Alfa -> RE: Uticaj lijekova na plod (9.1.2013 13:28:10)
|
Trudna sam po mojoj procjeni 6 punih nedelja, jer sam zadnju mjesečnicu imala 28.11.2012. Međutim, HCG mi je iznosio u 5 nedelji + 3 dana 29285 mIU/ml, a u 5 nedelji + šest dana iznosio je 50010 mIU/ml.Doktor mi je rekao da je to visok HCG za navedene nedelje trudnoće i da je to ranija trudnoća, a ja sam predzadnju mjesečnicu imala 31.10.2012., pa vodeći se tom visokom betom, sad sam trebala biti 10 punih nedelja trudnoće. Ono što je mene mnogo uplašilo i o čemu razmišljam svo vrijeme (do zakazanog pregleda) je to što sam kad sam imala mjesečnicu 28.11.2012 popila 2 kapsule KETOBOS® 50 mg, jer me stomak bolio ( a u upustvo stoji da se ne smiju piti u zadnjem tromjeseću) i nakon toga (obzirom da sam se borila sa začećem 4 godine, pa pila od čajeva i prepatata šta god mi je ko rekao) popila 2 bočice FEMISAN A kapi (sastav: Alchemillae folium, Millefolii herba, Petroselini fructus, Calendulae flos, Geranii robertiani herba, Polygoni herba). Navedene kapi su navodno na biljnoj bazi i između ostalog za liječenje steriliteta, ali ipak u upustvu stoji da se ne uzimaju u trudnoći. Obzirom da se mnogo brinem, jer mi je ovo prva trudnoća, molim vas da mi odgovorite ako ste imale slično iskustvo, da li navedene kapsule i kapi mogu imati štetnog uticaja na razvoj ploda, ako sam trudna više nedelja, tj ako sam sad 10 nedelja.
|
|
|
|