RE: dr.Salko Mašić (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Porodilište

Poruka

animagical -> RE: dr.Salko Mašić (25.1.2012 23:48:28)

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

bananice, jel tebi dr. MAšić vodio trudnoću, porodio te,

pogriješiti mislila sam na procjenu, a ne ne daj Bođe na neku kobnu grešku.

Molila bih dušebrižnike ovog portala da me ne hvataju za svaku riječ,

da bi nesto procijenio, cijenjeni doktor je morao valjda uraditi neku analizu, neki pregled...on je mene pregledao koliko i kone kad po obliku stomaka nagadjaju... ja mu samo zamjeram sto nije zamucio pa pogledao bebu na uzv,jer je i sam rekao da je to trebalo na cr jer je beba osim umotanosti u pupcanu bila okrenuta dorsoposteriorno, ili sto bi na guglu rekli, u straznjem polozaju...

bananica -> RE: dr.Salko Mašić (25.1.2012 23:49:22)

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

IZVORNA PORUKA: bananica

moja rodica je tragediju dozivjela, poradjao je dr Puzic,za sve je on kriv, ali 100%
inace joj bila 2. trudnoca, sve uredno,pravo skolski sve proteklo i odi se porodi, gdje vise da radjamo kad ne znamo kome vjerovati[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

znači pričamo od dr. Mašiću, a ne Puziću, i javljaju se žene koje su imale lično iskustvo, a ne da im je porađao strine, tetke, kone, jetrve.

ma daj, dr jest drugi, ali mi je ta osoba kao sestra,nije mi neka tamo kona,tetka,strina kao sto ti nabrajas, iako je proslo 2 godine od tada ja svaki put placem kad se toga sjetim

a dr Masic je meni licno bio odlican, od mene mu svaka cas_t, moje iskustvo s njim, sve pohvale, aliiiiii nema pravo pogrijesiti nikada

animagical -> RE: dr.Salko Mašić (25.1.2012 23:52:59)

tu ipak govorimo o necijoj djeci mama alma...to sto si ti dobro prosla, ne znaci da se moj sin divno proveo s masicem...znas ti uopste kakav je osjecaj gledati bebu svu nagnjecenu, s ogromnim hematomom na glavici, usput sasvim iskrivljenoj vakuumom?  ja bih onu noc dala sve sto imam,a ne kovertu, samo da to sve prodje...
a ne znam ni da tema nosi naziv licna iskustva o masicu?

Hanady RR -> RE: dr.Salko Mašić (25.1.2012 23:58:42)

Mene sa prvom bebom trebao poridti Mašić...no ja dođoh s abolovima u smjenu Puziću...sad bih se potpisala d ame Puzić ponovno porodi. On ej tu noć porodio 13 žena...ja 11 bila...sve smo ko leptiri izašle iz bolnice.

sa drugom bebom sma ležala u bolnici, trunoću mi je vodio Mašić...komletno vrijeme zaista brinuo o meni, bila sma prisutna porodima koje ona obavlja...on zaista forsira prirodan porod. mene on porodio carkim rezom...savršeno jasno je bilo da beba ide nazatkom i da imama napade žuči i on je rekao smao carki dolazi u obzir.

Moja zaova je kao porvorotkinja bila kod mašoća...bez porblema se pordorila prirodno...kao drugorotkinja zadesi je Bećigarić...beba izletila ko glak...ona ko leptir sa stola po porodu sišla...al nestručni doktor ostavio joj posteljice pa završila na kiretaži za 19 dana.

Što hoću reći...sve je to individualno...
Ja bih sve mogla preporučiti u životu al ginekologa kome neko vjeruje nebih nikada dirala nit bi rekla nekome idi tom i tom..kao i za doktore hirurge...to je stavrno mač sa dvije oštrice preporučiti.

bananica -> RE: dr.Salko Mašić (26.1.2012 0:01:23)

Što hoću reći...sve je to individualno...
Ja bih sve mogla preporučiti u životu al ginekologa kome neko vjeruje nebih nikada dirala nit bi rekla nekome idi tom i tom..kao i za doktore hirurge...to je stavrno mač sa dvije oštrice preporučiti.

