|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pravni savjet?
5.5.2011 7:45:30   
Almaa
delfin, isplacuje se 100% placa (licna), bez toplog oboka, karte i minulog rada...

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 276
31.5.2011 23:04:57   
Rimljankaa
Ne znam u koju temu da strpam ovom pitanje/molbu za ponmoc,pa se nadam da moze ovdje?! Ako nije odgovarajuca neka moderatori prebace

Trebam izvaditi nekakva dokumenta,pa mozete li mi pomoci u kojoj ustanovi da ih izvadim,da nelunjam.

Treba mi Uvjerenje o drzavljanstvu BiH,je li se vadi u mjestu rodjenja ili prebivalista?

Uvjerenje da nije pokrenut krivicni postupak za krivicno djelo za koje je predvidjena kazna zatvora tri i vise godina.
I uvjerenje o nekaznjavanju

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 277
31.5.2011 23:07:51   
IvanaTz
evo ja ti odgovorila na savjetima (o domacinstvuuser posted image )...

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 278
31.5.2011 23:09:57   
Rimljankaa
vidjeh
,hehe..hvala

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 279
31.5.2011 23:13:18   
Hanady RR
državljanstvo - mjesto rođenja...-ako je za konkurz za posao, i ako imaš poblatice RVi, šehidska, civilna žrtva, nezapolen itd

ovod rugo dok skontam pomješah sa onom sutavnom izjavom o ratnim zločinimauser posted image

o nekažnjavanju na sudu, danas do 12 predaš dutra od 13 dižeš platiš 8 KM

< Poruku je uredio Hanady RR -- 31.5.2011 23:15:43 >

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 280
31.5.2011 23:19:55   
Rimljankaa
Ma da,konkurs za pripravnike.

Treba mi rodni list,uvjerenje o drzavljanstvu i kaze: Uvjerenje da protiv kandidata nije pokrenut krivicni p. za krivicno djelo za koje je predvidjena kazna zatvora tri i vise godina, i

Uvjerenjeda mu nije izrecena zatvorska kazna za k.d. ucinjeno sa umisljajem u skladu sa krivicnim zakonim BiH (uvjerenje o nekaznjavanju)

Ja sam najbogat

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 281
31.5.2011 23:23:22   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

Ma da,konkurs za pripravnike.

Treba mi rodni list,uvjerenje o drzavljanstvu i kaze: Uvjerenje da protiv kandidata nije pokrenut krivicni p. za krivicno djelo za koje je predvidjena kazna zatvora tri i vise godina, i

Uvjerenjeda mu nije izrecena zatvorska kazna za k.d. ucinjeno sa umisljajem u skladu sa krivicnim zakonim BiH (uvjerenje o nekaznjavanju)

oba vadiš na sudu...

i ovo prvo da s ene vodi postupak i drugo d anisis kašnjavanja...ista stavr je u pitanju smao prvo uvjerenje treba biti dokaz da s ene vodi postupak pa bila ti kriva ili ne nije bitno...ako bi slučajno bila da te džaba ne primeuser posted image

šaku na stranu...ti pravo na sud i ponesi im ovako kako piše...oba tamo vadišuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 282
31.5.2011 23:26:19   
Rimljankaa
E super Hanady,hvala ti. Pretpostavila sam,ali kontam da pitam,jer da nehodam dzaba. 

Ja sam najbogat

Neposredna veza do poruke: 283
9.6.2011 9:01:57   
palachinken
Pitanje:
Onih 28 dana prije termina kad se ide na porodiljsko odsustvo...da li je to 28 KALENDARSKIH dana ili 28 RADNIH dana?

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 284
9.6.2011 9:54:30   
taurus
ja koliko znam to je 28 kalendarskih dana
ali ja to nisam koristila već sam bila na GO, ali dr. mi je rekla da će mi porodiljsko otvoriti sa danom poroda da ne gubim ni dana

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 285
9.6.2011 9:55:05   
Lady26
IZVORNA PORUKA: palachinken

Pitanje:
Onih 28 dana prije termina kad se ide na porodiljsko odsustvo...da li je to 28 KALENDARSKIH dana ili 28 RADNIH dana?

