RE: Koja kolica su dobra? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Šta mi treba za novorođenče?

Poruka

Dalia_88 -> RE: Koja kolica su dobra? (10.10.2012 18:02:11)

Ej uspjela sam neko otvoriti cjenovnik do sad nisam mogla. Sjedalica kosta 130KM [sm=bravo.gif]
Mislila sma da je puno skuplja..
Optima se moze okretati kako zelis ali za gepek su velika. U golfa 4 jedva stanu i to kad se skine suncobran [sm=jezicek.gif]

InLove -> RE: Koja kolica su dobra? (10.10.2012 18:23:42)

Ja sam se odlucila za ova kolica, vrlo lagana, i lahko ih sklopiti,ne zauzimaju puno mjesta..

Ima li ko iskustva??

http://www.britax-roemer.de/kinderwagen/kinderwagen/b-agile

milenium -> RE: Koja kolica su dobra? (11.10.2012 0:17:50)

ja već imam kolica ali jedan kaiš što ide preko ramena mi se izgubio,ne znam koliko je sigurno dijete vozat u tome,zna li netko može li se to posebno kupit ili moram nova kolica radi toga?

MELLI -> RE: Koja kolica su dobra? (11.10.2012 1:51:52)

Nama je pukla kopča koja spaja sve kajševe. Znam da sam tražila na milion adresa da to zamijenim, ali nisam našla. Na kraju smo otišli tašnaru i kod njega napravili nove kajševe. Pa eto možda i ti možeš.

hatepsut -> RE: Koja kolica su dobra? (11.10.2012 8:48:26)

IZVORNA PORUKA: mo girl

ima li neko ova kolica i kakva su? meni su se svidila doduse ovako naizgled nisam ih oprobavala pa neznam kakva su
http://www.dotea.ba/abc/kolica_cobra.html

Ja imam slicna,ovakva su moja http://x-adventure.co.uk/prams-and-strollers/trekker/

ova korpa je za bebu do 6mj,znaci citavo ljeto ces bebu moci voziti u njoj,napravljena je za male bebe s ravnom podlogom.u obicnim kolicima bebu vezes i sl.ovjde i kad beba zaspe ne moras citava kolica unositi u kucu.ja sam gledala da kolica imaju zimsku i navklaku za kisu mada mozes to i posebno da kupis.
Opet sve zavisi gdje zivis (kuca ili stan) na kom spratu,jel' ima lift,koliki je isti...ja zivim u kuci,korpu unosim u kucu a konstrukcija je u garazi.neki dan bila kod drugarice pravo se namucila jer im je mal lift.

mo girl -> RE: Koja kolica su dobra? (11.10.2012 11:53:13)

ma neznam ziva vise jucer sam cak isla u hrvatsku da gledam kakvih ima al su cjene kao i u nas tako da nisam nista uzela jer nemam pojma koje bi.sad ensto kontam mozda da kupim ono samo kolica koja se mogu skroz poleci i navlake obe i zimsu i kisnu a posebno da uzmem as al neku do 18kg jer ove u kompletu su do 13kg pa mozda duze iskoristim tu do 18kg.eh sad samo treba naci koja kolica.
doktor kaze da je beba krupna da bi cak mogao imati i preko 4 kg pa nezna koliko ce mi korisiti ta korpa u 3u1 ako bude neka debela beba[sm=smiley36.gif]

malenaa -> RE: Koja kolica su dobra? (11.10.2012 12:03:34)

evo ne znam da li ce biti reklama, ali nema veze vec se mama oglasavala i na rr :)) topla preporuka za ova kolica koja ima u radnji kostaju 250km abc design, okrece se sjediste prema vozacu, titanium lagani materijal, sjediste se vadi i moze tako beba u auto. dodatna korpa ,spustaju se u lezeci polozaj sa velikom tendom sa dzepovima i anatomskim lezistem. ocuvana su kao nova, placena 1200km. mislila sam ih sebi cuvat ,ali evo nikako da ugledam plusic :(

http://www.myalbum.com/GroteFoto-XKXQ8YPA.jpg
http://www.myalbum.com/GroteFoto-4J6JY44P.jpg

animagical -> RE: Koja kolica su dobra? (11.10.2012 12:14:33)

izvini, kako moze beba u auto tako, kad nema tu AS? pitam, jer imam jedne koji upravo traze doba kolica, pa da prenesem...