potpisujem

lepetetka -> RE: dr.Salko Mašić (26.1.2012 0:02:01)

Ja sam čula riječi hvale za dr Mašića, ali kada sam čula da za njegovu procjenu ploda , mislim na dimenzije bebe ostala sam pafff....Naime ženi je vodio trudnoću od -do... slučajno je završila u bolnici zbog bolova u želucu i tada se vidi da je plod ugrožen, žena rađa bebu od 1400gr a za dva-tri dana ulazi u 9mjesec trudnoće (kada bi beba trebala vagati najmanje 2-2500 kg...Mislim previdjeti toliko odstupanje za tako iskusnog dr je baš početnički...I da , i život te bebe je bio ugrožen, jer da se to na vrijeme nije vidjelo, mislim da ženu nije želudac zabolio ko zna šta bi bilo...
I kaže nikada je nije ni vagao ni pritisak mjerio [sm=zmeden.gif] hajd vaga manje više ali pritisak bi se morao mjeriti, valjda [sm=zmeden.gif]

Leena -> RE: dr.Salko Mašić (26.1.2012 0:02:14)

ja nemam licno iskustvo s njim, mene je porodio Nakaš i šta je čovjek za mene uradio, iz čiste humanosti i ničega više (niti sam mu dala pare, niti je znao ko sam i sta sam). Samo me jedna stvar zasmetala kod Mašića, moju zaovu je porodio 5 mjeseci prije nego Nakaš mene, nije primijetio prsnuće grlića i ona se i danas (nakon više od 2 godine) pati s tim, meni je Nakaš vidio, zašio, na pregledu nakon 40 dana grlić bio k'o nov. A svi griješe, samo greška u mojoj profesiji npr. koštala bi samo mene, a u njegovoj nečijeg života

Hanady RR -> RE: dr.Salko Mašić (26.1.2012 0:03:44)

IZVORNA PORUKA: lepetetka

Ja sam čula riječi hvale za dr Mašića, ali kada sam čula da za njegovu procjenu ploda , mislim na dimenzije bebe ostala sam pafff....Naime ženi je vodio trudnoću od -do... slučajno je završila u bolnici zbog bolova u želucu i tada se vidi da je plod ugrožen, žena rađa bebu od 1400gr a za dva-tri dana ulazi u 9mjesec trudnoće (kada bi beba trebala vagati najmanje 2-2500 kg...Mislim previdjeti toliko odstupanje za tako iskusnog dr je baš početnički...I da , i život te bebe je bio ugrožen, jer da se to na vrijeme nije vidjelo, mislim da ženu nije želudac zabolio ko zna šta bi bilo...
I kaže nikada je nije ni vagao ni pritisak mjerio [sm=zmeden.gif] hajd vaga manje više ali pritisak bi se morao mjeriti, valjda [sm=zmeden.gif]

I ovo prepričavanje je jako nezahvalno...
Ipak ovdje ima trunica koje noćas mogu zavšiti na pororud kod ovoga dototora...ja sma s es anjimd dugo družila...svaki put me vagao, pristisak izmjerio i Uz dao očitanje tečine bebe približno

bananica -> RE: dr.Salko Mašić (26.1.2012 0:04:09)

A svi griješe, samo greška u mojoj profesiji npr. koštala bi samo mene, a u njegovoj nečijeg života

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

animagical -> RE: dr.Salko Mašić (26.1.2012 0:07:05)

pritisak mjere svejedno na ctg-u... mislim da cemo se sloziti da masic ima problema s grlicima[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] a ja bih iz najbolje namjere preporucila trudnicama da zatraze uzv pri prijemu na porod,ako se dr sam ne sjeti...

minie -> RE: dr.Salko Mašić (26.1.2012 0:09:39)

Ja kad sam dosla da se porodim on je jos bio u dezuri, pegledao me i onda je dosao doktor koji mi je vodio trudnocu i koji me porodio i samo rijeci hvale imam za njega, dr Nedzad Nakas. Masica sam ponovo poslije vidjela, kad sam se porodila, dosao neku zenu da porodi (koja je btw bila u onom apartmanu) i culo se samo, disi, napni i gotovo, beba je zaplakala i zena ko lepririca za 10 min iz sale sva nasmijana.

