|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pravni savjet?
21.11.2011 22:50:29   
Lady26

IZVORNA PORUKA: selebriti

Jedino preostaje lagati user posted image

A u slucaju da dobijes taj posao, kako ces pravdati odsustvo u slucaju ne daj Boze bolesti tvoje bebe, pozive i sl? JA nikad ne bih isla na opciju - laz...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 301
21.11.2011 22:52:57   
selebriti

IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: selebriti

Jedino preostaje lagati user posted image

A u slucaju da dobijes taj posao, kako ces pravdati odsustvo u slucaju ne daj Boze bolesti tvoje bebe, pozive i sl? JA nikad ne bih isla na opciju - laz...

Pa, onda ako je ok poslodavac, ... a neko se dokazao kao dobar radnik, ... sutra da te otpusti, zbog djeteta... Hmuser posted image
Ne ide.... user posted image

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 302
21.11.2011 22:55:21   
Amani12
Selebriti ni ja se bih usudila lagati.
Moram potpisati Lady.
Na par razgovora sam bila i uvijek ista pitanja koja nemaju veze sa poslom:
dijete,planiranje trudnoce...
Ne bi smjeli pitati ali pitaju...
Ali ja se ne usudim lagati.
I jos uvijek sam housewife.

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

Neposredna veza do poruke: 303
21.11.2011 22:56:35   
selebriti

IZVORNA PORUKA: Amani12

Selebriti ni ja se bih usudila lagati.
Moram potpisati Lady.
Na par razgovora sam bila i uvijek ista pitanja koja nemaju veze sa poslom:
dijete,planiranje trudnoce...
Ne bi smjeli pitati ali pitaju...
Ali ja se ne usudim lagati.
I jos uvijek sam housewife.

Ev ja ću biti pokusni kunić, pa kud puklo da puklo user posted image , ... meni je više zlo user posted image

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 304
1.12.2011 19:13:30   
de_de
Da li postoje kakve olaksice prilikom kupovine prvog stana u smisli oslobadjanja dijela poreza ili troskova prevoda. Negdje sam procitala prije par godina da postoje taj oblik olaksica.

Keno mamino zlato
22.11.2009.

Neposredna veza do poruke: 305
1.12.2011 19:24:04   
Mala Selma
Mi smo kupili stan prije cetiri godine i morali smo platiti porez na stan (5% od cijene stana, kako stoji u ugovoru ovjerenom kod notara).Sad nisma upucena da li postoje neke povlastice, znam samo da pripadnici Armije BIh koji prvi put kupuju stan oslobodjeni su placanja poreza

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 306
1.12.2011 21:08:37   
dzenyA
Neznam da li sam na pravom mjestu,treba mi neki iskusni pravnik,ja sam pripravnik- pravnik, i znam osnovno kako to ide,ali konkretno evo ovako
Ugovor mi je sada do 13.12. a u deveti ulazim 24.12. e sad... malo nesto bi kao pogurali da mi se ugovor produzi...i kad mi se produzi da odma idem na trudnicko,samo da mi je da mi daju taaj ugovor da bi imala pravo na porodiljsku naknadu.Sta vi mislite,imal neko iskustva sa ovim

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 307
1.12.2011 21:11:42   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: dzenyA

Neznam da li sam na pravom mjestu,treba mi neki iskusni pravnik,ja sam pripravnik- pravnik, i znam osnovno kako to ide,ali konkretno evo ovako
Ugovor mi je sada do 13.12. a u deveti ulazim 24.12. e sad... malo nesto bi kao pogurali da mi se ugovor produzi...i kad mi se produzi da odma idem na trudnicko,samo da mi je da mi daju taaj ugovor da bi imala pravo na porodiljsku naknadu.Sta vi mislite,imal neko iskustva sa ovim

jesi ti sada na pripravničkom ugovoru...znači imaš propravnički satž koji će 24.12 biti godinu dana...
ako ti produže ugovor o radu il na oderđeno vrijeme il neodređeno dok traje taj ugovor do tada imaš pravo na nakandu za zapolenu ženu mjaku do kantona preko opštine.

u slučaju da ne ostaneš tu i javiš s ena biro ostavarić ćeš pravo na nakndu za nezaposlenu ženu majku na pododiljskom dopustu

