i poželila sam svoju bebu vidjeti u 4D ili 3D. Mnogo sam se slika i video zapisa drugih ljudi nagledala na internetu i htjela sam to i za sebe. Znam jako dobro kako izgleda 4D ultrazvučni pregled i njegove slike i zapisi! Nazvala pitati- sestra Adna je rekla da imaju 4D i da košta 100KM, došla sam sa mužem i svekrvom i ponovo pitala: "Da, to je 4D, košta 100KM", rekla je ista sestra Adna. Doktor iz Turske, još jedna sestra iz Turske i sestra Adna, stoje moj muž, svekrva, a ja na stolu već namazana i spremna za pregled. I onda shvatim da me slagala- doktor je upalio ultrazvuk i tada sam shvatila da nije 4D. I ŠTA ONDA?!!!! Skočiti sa stola dramatično i napraviti scenu pred svima. Meni stvarno običan pregled za 100KM nije trebao. I džabe im ljubaznost, dobro je naplaćeno da budu ljubazni za tih 15-20 minuta na stolu. Ni riječi svog stručnog mišljenja nije napisao, a svaki ga ginokolog napiše. Samo sam dobila tri mrljave slike običnog mutnog ultrazvuka na kojima samo on vidi o čemu se radi. I uz njih još sitnije isprintane vrijednosti i veličine valjda dijelova tijela i ekstremiteta i organa možda- pretpostavljam. Nisam dobila, eto, čak ni sliku svoje bebe što dobijem pri svakom ultrazvučnom pregledu. I bilo mi je čudno što na pitanje da li se može dobiti snimak nisu znali što da mi kažu osim nesigurno NE nakon razmišljanja. Jako sam uvrijeđena s tim bezobrazlukom i želim podijeliti svoje LOŠE ISKUSTVO s vama kako više nitko ne bi bio prevaren kao ja! Za one koji možda ne znaju, ultrazvučni pregled u 3D ili 4D se SVUGDJE naplaćuje od 100-150 KM i u Bosni i u Hrvatskoj (naravno, postoje i iznimke!). BAHCECI kliniku reklamiraju sto na sat, ali osim lijepe nove zgrade, nije vrijedna (bar meni) da ikada više uđem u nju!
|
|
|
|