A u potpunosti se slazem sa Animagical - oni nemaju pravo na greske.

animagical -> RE: dr.Salko Mašić (26.1.2012 0:12:02)

mislim da se vise dalo prostora za kritiku npr dr divanovica, cija je greska sto zna biti ters, nego ovih po bolnicama, u cijim rukama su zivoti koje svakodnevno ugrozavaju,,,

Skvo RR -> RE: dr.Salko Mašić (26.1.2012 0:12:59)

Tema je da razmjenite pozitivna i negativna iskustva o doktoru. To je donekle i bit foruma. A ubjedjivanja ako je meni valjao, valjat ce i tebi i obratno dovode do ovakve rasprave. A sada da vidimo ima li ko iskustva sa doktorom Masicem?[sm=smiley1.gif] LP

dinaa -> RE: dr.Salko Mašić (26.1.2012 0:24:46)

IZVORNA PORUKA: Dzenana_G

Mene je porodio dr. Masic i do nedavno sam tog covjeka ukivala u zvijezde jer sam bila prezadovoljna kako je porod prosao i kako mi je on pomogao. Medjutim sad sam totalno razocarana. Naime nakon sto sam radila kolposkopiju ispostavilo se da je grlic materice za vrijeme poroda pukao, nije sasiven i sada na mjestima gdje je pukao stvaraju se ranice koje mi prave velike probleme. Eto vam drage moje trudnice, a ja sam mislila da on nemoze pogrijesiti i jos takvu gresku napraviti...

E draga moja ovo mu je izgleda rutina,meni je ovo isto uradio prije 10 godina i zbog toga zavrsih na operaciji ali to je vec druga tema.

animagical -> RE: dr.Salko Mašić (26.1.2012 0:27:54)

hajd jedno konstruktivno pitanje...ove koje su imale problema poslije masica... da li ste imale divljeg mesa, je li krvarilo...meni jos krvari[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] i ako ima neko s problemom inkontinencije..pisala sam na odgovarajucoj temi, niko nista...ja keglam ali slabe fajde... i ja imam puknut grlic i privatnik kaze da nije sraslo pravilno.. 

lepetetka -> RE: dr.Salko Mašić (26.1.2012 0:29:35)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: lepetetka

I ovo prepričavanje je jako nezahvalno...
Ipak ovdje ima trunica koje noćas mogu zavšiti na pororud kod ovoga dototora...ja sma s es anjimd dugo družila...svaki put me vagao, pristisak izmjerio i Uz dao očitanje tečine bebe približno

Ma Hanady ovdje nije riječ o porodu nego eto procjeni ploda, ženi odlazila plodna voda, plod se nije razvijao dovoljno, i kasnio u razvoju,... žena rodila nedonošće koje je jedva preživilo,(hvala Bogu jeste i danas je to divna beba i zdrava što je najbitnije) nije je on porodio na kraju, nego je zbog bebe morala na Koševo, zbog pedijatrije.. Tačno je da nije moje iskustvo, ali jeste od moje dobre prijateljice koja ga i pored toga cijeni, ali mi je govorila da za 5 min obavi pregled i da joj nikad pritisak nije izmjerio... Pa eto ako laže ona onda lažem i ja, ali ne vidim razloga što bi lagala..

Dzenana_G -> RE: dr.Salko Mašić (26.1.2012 5:57:09)

IZVORNA PORUKA: dinaa

IZVORNA PORUKA: Dzenana_G

Mene je porodio dr. Masic i do nedavno sam tog covjeka ukivala u zvijezde jer sam bila prezadovoljna kako je porod prosao i kako mi je on pomogao. Medjutim sad sam totalno razocarana. Naime nakon sto sam radila kolposkopiju ispostavilo se da je grlic materice za vrijeme poroda pukao, nije sasiven i sada na mjestima gdje je pukao stvaraju se ranice koje mi prave velike probleme. Eto vam drage moje trudnice, a ja sam mislila da on nemoze pogrijesiti i jos takvu gresku napraviti...

E draga moja ovo mu je izgleda rutina,meni je ovo isto uradio prije 10 godina i zbog toga zavrsih na operaciji ali to je vec druga tema.

