RE: Koja kolica su dobra? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Šta mi treba za novorođenče?

Poruka

mala_sa -> RE: Koja kolica su dobra? (7.8.2012 22:34:45)

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

prebacivanje posta

IZVORNA PORUKA: Precious

Tema za kolica je zakljucana, a meni treba informacija. Kolica SeeBaby i happy bear i opcenito nepoznate marke, da li kupiti ili ne? Cekam prvu bebu i ne razumijem se u to, pa da vas iskusne pitam. Prva su made in Hong Kong, druga ne znam, cijena veca od Graccovih. Inace, da li kupujete samo Gracco, Chicco, Peg Perego i sl. ili ste nekad kupile nesto sasvim nepoznate marke a ispostavilo je dobro?

Moj savjet ti je takodjer da sva ta kolica dobro pregledas, vidis kakvo im je platno (da li se moze skidati i prati), vidis kakvi su tockovi (jesu li ono lohotni ili cvrsti); kakav im je okvir (aluminijum ili nesto dr.), kako se sklapaju (mislim na sklapanje i rasklapanje "na trehu" j jednom rukom); koliko prostora zauzmu u gepeku, koliko polozaja naslona imaju, uklapa li se AS na okvir kolica (to je dosta prakticno, npr da ne budis bebu dok pajki, samo je sa AS uklopis na kolica i furas), kolika im je visina rucki (jel krivis ledja dok ih guras, ovo nek provjeri i tm), kakva su za manevrisanje jednom rukom...itd, ako se jos cega sjetim napisem ti

ladyblue RR -> RE: Koja kolica su dobra? (7.8.2012 22:36:15)

evo ova su jet seterska. čak i Victoria Bekam vozi ova iCandy[sm=smiley36.gif]
http://www.icandyworld.com/us/en/home

Alma_27 -> RE: Koja kolica su dobra? (7.8.2012 22:48:37)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

prebacivanje posta

Tema za kolica je zakljucana, a meni treba informacija. Kolica SeeBaby i happy bear i opcenito nepoznate marke, da li kupiti ili ne? Cekam prvu bebu i ne razumijem se u to, pa da vas iskusne pitam. Prva su made in Hong Kong, druga ne znam, cijena veca od Graccovih. Inace, da li kupujete samo Gracco, Chicco, Peg Perego i sl. ili ste nekad kupile nesto sasvim nepoznate marke a ispostavilo je dobro?

Moj savjet ti je takodjer da sva ta kolica dobro pregledas, vidis kakvo im je platno (da li se moze skidati i prati), vidis kakvi su tockovi (jesu li ono lohotni ili cvrsti); kakav im je okvir (aluminijum ili nesto dr.), kako se sklapaju (mislim na sklapanje i rasklapanje "na trehu" j jednom rukom); koliko prostora zauzmu u gepeku, koliko polozaja naslona imaju, uklapa li se AS na okvir kolica (to je dosta prakticno, npr da ne budis bebu dok pajki, samo je sa AS uklopis na kolica i furas), kolika im je visina rucki (jel krivis ledja dok ih guras, ovo nek provjeri i tm), kakva su za manevrisanje jednom rukom...itd, ako se jos cega sjetim napisem ti

da dodam -
jesu li preteska da nosis njih i bebu uz stepenice (zavisi gdje zivis)

ja sam morala uzeti laksa kolica kad sam shvatila da moram uvijek nekog cekati da mi pomogne nositi kolica

mala_sa -> RE: Koja kolica su dobra? (7.8.2012 22:50:43)

Alma pa kako ovo zaboravih, ja cesto uprtim kolica u kojima je beba i minimum 3 pune kese i sve iznesem (sreca na prvi sprat) [sm=smiley36.gif]

lejla80 -> RE: Koja kolica su dobra? (7.8.2012 23:18:16)

Graco ultima predobra a pravo jeftina.....al ja sad a kupujem uzela bih neka kišobran kolica koja imaju ležeći položaj;)

Aylana -> RE: Koja kolica su dobra? (7.8.2012 23:45:51)

Mi smo u Baby centru porucili CAM kolica X3 evolution i ja sam zadovoljna. Dobili smo u kompletu korpu za prvih 6 mjeseci, autosjedalicu, nastavak za sjedenje poslije 6 mjeseci, torbu za previjanje i navlaku protiv komaraca i kise. Malo su poteska ali snasla sam se i moram reci da ih maksimalno iskoristavam. jos smo u korpi do 6 mjeseci, beba se odlicno osjeca u njima, koliko puta je zaspala u njoj a i svidja mi se da se moze dici nivo lezanja pa kad setamo moze gledati okolo itd. Platili smo ih oko 1400KM i cijena opravdava kvalitet. Kad smo birali kolica rukovodili smo se misljenjem da kupimo skuplja kolica i da nam posluze da svu djecu koju cemo imati (zato je boja pala siva). Ima izraz "nisam toliko bogat da kupujem jeftino" i u tome ima istine. Sestra za svoju malu kupila je jeftinija kolica pa sad za drugo mora gledati nova zato sto je tamo sve otislo.

Dodala bih da mi se nikako ne svidja torba za previjanje. Ima samo jedan veliki dzep i vise nista i dosta puta sam se iznervirala kad nesto trazim. Ni malog malcatog dzepa za kremicu ili telefon ako nista drugo. To je bio promasaj, a zao mi novu torbu traziti kad je ova vec placena. :/ ali sama kolica su stvarno odlicna. Lagana za upravljanje, vozili smo po snijegu, nije bilo problema. Malo mi je jedino bio problem voziti po pijesku na more. Ne znam da li je to do toga sto smo uzeli sa 3 tocka, ali i tu sam se snasla i vozila ih u rikverc. Vidjela sam da nisam bila jedina, vjerovatno je to problem kod dosta tockova :)

Aha...i jos nesto... bilo je bljuckanja, kakanja i svasta drugog, pa sto se tice odrzavanja, odlicni su :))) na etiketi pise da unutrasnja navlaka moze samo rucno pranje, ali ja sam stavila u masinu na 30C i nije bilo problema. :)

Super Beba -> RE: Koja kolica su dobra? (8.8.2012 11:47:56)

IZVORNA PORUKA: lejla80

Graco ultima predobra a pravo jeftina.....al ja sad a kupujem uzela bih neka kišobran kolica koja imaju ležeći položaj;)

Isto :) Graco nam je već sada okraćao za ležeći položaj :( Al' su za iskoristiti dušu dala..I pri tome lagana za upravljanje, sklapanje, održavanje i sl.

Precious -> RE: Koja kolica su dobra? (8.8.2012 11:48:49)

Hvala vam na pomoci [sm=rozica.gif] Ipak sam se odlucila za Graco. Sve sam to pregledala i uporedila, na kraju je prevagnula težina kolica i kvalitetniji materijal te zimska navlaka, a moze se i AS namontirati u slucaju potrebe. Ja zadovoljna [sm=bravo.gif]

mala_sa -> RE: Koja kolica su dobra? (8.8.2012 14:49:02)

Hvala vam na pomoci [sm=rozica.gif] Ipak sam se odlucila za Graco. Sve sam to pregledala i uporedila, na kraju je prevagnula težina kolica i kvalitetniji materijal te zimska navlaka, a moze se i AS namontirati u slucaju potrebe. Ja zadovoljna [sm=bravo.gif]

Cestitam, da ih aBd punooo izvozate [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

teacher75 -> RE: Koja kolica su dobra? (8.8.2012 17:00:07)

Cestitam, da ih aBd punooo izvozate [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

super su, i mi smo zadovoljni njima, neces se pokajati[sm=smiley1.gif]

Emmy -> RE: Koja kolica su dobra? (14.8.2012 17:50:06)