28 kalendarskih dana.... user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 286
9.6.2011 9:57:09   
palachinken
Šteta user posted image Hvala vam.
Ja cu svakako nazad na posao kad bebi bude 6 mjeseci, tako da mi ovaj mjesec prije ne igra neku ulogu. A godisnji mi je u toku, naravno samo na papiru, ja radim. Zato sam se ponadala da cu mocu ranije zbrisati na porodiljsko.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 287
9.6.2011 9:59:12   
Lady26
Ja to nisam koristila prije, i bila sam 12mj na porodiljskom....
Zao mi je sto ti moras tako rano na posao poslije poroda user posted image user posted image user posted image
Uh ne smijem ni pomisliti....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 288
9.6.2011 10:03:29   
palachinken
Takva nam je država i ovaj nakaradni kapitalizam. Pa se onda čude što prijeti bijela kuga.
Ali dobro je i ovo, ima žena koje se odmah poslije četeresnice moraju vratiti.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 289
10.9.2011 14:41:49   
ena23
Hm, mozda ovo spada i u "domacinstvo"ali evo:

pored zgrade gdje zivim, znaci u vlasnistvu stanara zrade, napravljen je mali parkic za djecu. problem je sto vec par sedmica grupa 14godisnjaka dolazi tu, razvaljuju ljulje i psuju ko kocijasi, par puta smoih opominjali zbog ponasanja ali slabo fajde. bacaju smece i jednostavno se grozno ponasaju. da li neko od nas stanara ima pravo zvati policiju radi njih, da li policija moze da ih opomene i istjera s naseg posjeda?

zgrada je ogradjena ogradom, imaju rampe za auta ali naravno da svako moze pjesice da udje. posto je jedan dio jos u izgradnji nema znaka "privatni posjed" niti bilo kakvog znaka zabrane ulaska trecih lica...

dakle, da pozovem policiju, bi li dosli?

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

Neposredna veza do poruke: 290
11.9.2011 18:50:02   
delfin
možda je neko bio u situaciji kao ja pa mi možda pomogne, mada po nekoj logici nebi mi trebali praviti neki problem.
Ja sam bila na porodiljskom od do 16.05.2011 onda sam "radila" do 11.08.2011 od kad asam ponovo otvrila drugo porodiljsko bolovanje :) E sad pošto se treba predati  kao prosječna plata  za zadnjih 6 mjeseci i da sam bila u radnom odnsou, a kod mene je to ovaj put malo više od 2 mjeseca, stim da nisam prekidala radni odnos, a u prethodnoj godini mi je kanton isplaćivao poridljnu naknadu. Valjda mi neće praviti problem oko dobijanja naknade - kao ženi porodlji zaposlenoj? Mislila sma predati staro rješenje, a potvrdu imam da mi radni odnos nije prekidan.

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 291
11.9.2011 21:37:24   
Hanady RR
delfin naravno da naće...
predet ćeš potvdu o stalnom radnom odnosu i prethodno rješenje o porodiljskom odsustvu i pirmnaju nakande...

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 292
13.9.2011 22:25:22   
delfin
Hanady, hvala na odgovoruuser posted image

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

Neposredna veza do poruke: 293
21.11.2011 22:18:54   
selebriti
Da li mi neko zna reći šta sve poslodavac smije da pita na intervjuu za posao?

Tipa brak, djeca, ... jel to ima negdje u zakonu da se ne smije pitati?

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 294
21.11.2011 22:29:27   
Lady26
Po zakonu te ne bi smjeli to pitati, to su licne stvari ali to niko ne postuje....nazalost...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 295
21.11.2011 22:34:06   
selebriti
Do sad su mi sva vrata bila zatvorena upravo zbog malog djeteta user posted image user posted image user posted image
Još malo razgovora reda radi i vozdra user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 296
21.11.2011 22:36:10   
mama75
Evo ovako kako je Lady rekla: po zakonu ne smije, ali... Ti naravno imas pravo da ne odgovoris, ali i on ima pravo da te ne odabere. user posted image Uh kako mi se gade ovi nasi ljudi, kad pocnu: Imate li djece? Kolika su? Mislite li jos radjati? user posted image Ja sam cak imala i pitanje: ako se djeca razbole imate li nekoga ko ih moze pripaziti dok ste vi na poslu? Uzas! E sada sve zavisi koliko je tebi stalo do tog posla, pa hoces li biti drska ili ces odgovarati.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 297
21.11.2011 22:39:54   
selebriti
Kaže mi: "A kako tako malo dijete može da ide u vrić?"...
Pa ono... "šta tebe briga???"

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 298
21.11.2011 22:45:02   
selebriti
Jedino preostaje lagati user posted image

Neposredna veza do poruke: 299
21.11.2011 22:45:11   
mama75
Na zalost, vremena su takva da covjek pristaje na sve samo da bi se zaposlio. Ali kada malo bolje razmislis, ako su to ljudi s kojima ces sutra raditi, kakvi su oni uopste u tim nekim medjuljudskim odnosima. Na svu srecu, imam dosta prijateljica koje rade u dobrim firmama, imaju pravo na porodiljsko (6-12 mjeseci, zavisi gdje rade) i niko ih ne gleda poprijeko ako zatrudne. Zato mislim da ima jos nade user posted image

Neposredna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *