mykica -> RE: Torba za porodiliste (3.5.2015 12:05:47)
|
Ja sam se porodila prije 10 dana cr na Jezeru. Procedura ti je slijedeća: Dan prije zakazanog cr. moraš leći na odjel patologije trudnoće. Dolaziš na Jezero ujutru do pola 9. Presvlačiš se u svoju spavačicu i nosiš torbu sa sobom. Smiješ ponijeti šta hoćeš. Taj dan te oni pripreme, navečer klistiraju. Ujutru odlazis u operacionu salu a torbu ostavljaš kod njih. Oni će ti reći da nekog obavijestiš da dođe po stvari, ali pošto je meni ovo bio 2 carski rez, iz iskustva ja nisam nikog obavijestila, tako da su mi torbu oni donijeli sutradan kad sam izasla sa intenzivne. Što je praktično ne moraš čekati vrijeme posjete da dobiješ svoje stvari. Odmah sam imala sve što mi treba. Ono što ti je potrebno (pišem sad za žene koje idu na cr): sok od šljive radi probave, sok od jabuke, plazma keks, jer samo to smiješ jesti dok ne dobiješ probavu. VIR uloške (ja ponijela 3 pakovanja), mrežaste gaćice, toalet papir, ogrtač, spavačica, vlažne maramice i stvari za ličnu higijenu. Bebi će trebati pelene koje vam donesu kad budu posjete dan poslije carskog. Ako još imate pitanja, bujrum tu sam :)
|
|
|
|