Galicia -> RE: Individualizam (29.8.2012 16:51:18)
|
IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: Galicia HanadyRR, uvijek si mi odgovarala sa puno cinizma, i pomalo smijajuci se u smislu "ma daj, sta ona zna". Ali nema veze, izdrzo je Mujo i gore. TO kako ces ti svoju djecu odgojiti ili bilo ko na ovom forumu je njihova stvar. Ne bih se nikad nikome umjesala u odgoj, pa taman mi desna ruka otpala. TO sto si mi sad izbiflala, i u kojem si ti problemu, ja znam da to meni ne bi bio problem. Meni bi moje dijete bilo vaznije i od skole i od okoline i mahale sta ona misli. Ja na srecu imam da biram, ali mi je zao sto roditelji mnogi kao ti nemaju izbora. Kad budem imala dijete, odgajacu ga u NEUTRALNOM duhu. Necu mu/joj govoriti ni ovo je dobro ni ovo je lose, a uciti cu djecu svim religijima svijeta, i slacu ga na istu nastavu, da jos bolje nauci o svemu. OVO JE SAMO MOJE MISLJENJE, i ne kazem da je ispravno, niti krivo. A ti, izaberi sta TI mislis, ako vec mislis da dijete ne moze da misli za sebe. Ako si odlucila da djecu odgajas u Islamu, to je tvoja odluka, koju naravno postujem, ali ne mozes isto reci da je i curicina odluka. Eh sad sta da radis sa casovima? [sm=zmeden.gif] Ja sam ti rekla sta bih ja. Da je meni to slucaj ovdje, da nemam izbora, ja bih spakovala kofere i preselila se tamo gdje moje dijete ima svu slobodu razmisljanja i donosenja odluka, kao i roditelj. Vidi HanadyRR, imam i ja problem, a nemam djecu jos. A svaki dan se znojim oko toga, kako da rijesimo najbezbolnije. Elem u Americkim skolama su ferije samo za katolicke praznike. Znaci imaju zimsko ferije kad je Bozic, proljetno ferije kad je Uskrs itako to. Meni to ne odgovara. Eh sad de ti meni reci kako cu ja to promjeniti, da moje dijete ne izostaje sa nastave samo zbog nekih religijskih razloga? Ali, kad je vec tako, sto nije ferije za sve religijske praznike, kao sto je i za Bajram, Hanukah, itd....I tako u nedogled. Postoje neke opcije u mom zivotu, o kojim razmisljam gdje da dijete odgajam. Evo,vec si rekla. S tim da ta tvoja odluka nije siguran potez da bi to i tvoje dijete zeljelo. Jasmin, mozda je i moje razmisljanje nametanje djetetu. Nigdje ja to ne osporavam. Ali jedno znam zasigurno da neutralno odgajanje djeteta ne moze kasnije dovesti do "eh to su tvoje zelje bile, a ne moje". Niko nije perfektan, pa ni sama ja, a ni ta djeca nisu.
|
|
|
|