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 308
1.12.2011 21:12:26   
Hanady RR
ustavri 13.12 bit će ti godina rada...pogriješih u datumu goreuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 309
2.12.2011 0:02:00   
dzenyA
Hanady RR hvala mnogo,ugovor o pripravnickom mi je  sad do 13.12. a ja neznam da li na nasem TK nezaposlene zene imaju tu naknadu,puno sam se raspitivala,citala zakone o soc.zastiti na nasem kantonu,ali to opet sve zavisi od poslodavca,ja sam na sufinansiranju pripravnika i imam 390 KM,e sad ta porodiljska koja je povoljnija...ili 80 posto prosjecne plate u FBiH ili ove moje,valjda to poslodavac uplacuje pa mu kasnije refundira socijalno

Neposredna veza do poruke: 310
2.12.2011 0:16:22   
Hanady RR

Hanady RR hvala mnogo,ugovor o pripravnickom mi je  sad do 13.12. a ja neznam da li na nasem TK nezaposlene zene imaju tu naknadu,puno sam se raspitivala,citala zakone o soc.zastiti na nasem kantonu,ali to opet sve zavisi od poslodavca,ja sam na sufinansiranju pripravnika i imam 390 KM,e sad ta porodiljska koja je povoljnija...ili 80 posto prosjecne plate u FBiH ili ove moje,valjda to poslodavac uplacuje pa mu kasnije refundira socijalno

a evo koji zakoni i članovi istih uređuju ovu oblast

'' Osnovna prava majki porodilja u FBiH okvirno su utvrđena Zakonom o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom (Službene novine FBiH” broj 36/99, 54/04, 39/06 i 14/09). Naime, članom 89. određeno je da su temeljna prava koje ostvaruje porodica sa djecom, između ostalih, naknada umjesto plaće ženi-majci u radnom odnosu, za vrijeme dok odsustvuje s posla radi trudnoće, porođaja i njege djeteta i novčana pomoć za vrijeme trudnoće i porođaja žene-majke koja nije u radnom odnosu. Članom 90. utvrđeno je da se način, postupak, organi i finansiranje ovih prava bliže uređuju kantonalnim propisima s tim da se propisom kantona mogu utvrditi i druga prava porodice sa djecom. Zakonom o radu FBiH (Službene novine FBiH broj 43/99, 32/00, 29/03) utvrđeno je da zaposlenica za vrijeme trudnoće, porođaja i njege djeteta ima pravo na porođajno odsustvo u trajanju od jedne godine neprekidno (član 55) i da za to vrijeme ima pravo na naknadu plaće (član 72). U skladu sa članom 93. Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom naknada umjesto plaće ženi-majci u radnom odnosu za vrijeme dok odsustvuje sa posla radi trudnoće, porođaja i njege djeteta, utvrđuje se u procentu od ostvarene plaće u periodu od šest mjeseci prije porođaja. Taj procenat, vrednovan na osnovu šestomjesečnog rasta plata u kantonu, utvrđuje se propisom kantona. Pravo na novčanu pomoć za vrijeme trudnoće i porođaja žene-majke koja nije u radnom odnosu različito je uređeno kantonalnim propisima. Kantoni imaju velike teškoće da obezbijede sredstva za ove namjene i iz tog razloga porodiljske naknade se ne isplaćuju u svim kantonima ili se daju u malim i različitim iznosima''