E izgleda da mu je bas rutina, kad evo i Leena spomenu primjer. A evo upoznata si i kakve i ja probleme imama, nazalost [sm=smiley13.gif]

babina beba -> RE: dr.Salko Mašić (26.1.2012 8:36:32)

Mi uvjek krivimo doktore, a zapitamo li se saradujemo li mi na porodu, slusamo li doktore u onom bolu i muci?
Ako je sve ok onda je doktor najbolji , ako nedaj boze nesto krene po zlu onda nam je najgori! Oni su tu da nam pomognu, rade svoj posao kako umiju i znaju, svjesna sam da i oni grese ali moramo biti realni. Mi Bosanci smo takvi samo cujemo rekla kazala i uvjek nam je neko drugi kriv.
A za Masica ja licno imam sve rijeci hvala i kao sam kod njega bila par puta u devetom mjesecu. Na porodu se nije zadesio on, ali je dosao u salu i pomogao doktoru koji me je poradjao. Doktor koji me porodio nije me nijednom obisao osim u viziti, a Masic je dolazio par puta. Nisma imala nikakvu stelu, preporuke nego se covjek jednostavno zanima za pacijente. A znate i same da je bolji osjecaj kad te doktor obidje uputi koju rijec nego kad samo prodje kraj tebe!Kad sam isla na preglede kod njega, doduse uvjek u dezuri, gledao je na ultrazvuk skoro svaki put. On nece pacijete vratiti kad mu dodju u dezuri, ali naravno da nemoze sate i sate naglabanja nama posvetiti kad ga u hodniku ceka 100 dusa.
Kad bi se opet poradjala opet bi njega trazila, jer pored toga sto je doktor i covjek koji smiri pacijenta i bar malo ublazi bol, za razliku od mnogih kojima smo gore samo porodilje i nista vise!

Monaa -> RE: dr.Salko Mašić (26.1.2012 12:58:33)

E svaka cast na postu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] Nemam iskustva sa porodima ali je tacno da mi uvijek trazimo krivce u drugima. Mene su stvarno isprepadale sa prethodnim postovima a trebam da se porodim kod njega. Medjutim, ja i dalje samo njemu vjerujem, kao sto kazes puno znaci kada je doktor prije svega covjek pa ti zna uputiti i lijepu rijec i osmijeh. Naravno, treba napisati i negativno iskustvo ko ga je nazalost imao, ali ovdje sam ih ipak vise procitala pozitivnih tako da nemam namjeru odustati od dr Masica. Sve smo mi razlicite i na razlicit nacin dozivljavamo stvari.

animagical -> RE: dr.Salko Mašić (26.1.2012 13:20:29)

izvini babina bebo,kako to tako iskljucivo? znaci porodilje krive a dr ne moze biti kriv...ah ja sam bas budala sto nisam suradjivala,mozda bi mi se bebi i odmotala pupcana koju cijenjeni nije ni vidio...drago je meni sto nismo sve u belaju...ali ne treba  uti bezobrazan u izjavama...komplikacije pri porodu su nekad visa sila,koju je doduse dr mogao sprijeciti...ako mislis u svom postu na disanje, ne disanje i tiskanje, to sam radila kako uce na vjezbama, svih 13 sati dripa...nije uopste pomoglo...cak sam po dr naputku i cucala i tiskala kraj kreveta u sobi,da spustim bebu...i to me ostavio samu, nije niko bio u sobi...sam dr je skoro sat gurao i skakao po stomaku u sali i ni on ga nije mogao izgurati...pa je uzeo vakuum...stvarno, teba nekad promisliti,pa napisati... a sigurno je bilo do nesuradnje i ovim zenama koje su se javile da im je  grlic pukao...