malenaa -> RE: Koja kolica su dobra? (11.10.2012 12:21:10)

znas kako draga ja sam imala quinny kolica isto tako taj gornji dio s evadi i staviljala sam d tako u ato dok je beba bio pored sebe , ima ulogu kao ona korpa velika... ali ne kao autosjedalica za kasnije.

animagical -> RE: Koja kolica su dobra? (11.10.2012 12:27:18)

aha, AS svakako ide od rodjenja, ona jaje, ali ok, prenijecu

milenium -> RE: Koja kolica su dobra? (11.10.2012 13:46:12)

a posebno da uzmem as al neku do 18kg jer ove u kompletu su do 13kg pa mozda duze iskoristim tu do 18kg.eh sad samo treba naci koja kolica.
doktor kaze da je beba krupna da bi cak mogao imati i preko 4 kg pa nezna koliko ce mi korisiti ta korpa u 3u1 ako bude neka debela beba[sm=smiley36.gif]

za ovo si u pravu,moj maleni je u tu (do 13 kg što dođe u kompletu) mogao samo do kad mu je bilo 9 kg,a rodio se sa 3100

Loretta -> RE: Koja kolica su dobra? (25.10.2012 9:31:02)

Da li netko slučajno ima ABC design Condor 4s i ako da koju ste autosjedalicu kombinirali s tim kolicima. Generalno jesu li dobra kolica i vrijedi li izdvajati 800 KM za njih [sm=zmeden.gif]

I love youu -> RE: Koja kolica su dobra? (14.11.2012 11:15:30)

Je li neko koristio graco mosaic kolica?Izgledaju lijepa al ako neko ima iskustva sa njima plz napisite.Problem je jedino sto nema puno boja tj imaju samo dvije,al sta je tu je.

mo girl -> RE: Koja kolica su dobra? (14.11.2012 12:16:51)

a evo ja neznam ziva koja bi al sam citajuci dosta postova ovde primjetili da kazu da cu gracova kolica prilicno teska ako nemas lift ja ga nemam a i meni se nesvidja makar kod ovih modela sto sam nasla nemoze se rucka okretati da je beba prema tebi.moracu malo olje precesljati mozda nadjem neka koja se mogu okretati

Taii -> RE: Koja kolica su dobra? (14.11.2012 13:18:48)

Drage moje ocajnicki trebam savjet... naime bebica nam dolazi sredinom decembra , i mada svi okolo trube kako mi kolica za taj period nisu potrebna , ja tvrdim suprotno i ostajem pri tome. e sad , budzet i nije bas prevelik da bih mogla ici u neke krajnosti , AS smo dobili , kao i onu korpu za iznosenje iz bolnice , tako da ono 3 u 1 nam ne treba... ocito je da se kod nas vecinom sve svodi na to da su kolica brendirana... naime meni to nije bitno... ok , chicco , graco , cam , ovaj i onaj bla bla bla...ja se u to razumijem k'o u kvantnu fiziku [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] zato mi je stvarno potreban savjet , koja kolica su kvalitetna , udobna za bebu , tezina mi i ne predstavlja presudni faktor , jer imamo veliku garazu , ali bitno mi je i da nisu papreno skupa...