Tuzlanski kanton
Prava iz oblasti socijalne zaštite za majke porodilje na području Tuzlanskog kantona regulisana su Zakonom o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom TK (Službene novine TK broj: 12/00, 5/02, 13/03 i 8/06 i 11/09). Naknada umjesto plaće ženi-majci, odnosno drugoj osobi u radnom odnosu za vrijeme dok odsustvuje s posla radi trudnoće, porođaja i njege djeteta iznosi 90% od prosječne plate ostvarene u periodu od šest mjeseci prije porođaja ili 55% prosječne plate u FBiH, ako je to povoljnije za porodilju. Naknadu plate obračunava i zaposlenici porodilji iz svojih sredstava isplaćuje poslodavac kod kojeg je u radnom odnosu, a taj iznos mu na zahtjev refundira Ministarstvo za rad i socijalnu politiku TK uz propisanu dokumentaciju i rješenje mjesno nadležnog centra za socijalni rad. Majke porodilje koje nisu u radnom odnosu ostvaruju pravo na pomoć u prehrani djeteta u trajanju od šest mjeseci po 100 KM jesečno. Zakonom je predviđena i jednokratna pomoć za opremu novorođenog djeteta,. Postupak za ostvarivanje prava žene-majke na pomoć u prehrani djeteta u trajanju od šest mjeseci i prava na jednokratnu pomoć za opremu novorođenčeta vodi mjesno nadležni centar za socijalni rad.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 311
2.12.2011 10:15:50   
dzenyA
hvala velika,jos samo da mi produze ugovor ako Bog da

Neposredna veza do poruke: 312
2.12.2011 10:16:59   
Hanady RR

hvala velika,jos samo da mi produze ugovor ako Bog da

sa srećomuser posted image
i sma bih voljela da javiš da su ga produžili...i zbog tebe i zbog durgih da pokažemo da ima i pozitvnih i divnih slučajeva.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 313
16.1.2012 18:43:51   
pipi_duga_capara
nadam se da nisam fulila temu user posted image
eh ovako, ispred kuce u kojoj zivim ovi idioti od zimske sluzbe nikad ne ciste user posted image prije 3god je asfaltirano i lijepo uredjeno znaci da nema nikakvih smetnji da grtalica(ili sta vec) prodje. medjutim, kod mene je snijeg do koljena, autom ne mogu nikad izaci do garaze.. mi smo to lopatali uvijek, davali na kafu likovima s grtalicom kad naidju nebili nas priipazili, i nista! prije nekih 15tak dana je mm zavrsio u gipsu user posted image znaci da mi je pored njega takvog i dvoje male dijece auto neophodno user posted image jucer smo, vracajuci se kuci, se slupali, unistili auto i kapiju user posted image   sve zbog hebenog komunalnog! znaci snijeg nas je bacio u kapiju, mm je lupio glavom, auto je razvaljeno katastrofa i nije u voznom stanju user posted image user posted image user posted image ja sam dakle u situaciji da sam zatrpana u snijegu, lopatati ne mogu i necu, s djecom i mm koji ne moze da mrdne jer je u gipsu..ljuta sam ne mogu ti opisati koliko!!! svasta bi ja sad njima ali necu grlom u jagode pa molim za savjet!

< Poruku je uredio pipi_duga_capara -- 16.1.2012 18:45:36 >

Neposredna veza do poruke: 314
16.1.2012 19:39:47   
ledy blue
Pipi duga carapa...nisam pravnik..al mogu samo reci da ti ni pravnici u ovome ne mogu pomoci ...Koliko sam upoznata jkp Rad je obavezno cistiti saobracajnice I i II prioriteta ,..a tek kad to srede onda nastupa III prioritet..tako da ako je u pitanju neka sporedna ulica..nisu obavezni.. znam da svi placamo..al oni se vade na ono..nema mehanizacije...isl.
A iskreno mislim da i kad bi htjeli ne bi mogli ocistiti sve...jer koliko je u kantonu ulicica koje bi trebalo ocistiti...pa prilaza haustorima...isl...da ne nabrajam..Uglavnom za ubuduce ipak mislim da ti je najsigurnija opcija lopatanje i da kupite soli i sami posipate svoj put...

< Poruku je uredio ledy blue -- 16.1.2012 19:41:09 >

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu pipi_duga_capara)
Neposredna veza do poruke: 315
16.1.2012 19:47:35   
pipi_duga_capara
nisu obavezni taj III prioritet nikako cistiti ili user posted image nije moguce da za 3god grtalica nikad nije prosla  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 316
16.1.2012 20:03:47   
ledy blue
U osnovi jesu obavezni...iz njihovi sopcenja to su ''glavne'' ulice kroz naselja...a za ostale ulice nisu...Tako je i slucaj u mom naselju...u nasoj ''sporednoj'' ulici ima preko stotinjak kuca...i nekad prije je znala proci grtalica..na istom principu kao i kod vas..stanari zamole vozaca da prodje .al evo vec par godina nema toga...tako da svi voze po snijegu ..user posted image

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

Neposredna veza do poruke: 317
16.1.2012 21:17:11   
pipi_duga_capara
ma stvarno su mi digli pritisak! nece na ovom ostati to je sigurno, svaki racun uredno stigne i isti se uredno plati, a ja ne mogu do svoje kuce doci kao da sam na Romaniji hebote.. 