Dzenana_G -> RE: dr.Salko Mašić (26.1.2012 13:27:59)

IZVORNA PORUKA: animagical

izvini babina bebo,kako to tako iskljucivo? znaci porodilje krive a dr ne moze biti kriv...ah ja sam bas budala sto nisam suradjivala,mozda bi mi se bebi i odmotala pupcana koju cijenjeni nije ni vidio...drago je meni sto nismo sve u belaju...ali ne treba  uti bezobrazan u izjavama...komplikacije pri porodu su nekad visa sila,koju je doduse dr mogao sprijeciti...ako mislis u svom postu na disanje, ne disanje i tiskanje, to sam radila kako uce na vjezbama, svih 13 sati dripa...nije uopste pomoglo...cak sam po dr naputku i cucala i tiskala kraj kreveta u sobi,da spustim bebu...i to me ostavio samu, nije niko bio u sobi...sam dr je skoro sat gurao i skakao po stomaku u sali i ni on ga nije mogao izgurati...pa je uzeo vakuum...stvarno, teba nekad promisliti,pa napisati... a sigurno je bilo do nesuradnje i ovim zenama koje su se javile da im je  grlic pukao...

Slazem se definitivno s tobom. Ja nisam mogla sprijeciti pucanje grlica iako sam radila sve kako je rekao. Pa i da nisam sta sad, pukao pukao. Ja jos uvijek nemogu da vjerujem da je tako bitna, a jednostavna za provjeriti, stvar promakla.

lepetetka -> RE: dr.Salko Mašić (26.1.2012 13:39:54)

Kod nas je inače greška kod doktora što ne rade UZ prije poroda, ja mislim da im je to jako loša praksa...ja sam drugi put SAMA tražila UZ pregled jer mi je čitavu trudnoću plod stajao poprečno da bi se koji dan pred porod beba okrenula, kako će oni znati položaj bebe dok ne pogledaju UZ,...gurati je na silu...
Mene su eto i pogledali ali nisu vidjeli pupčanu vrpcu, da bi na porodu samom, babica zavukla ruku i sklonila pupčanik da bi beba mogla izaći...Čitavo vrijeme mi beba pod rebrima, ne spušta se i niko se ne pita zašto, mene je eto babica spasila na vrijeme...
Ja bih uvela UZ pored porođajnog stola što se mene tiče...
Žene porodilje tražite UZ prije poroda

A eto molim moderatore neka izbrišu moj post o dr Mašiću jer nije moje lično iskustvo, nego moje prijateljice...da ne bi došlo do zabune...[sm=smiley1.gif]

babina beba -> RE: dr.Salko Mašić (26.1.2012 14:06:32)

IZVORNA PORUKA: animagical

Ja nisam napisala da su porodilje krive, vec da za sve krivimo doktora. I meni je na prvom porodu bebi pupcana bila omotana oko vrata i 16 sati se poradjala i na vakum na kraju, pa belaj sa ranom poslije,  ali opet ne krivim dr. Beciragica koji me tada porodio, radio je svoj posao i kako je mislio da je najbolje za mene i za bebu. Pa zamislite da svaka ide na carski sa omotanom pupcanom oko vrata. Kako ce doktor znati ili porodilja da ce im grlic puci?
Naravno sve mi hvalimo Masica i trcimo mu u dezuru dok porod ne krene po zlu, a onda kuku doktor je kriv, nema vremena, nije ultrazvuk uradio, nije pritisak i bla, bla, valjda ljudi znaju posao i sta kako i kad treba zato i sjede gore. Zamislimo samo sebe jednu nocu gore u dezuri sa najmanje 5, 6 porodilja, svaka, zove, vristi, a na hodniku jojs njih 100 ceka na pregled i svaka kaze boli, hitno a svaka ustvari hoce kod dr Masica.
Mi svi volimo pametovati kad nam nije po ceifu...i zato zivio dr Masic i hvala mu sto me je prirodno porodio i pruzio sansu da ovaj drugi put stvarno uzivam u porodu,osjetim sta je to,  jer u prvi put to nisam mogla!

dinaa -> RE: dr.Salko Mašić (26.1.2012 14:18:24)

Naravno da ni dr.a ni ja nismo znali da ce grlic puci,ali kad je vec pukao zasto ga nije sanirao,usio[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]nego ostavio tako pa milion posljedica ostalo zbog toga.Tu je pogrijesio!!!

Monaa -> RE: dr.Salko Mašić (26.1.2012 14:23:52)

Koliko sam ja informisana (od strane medicinskog osoblja) ne moze se vidjeti puknuce grlica na porodu jer je on tada jos uvijek otvoren tj rasiren. Tek kada se pocne vracati u prvobitno stanje mogu se uociti takve stvari.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>