Mnogi od nas će reći: kolica koja sam ja kupio/la su najbolja. Divno je što ima ovoliko izbora i mogućnosti. Ja bih uglavnom rekla da kada su u pitanju kolica - koliko para toliko i muzike. Inače me ta malena slatka pomagala privlače i prije nego što sam planirala još prvu trudnoću gledala sam modele, okretala se za pojedinim kolicima i razmišljala šta bih ja to voljela kupiti svom djetetu. Nakon rođenja djeteta i dubioza, kupili smo Quinny buzz i bili jako zadovoljni. Kada je dijete malo odskočilo kupili smo kišobran kolica Chicco caddy i koristili ih za neke brzinske kafice, pijacu itd. Nakon rođenja druge bebe Quinny je dočekao, ali nakon prerastanja dreamy košarice i sjedalice, na trećoj fazi mi je trebalo malo promjene, pa smo ih prodali i kupili Maclaren techno XT, kolica koja su multi-funkcionalna, dakle sve u jednom, i teretna za povući i lagana kada ih treba ponijeti na treći sprat sa usnulim djetetom. Još uvijek ih koristimo, na moru, za duge šetnje, itd. Neki dan sam na brodici za Korčulu vidjela jedna kolica koja bih instantno kupila da sada imam potrebu za tim, a kao što sam rekla pošto sam vjerni fan tih malih slatkih kolica, za ovima sam trčala kao sumanuta da vidim o kojem brendu je riječ. Majka ih je nosila sa lakoćom kao tašnicu u ruci sklopljena, a kada su sišli s broda klik i dijete je već u kolicima koja jako lijepo i kvalitetno izgledaju. Svakako, stvar ukusa, ali meni su zapela za oko. Nisam sigurna da ih ima kod nas kupiti, vidjela sam da u EU cijene variraju, pa su tako u Austrijii nekih 140 EUR, a u UK 200 funti, u Americi nekih 270 dolara. Kolica se zovu Nuna Pepp, pa ako ima neko da je kupio ovakva kolica, ako može koju prozboriti, zarad moje raje koja su[sm=nosecka.gif]. Evo i link

http://www.nuna.eu/pepp

Precious -> RE: Koja kolica su dobra? (14.8.2012 18:24:34)

Super su [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Alannah -> RE: Koja kolica su dobra? (29.8.2012 15:24:14)

IZVORNA PORUKA: ciciban26

IZVORNA PORUKA: Alannah

Hvala vam puno,razmisljala sam o njima,jer mi se cine povoljna s obzirom da su 2u1,dodje i ona korpa( pretpostavljam da se koristi ko autosjedalica) i samo jos jedno pitanje,mogu li se okrenuti tako da beba gleda u mamu dok se vozi?
P.S. vidjela ih u Fis Bingu,399 KM,a tete koje rade bas ne znaju objasniti.[sm=smiley1.gif]

Na zalost ne mogu se okrenuti,ali dobijes AS koju kad postavis na kolica beba je okrenuta prema tebi. Ja sam se dvoumila izmedju mirage i ultime i ultima su malo kvalitetnija od mirage (razlika u tockovima,cvrstoi,korpi i ultima ima 4 polozaja. Imas na stranici www.bimaco.net kolica i mozes direktno od njih naruciti jeftinija su,donesu ti na vrata i ukoliko je narudzba veca od 100 km dostava se ne placa.

I kupih ja na kraju Graco Ultima 2u1,tamnoplava kolica.Kupila sam u Bingu u Tuzli.

nutellica -> RE: Koja kolica su dobra? (2.9.2012 12:11:01)

Pozdrav!
Ima li neka od vas iskustva sa Hauck malibu kolicima?
Ja namjeravam da ih narucim pa svaki komnetar bi dobrodosao
[sm=smiley1.gif]http://www.youtube.com/watch?v=TE4i2UWFSXw

mo girl -> RE: Koja kolica su dobra? (2.9.2012 12:22:59)

dobro izgledaju al ih ja nisam nigdje vidjela,koja im je cjena?

nutellica -> RE: Koja kolica su dobra? (2.9.2012 12:24:38)

Porucit se mi ih rodica u Njemackoj,i donijeti kad bude dolazila cijena vjerovala ili ne 249.99 eura, u Sa gdje sam god gledala kolica all in one ispod 1000km nema!

mo girl -> RE: Koja kolica su dobra? (2.9.2012 12:37:31)

upravo tako sva ova 3u1 su najmanje 1000km ja nasla prenatalova na akciji 800km i kontam kako su jeftina sigurno iamju neku manu.jos je prerano za kupovinu meni al kad sam gledaja cjene bas sam se sokirala skupotinji

nutellica -> RE: Koja kolica su dobra? (2.9.2012 12:41:11)

Moja ih rodica ima,i prezadovoljna je kaze!
Na klipu je bas sve fino pojasnjeno,i kaze da je zaista tako..pa sma mislila da mozda neka od forumasica ima iskustva sa njima!
Moja beba ima mjesec dana i jos nismo kupili, ali aBd ova cemo navjerovatnije uzeti lagana,kompaktna i sto je najbitnije ovo sklapanje i rasklapanje jednom rukom bas lagano ide[sm=smiley1.gif]

mala_sa -> RE: Koja kolica su dobra? (2.9.2012 20:19:18)

IZVORNA PORUKA: nutellica

Pozdrav!
Ima li neka od vas iskustva sa Hauck malibu kolicima?
Ja namjeravam da ih narucim pa svaki komnetar bi dobrodosao
[sm=smiley1.gif]http://www.youtube.com/watch?v=TE4i2UWFSXw

Mi smo imali Condor od Hauck-a, predobra su bila; ova Malibu su jos bolja i laksa, tako da s njima sigurno neces pogrijesiti.

škorpija -> RE: Koja kolica su dobra? (2.9.2012 23:32:57)

zna li neko gdje se mogu kupiti chipolino pooky kolica i koliko koštaju, evo ova

http://rs.chipolino.com/rs/video/267

nutellica -> RE: Koja kolica su dobra? (3.9.2012 9:46:21)

Hvala ti velika,puno mi znaci kad cujem pozitivne kritike vezano za proizvod def ih kupujemo[sm=smiley1.gif]

mala_sa -> RE: Koja kolica su dobra? (3.9.2012 23:57:21)

Skorpija vidi na stranici od bojprom-a. Oni imaju skoro sve od chipolina.

Nutelice nema na cemu, kolica su stvarno dobra, i ovdje ih bas puno vozaju (sto znaci da su dobar proizvod).

škorpija -> RE: Koja kolica su dobra? (4.9.2012 16:48:04)

Skorpija vidi na stranici od bojprom-a. Oni imaju skoro sve od chipolina.

hvalaaaa

animagical -> RE: Koja kolica su dobra? (4.9.2012 17:16:09)

ja sam kupila chipolinova kisoban u malisi na otoci pa mozes pitati,mislim da bi ti ih narucili

lepetetka -> RE: Koja kolica su dobra? (4.9.2012 17:55:23)

kod nas su Graco kolica vozala podobro dva djeteta, i kada ih operem opet kao nova, zaista, točkovi ne klimaju, nisu oni spužvasti točkovi, ne znam od kog je ono materijala [sm=zmeden.gif], ja sam zaista bila prezadovoljna, ali eto sada smo na drugom spratu, i meni je dosadilo tegliti sve to, pa sam uzela Hauck kišobran kolica, sa tri položala, extraaa.... da nisam imala velikih kolica u startu od sina, definitivno bih se odlučila za ovakvu vrstu kolica, jer se sklapaju kao kišobran, sa strane imaju ručku kao na koferu da se lakše nose, lagana su , a samim tim što nisu kabasta, kada se sklope još laganija, sklapanje i rasklapanje jednom rukom, košara, i položaji.... da sam imala ovakva ne bih imala potrebu za velikim uopće, jer su definitivno iskoristiva od 0 mjeseci pa nadalje... a velika dosta ljudi koristi do 6 mjeseci i pređu na kišobran, tako da baš ostanu neiskorištena, a nisu Boga mi jeftina [sm=smiley1.gif]
Animagical i ona tvoja mi se plaho dopadaju [sm=love.gif][sm=love.gif] super su [sm=smiley20.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sljedeća stranica >   >>