I love youu -> RE: Koja kolica su dobra? (14.11.2012 13:37:15)

a evo ja neznam ziva koja bi al sam citajuci dosta postova ovde primjetili da kazu da cu gracova kolica prilicno teska ako nemas lift ja ga nemam a i meni se nesvidja makar kod ovih modela sto sam nasla nemoze se rucka okretati da je beba prema tebi.moracu malo olje precesljati mozda nadjem neka koja se mogu okretati

Camova kolica ti se mogu okretati i prema mami i drugacije.Ova mosaic su 10kg teska, a imaju i mirage kolica ona su 7kg.Ne zivim u stanu tako da nemam stepenica pa to previse i ne gledam. Al mene opet strah ako su prelagana da se brze ne pokvare ili sta ja znam.Mozda i umisljam.

smajli80 -> RE: Koja kolica su dobra? (14.11.2012 14:20:10)

IZVORNA PORUKA: Taii

Drage moje ocajnicki trebam savjet... naime bebica nam dolazi sredinom decembra , i mada svi okolo trube kako mi kolica za taj period nisu potrebna , ja tvrdim suprotno i ostajem pri tome. e sad , budzet i nije bas prevelik da bih mogla ici u neke krajnosti , AS smo dobili , kao i onu korpu za iznosenje iz bolnice , tako da ono 3 u 1 nam ne treba... ocito je da se kod nas vecinom sve svodi na to da su kolica brendirana... naime meni to nije bitno... ok , chicco , graco , cam , ovaj i onaj bla bla bla...ja se u to razumijem k'o u kvantnu fiziku [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] zato mi je stvarno potreban savjet , koja kolica su kvalitetna , udobna za bebu , tezina mi i ne predstavlja presudni faktor , jer imamo veliku garazu , ali bitno mi je i da nisu papreno skupa...

Kao majka dvoje djece koja ima dosta iskustva preporučila bih ti ovakav tip kolica.

http://www.justclick.rs/prodavnica/decija-kolica/zimska-kolica/chicco-kolica-multiway-amber#

Kao prvo težina kolica jeste bitna(ne zbog nošenja kolica u kuću) već zbog samog rasta bebe.Jako velika kolica jesu dobra kad imaš bebicu do 10 mj,jer je sama beba lagana i nije ih teško gurati.
Međutim kad [sm=duda.gif] već naraste i bude imala preko 12 kg+kolica od 12kg+stvari koje vučeš sa sobom=blizu 30kg koje je jako teško gurati.

Drugo

Gledaj da ručka za guranje ne bude iz jednog djela već iz dva zbog lakšeg kačenja stvari koje će ti poslije trebati-torbe,raznoraznih kesa,dječijeg ruksaka...I zbog samog upravljanja.

Treće
Gledaj da kolica imaju malo veći krović jer kad je ljeto da ga možeš štimati da ne ide sunce u oči jer ćeš u protivnom morati kupiti suncobran.

Ovakav tip kolica ti može poslužiti od rođenja pa do 3.god,jer ako kupiš prevelika nećeš se moći vladati sa njima i onda ćeš opet kupiti neka manja i džabe trošiti pare.

Moj ti je savjet nemoj uzimati Chipolino jako su nekvalitetna.

Sretno[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

kolikoo -> RE: Koja kolica su dobra? (14.11.2012 14:34:17)

kliknite ovdje:
http://www.ekupi.ba/Sva-djecja-oprema-g9044.aspx

mala_sa -> RE: Koja kolica su dobra? (14.11.2012 14:43:52)

IZVORNA PORUKA: smajli80

Drage moje ocajnicki trebam savjet... naime bebica nam dolazi sredinom decembra , i mada svi okolo trube kako mi kolica za taj period nisu potrebna , ja tvrdim suprotno i ostajem pri tome. e sad , budzet i nije bas prevelik da bih mogla ici u neke krajnosti , AS smo dobili , kao i onu korpu za iznosenje iz bolnice , tako da ono 3 u 1 nam ne treba... ocito je da se kod nas vecinom sve svodi na to da su kolica brendirana... naime meni to nije bitno... ok , chicco , graco , cam , ovaj i onaj bla bla bla...ja se u to razumijem k''o u kvantnu fiziku [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] zato mi je stvarno potreban savjet , koja kolica su kvalitetna , udobna za bebu , tezina mi i ne predstavlja presudni faktor , jer imamo veliku garazu , ali bitno mi je i da nisu papreno skupa...

