irisss
|
IZVORNA PORUKA: Arminaa IZVORNA PORUKA: irisss IZVORNA PORUKA: Arminaa IZVORNA PORUKA: MaminaBeba V: pileće iznutrice sa povrćem, mrkvicom, paradajzom, lukom.. Meni je doktor izricito zabranio da jedem sve vrste iznutrica. Dao obrazloženje? Kolika bi onda bila količina vitamina A u njima pa da škode? Znam da se tuna ne preporučuje zbog žive, ali u manjim količinama je dozvoljena. Tako je valjda sa svom tom ¨¨zabranjenom¨hranom!? Ja sam se jučer napucala jetrica pilečih, a paštetu isto jedem često za doručak. Što se tiče sira, kupujem ga u rinfuzi u Merkatoru, blag, mlad, ma milina ga jesti. Glupo mi je kupovati uvozne proizvode ako imamo iste domaće, a jednako ili više kvalitetne. Tako da kod mene zagrebački ne dolazi u obzir. Inače sam strastveni pušač i kafoljubac, sad nes ujutro i poslijepodne uz svaki po 1 cigareta s muštiklom. To su moji grijehovi Kad vidim vaše jelovnike i režime prehrane, pa vi ko da ste na dijeti Treba se pridržavati nekih opštih pravila, ali vala pretjerivati... Nije mi bilo potrebno obrazlozenje, jer sam to vec znala od drugarica koje su bile trudne i kojima je isto receno. Dakle, sve vrste iznutrica, suhomesnati proizvodi, te mladi sirevi i mlijecni proizvodi koji nisu prosli proces pasterizacije. Mislim da ovdje niko ne pretjeruje u smislu da se cuva kilograma, jednostavno jedemo kad i koliko osjetimo potrebu za hranom. Nema nista ni od jedenja za dvoje, jer se samo zena goji, znamo da je bebi potrebno 300-500 dodatnih kalorija. Konkretno, ja nemam apetita uopste, iako pijem prenatal, a nisam imala ni mucnina. Silim sebe da jedem, a ne moram ni govoriti kakvu ''torturu'' prezivljavam od porodice, jer malo jedem . U 5. sam mjesecu, dobila sam 3 kile, a ono sto je najvaznije jeste da je bebac zdrav i hvala dragom Bogu, odlicno napreduje u razvoju Pozdrav Ni ja ne jedem za dvoje, jedem kad i šta mi se jede, ali definitivno mi je jelovnik bio bogatiji prije trudnoće od mnogih ovdje navedenih. Naravno, apetit i prehrambene navike su individualna stvar, niko nije isti. Samo ja bi umirala od gladi kad bi jela tako malo, a nisam debela uopće, čak malo mršavija. Sad sam u 20-oj sedmici i udebljala sam se također 3 kile, što mislim da je o.k.
|