bebano -> RE: jeste li ikad grubi (19.1.2010 10:45:25)
|
IZVORNA PORUKA: hanabanana Mislim da si je trebala kazniti ( e sada drugi par rukavica je da li je način na koji si to uradila dobar ) jer dijete treba znati da svi imamo svoje loše i dobre trenutke, ali to na znači da imamo pravo bacati stvari po kući. Ali mislim da je uredu što je nisi odvela na čevape nego si je vratila kući. Mislim da bih isto napravila. Dijete mora znati ko je roditelj. I to mora biti jasno. Kako ćemo to postići je na nama. Ja sam protiv toga da se autoritet stiće batinama, ali se autorite može imati i bez batina. Slazem se sa ovim sto je Hanabanana napisala. Djecica su predivna i jasno da svi mi obozavamo nasu djecu, ali isto tako znaju biti mali tirani [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. AKo vide da mogu manipulisati s nama, ma gotovi smo. Mene je jutros sin izbacio iz cipela, a tako uvijek kada mi se zuri, kada se spremam za posao. Uvijek kasnim i vec mi je skrenuta paznja na to, a kasniti mrzim inace. Prvo se probudio bas u vrijeme kada sam se ja trebala spremati. E dobro ok, ali on nece ni da ustane ni da nastavi da spava nego bi on da se valja po svom kreveticu ali da ja sjedim pored njega. Ja malo sjedim, pa opet izadjem, cim izadjem preko vrata to je mama mama po sto puta. Dodjem ista prica. Ajde jedva on nekako ustane iz krevetica, ali sada nece da presvuce pelenu. A pelena teska, strasno. Skinem ga i onda on onako gole guze trci po kuci, bjezi mi, otima se, izvija se. Vrijeme prolazi a meni nervoza raste. Uglavnom da skratim, uto je MM ustao i presvukao ga za cas. On bio miran ko bubica. Dobro prvo je poceo i njemu da se izvija, ali je MM samo rekao da se mora presvuci bez pogovora i to je to. Hocu reci da mene ne sisa 5% cini mi se i to me nekada tako frustira, pogovoto kada zurim. I zato shvatam sve vas koje djeca izbace iz cipela, jer i ja pokusam fino, pricom, ne galamim, ne pravim nervozu, a kuha u meni. Nekada poslusa bez problema, a ima dana da je nemoguc.
|
|
|
|