laracroft -> RE: jeste li ikad grubi (22.1.2008 17:39:47)
|
IZVORNA PORUKA: mirjana hvala vam svima.kad ovo citam same mi suze krenu. osjecam se strasno krivom i glupom, jer kad ga pogledam, tako je divan i malen, i ne mogu sebi oprostiti, al to je bilo jace od mene. Cak sam se izderala na njega, na sta se on nasmijao, dusa moja draga, sto je mene jos vise ispizdilo. by the way, muce ga grcevi,a ja mu ne mogu pomoci... sve smo probali, cak i kapi sab simplex, al na kraju od umora i zaspi...najradje bi sebe zadavila sto sam takva bila, i sad me to jos vise razjeda, a znam da moram biti smirena zbog njega, jer mu sve prenosim kroz mlijeko... Hvala Mirjana pokusaj voditi vise racuna o svojoj ishrani kako beba ne bi imala grceve,a mozes mu masirati stomacic mlakim uljem u smijeru kazaljke na satu(vjeruj mi pomaze).Stavi bebu na tvrdu podlogu i masiraj(ni grubo,a ni blago)po stomaku i pricekaj da beba ispusti gasove,a zatim ga okreni na stomacic i masiraj od vrata,pa do guze,ali ne diraj kicmicu.Mozes mu dati i Nurse Harveys sirup protic grceva.U svemu tome najbitnija je tvoja smirenost,mada znam da u tim trenucima kada beba place covjek tesko da moze biti smiren,ali pokusaj.I zapamti, grcevi obicno prodju oko treceg mjeseca.Ako spava na sikani mozes ga staviti pored sebe u krevet i spavati tako.I moj Adian je znao satima dojiti i biti pristekan na sisu,ali i to prodje.Svaka mama ima momenata kada se ne osjeca bas najbolje,a one koje kazu da im je sve bajno i krasno lazu.Tebi je sada prioritet da ustanovis od cega ima grceve,a onda da to izbacis iz ishrane.Prvi dan doruckuj crni kruh sa nekim namazom(izbjegavaj mlijecne).Rucak neka bude npr.riza sa piletinom(bez jakih zacina)Veceraj nesto slicno kao dorucak.Onda dan za danom ubacuj po jednu novu namirnicu i testiraj sta mu pase,a sta ne.Vjeruj mi moj Adian je prosao bez grceva,a ja sam strogo vodila racuna o ishrani. P.S.Suzdrzavaj se par dana od kafe i cokolade
|
|
|
|