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 318
   [Obrisana poruka]
16.1.2012 22:15:17   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

Neposredna veza do poruke: 319
24.1.2012 23:47:25   
kaktuscic
Ako ima neko da mi odgovori bila bih jako zahvalna!
MM bi uvezao auto iz EU na povlasticu, njegova nena ja 100% invalid i ima pravo na povlasticu. Sve je uredno i sve nam je poznato (zabrana otudjivanja na 3 godine) ali ne znamo sta se desava u slucaju da nena umre u te tri godine? Sta onda biva sa autom, tj.da li ga mozemo mi voziti i na koji nacin u slucaju nenine smrti auto moze preci na muza. Jeste da je pitanje mozda malo morbidno, ali moramo se osigurati :)
Nadam se da ce mi neko brzo odgovoriti.
Hvala unaprijed!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 320
24.1.2012 23:51:16   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: kaktuscic

Ako ima neko da mi odgovori bila bih jako zahvalna!
MM bi uvezao auto iz EU na povlasticu, njegova nena ja 100% invalid i ima pravo na povlasticu. Sve je uredno i sve nam je poznato (zabrana otudjivanja na 3 godine) ali ne znamo sta se desava u slucaju da nena umre u te tri godine? Sta onda biva sa autom, tj.da li ga mozemo mi voziti i na koji nacin u slucaju nenine smrti auto moze preci na muza. Jeste da je pitanje mozda malo morbidno, ali moramo se osigurati :)
Nadam se da ce mi neko brzo odgovoriti.
Hvala unaprijed!

nasljedi ga od nane rodbina prvoga reda...

U ostavinskom postupku se navodi i nasljedi ga rodbina prvoga reda...ili se svi na ostavinskoj odriču u korist tvoga supruga...

Uglavnom sa smrtnim listom nane i rješenjem o ostavinskom postupku podjele imovine iza umrlog na njegovo ime tvoj suprug ga prevodi na sebe

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu kaktuscic)
Neposredna veza do poruke: 321
24.1.2012 23:58:47   
kaktuscic

Hvala ti na brzom odgovoru, potajno sam se nadala da ces se bas ti javiti :)
Molim te mozes li mi reci jos samo sta u tom slucaju sa carinom i pdv-om kojeg je invalidno lice tj. nena oslobodjeno placanja. 

Neposredna veza do poruke: 322
24.1.2012 23:59:40   
Hanady RR

Hvala ti na brzom odgovoru, potajno sam se nadala da ces se bas ti javiti :)
Molim te mozes li mi reci jos samo sta u tom slucaju sa carinom i pdv-om kojeg je invalidno lice tj. nena oslobodjeno placanja. 

nasljednici nasljeđuju sve i dugove na pokretnoj stavi i imovini i onoga kojih je oslobođenauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 323
25.1.2012 0:01:56   
kaktuscic

Da sumiram :) Morali bismo tad platiti carinu i PDV, tj. rizik nam je na nenu uvesti auto user posted image

< Poruku je uredio kaktuscic -- 25.1.2012 0:03:27 >

Neposredna veza do poruke: 324
25.1.2012 0:06:27   
Hanady RR

Da sumiram :) Morali bismo tad platiti carinu i PDV, tj. rizik nam je na nenu uvesti auto user posted image

neeeeeeeee...nasljedite njene povlastice...jer kao njoj u njenim godinama dozvole povlasticu savim je logično da u slučaju smrti nasljednici prvoga reda nasljede pokretnu stvar-imovinu sa svim njenim povlasticama. tvoj suprug nije nasljednik prvoga reda ( već drugog)...al u njegovu korist se nsaljednici prvoga reda odriču te imovine ...bitno je navesti u ostavinskom rješenju user posted image

ukratko...uzmite auto i sretnouser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *