ariel83 -> RE: Uticaj lijekova na plod (26.11.2012 0:22:42)
|
Drage moje... već duže vremena čitam i čitam u nadi da ću naići na epilog cijele priče gospođe ANONIMAN koja je u ranoj fazi trudnoće koristila lijek CITERAL. Čitajući njene postove, malo sam dušu smirila, ali sam se, čitajući, ponadala da će se javiti i nakon poroda i reći da je sve na kraju bilo ok. Naime... nakon godinu dana bezuspješnih pokušaja da zanesem, desila se velika radost. Ali... obzirom da se ne može bez onoga "kamena u cipeli" , i mene zapade jedan... samo se bojim da je malo veći [sm=zmeden.gif] .Ne znajući da sam trudna, u 4. sedmici trudnoće, 5 dana sam uzimala lijek CITERAL od 500 mg po preporuci doktora. Onog momenta, kada sam saznala da sam trudna, odmah sam i prestala sa korištenjem, ali... ni moj doktor nije bio baš oduševljen, te me poslao na farmakologiju gdje je uslijedila ista priča kao i kod gospođe ANONIMAN. Apsolutno ista objašnjenja. Sada sam u devetoj sedmici i kad sam bila na ultrazvuku, doktor je rekao da je sad za sad sve ok, ali... i pored svih ovih utješnih priča, negdje u podsvijesti se jako plašim. Molim Vas, ako neko zna kako se završila priča gospođe ANONIMAN ili ako mi bilo šta zna reći za ovu moju situaciju, bila bih mu jaaaaaaaaaaaaaako zahvalna.
|
|
|
|