Vinetu -> RE: Torba za porodiliste (29.11.2012 18:29:20)
|
IZVORNA PORUKA: bambi1 Ja sam se porodila na Jezeru, carski, prije 10 mjeseci. Ne mozes nositi svoju spavacicu dole, dolazis dan ranije na patologiju sa stvarima, prije odlaska u salu oni ti daju njihovu spavacicu da se presvuces i sve skidas i ostavljas (i ves) i ides u njihovoj spavacici u salu. Torba sa tvojim stvarima ostaje na patologiji i kada te prebace sa intenzivne donose ti tvoju torbu. Sestra ti pomaze da se istusiras i tada oblacis svoje. Ja sam legla na patologiju u cetvrtak, petak mi bio carski, u subotu ujutro prebacena u sobu sa intenzivne, u ponedjeljak izasla. Beba se ne presvlaci odma, tek kada krenete iz bolnice, tada ti tvoji donose stvari za presvlacenje bebe. Cijelo vrijeme je beba zamotana u njihovu pelenu. Tako je bilo kada sam ja bila gore. Ako te jos nesto zanima slobodno pitaj. I mene čeka sve ovo, za mjesec dana... Koliko sam te shvatila, samo u operacionoj sali ne možeš imati ništa svoje... a na Patologiji, dok ležiš, a i poslije operacije, možeš obući svoju spavačicu i koristiti svoje stvari. Tako je bilo i prije 4 godine, na starom GAK-u, kad sam se prvi put porodila... nije se ništa izmijenilo. Nije mi samo jasno ovo tuširanje[sm=zmeden.gif] Kakvo tuširanje kad imaš svježu ranu... ona sa ne smije kvasiti nekoliko dana. Sjećam se da sam se ja nakon prvog poroda istuširala tek kad sam došla kući... a i tada sam dobro najlonom zaštitila ranu.
|
|
|
|