Kao majka dvoje djece koja ima dosta iskustva preporučila bih ti ovakav tip kolica.

http://www.justclick.rs/prodavnica/decija-kolica/zimska-kolica/chicco-kolica-multiway-amber#

Kao prvo težina kolica jeste bitna(ne zbog nošenja kolica u kuću) već zbog samog rasta bebe.Jako velika kolica jesu dobra kad imaš bebicu do 10 mj,jer je sama beba lagana i nije ih teško gurati.
Međutim kad [sm=duda.gif] već naraste i bude imala preko 12 kg+kolica od 12kg+stvari koje vučeš sa sobom=blizu 30kg koje je jako teško gurati.

Drugo

Gledaj da ručka za guranje ne bude iz jednog djela već iz dva zbog lakšeg kačenja stvari koje će ti poslije trebati-torbe,raznoraznih kesa,dječijeg ruksaka...I zbog samog upravljanja.

Treće
Gledaj da kolica imaju malo veći krović jer kad je ljeto da ga možeš štimati da ne ide sunce u oči jer ćeš u protivnom morati kupiti suncobran.

Ovakav tip kolica ti može poslužiti od rođenja pa do 3.god,jer ako kupiš prevelika nećeš se moći vladati sa njima i onda ćeš opet kupiti neka manja i džabe trošiti pare.

Na ovo bih samo dodala, jako je vazno da imaju vise polozaja naslona; ukljucujuci i onaj nulti za novorodjence. Takodjer trazi da imaju bar onaj providni prozorcic gore na krovu (da mozes viriti kroz njega bebicu), ili jos bolje trazi rucku koja se moze premjetati na obje strane (sad se moze i dosta sjedala okrenuti prema mami, to dodje isto kao okretanje rucke).

U biti moj savjet ti je, kupi kvalitetna kisobran kolica; tako ces jedna kolica koristiti od rodjenja, pa sve dok beba bude htjela u ista.

I love youu -> RE: Koja kolica su dobra? (14.11.2012 16:02:04)

Sad citam malo ovaj forum detaljnije pa vidim da je prije par godina bilo kolica u amki na Mojmilo, tacnije Gracovih?Zanima me da li ima jos tamo kolica i gdje se nalazi taj Amko, da odletim malo.

selebriti -> RE: Koja kolica su dobra? (14.11.2012 16:10:01)

IZVORNA PORUKA: I love youu

Sad citam malo ovaj forum detaljnije pa vidim da je prije par godina bilo kolica u amki na Mojmilo, tacnije Gracovih?Zanima me da li ima jos tamo kolica i gdje se nalazi taj Amko, da odletim malo.

Amko se nalazi u ulici Olimpijska, na Mojmilu. Između džamije i SOS sela tačno.

Ne znam imaju li još Graco kolica, ali mi smo tamo naša uzeli prije 2 godine.

Taii -> RE: Koja kolica su dobra? (14.11.2012 16:47:00)

IZVORNA PORUKA: smajli80

Drugo

Treće

gdje bih otprilike kod nas mogla naci ovakva kolica , i koliko se krece njihova cijena ? i da , hvala puno na savjetima.

novi kolacic -> RE: Koja kolica su dobra? (14.11.2012 17:46:22)

IZVORNA PORUKA: selebriti

Imaju Graco i jako su povoljni

Taii -> RE: Koja kolica su dobra? (14.11.2012 17:49:31)

IZVORNA PORUKA: novi kolacic

IZVORNA PORUKA: selebriti

Imaju Graco i jako su povoljni

koliko povoljni ?

smajli80 -> RE: Koja kolica su dobra? (14.11.2012 18:02:17)

Ma nema na čemu[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Ova sa slike su Chicco i koštaju otprilike 170eur.
Neznam odakle si ali najvjerovatnije da ih ima u svakoj chicco prodavnici.Ukucaj Chicco-BH pa vidi gdje imaju predstavništvo.

Ako ne te marke,potraži neku drugu ali na taj fazon isplatiće ti se vjeruj mi[sm=smiley20.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sljedeća stranica >   >>