novi kolacic
|
Zene, pravite dramu oko nicega!!! Ja sam icno pocela masturbirati jos u obdanistu ( toliko se unazad sjecam!) i definitivno se sjecam da sam postizala prave orgazme. Naravno, nisam znala o cemu se radi, vec sam slucajno otkrila kako sebi stvoriti ugodu. I od tada sam to radila konstantno, ali umjereno. I ne smatram se ni ludom niti da mi sta fali. Moja kcerka ima 5,5 god. i isto masturbira ( naslijedila od mame ) i to je vec pocela sa godinom dana u pelenama. Primjecivala sam da cudno trlja guzom i kokom od krevet ili pod dok sjedi. Doduse, tad nisam kontala da se radi o tome, ali vrlo brzo (posto je skinula pelenu sa 15.mj.). omogucila sam joj pristup i pocela je sa pravom masturbacijom. Dijete se znalo preznojiti to radeci i dahtati da je cujemo, ono bas. Razgovarala sam s muzem o tome sta da radimo, jer sam ja bar ko dijete to radila krijuci, a ona pred svima bez imalo stida... Uglavnom, pitali smo je sto to radi, na sta je ona odgovorila da jednostavno voli, i da ne zna sto, ali joj se svida. Pokusala sam sa ublazenom varijantom da to ne radi zbog prljavih rukica, infekcija, bla, bla...ali nije upalilo. Djete jednostavno spoznalo uzitak i ne moze je prica o prljavim rucicama odvratiti od toga! Na kraju sam nane upoznala sa problemom i rekla da kad se desava prave se da ne vide i skrenu djetetu paznju na nesto drugo, a nju smo naucili da je to nesto intimno, da nije nenormalno, ali da je ne smiju vidjeti drugi dok to radi, da to smije raditi samo kad je sama u svojoj sobi. I sad to radi, pred spavanje, naravno da je vidim i cujem, pustim je jedno 10 min.i onda udem u sobu i kazem: "Eto pustila sam te odredeno vrijeme, sad je dosta, vrijeme je spavanju", i ona poslusa... Mislim da sam tako nasla idealnu sredinu za kanalisanje pretjerane mastrubacije, jer dijete fizicki osjeca ugodu, ali psihicki, ono to posmatra kao i guranje prstiju u usi kad ih svrbi. Po mom misljenju, praviti oko toga ikakvu dramu, tipa jel rano ili nije, razgovarati u bilo kom smislu s djetetom je prerano. S vremenom ce se sve kockice posloziti. I sto je najvaznije, znam jos 2-3 kolegice s posla cije kcerke to rade (kod muskih je jos cesce, jer su im oragani istureniji pa lakse otkriju gdje je izvor njihovog zadovoljsta) i sve su postupile kao i ja. Kod nekih je to bila samo faza a kod nekih prikriveno traje. A govoriti djetetu da je masturbacija stetna vodi nas Srednji vijek kad se smatralo da od nje poludis! Problem je jedino ako se dijete rjesava anksioznosti preko masturbacije. Treba zadovoljiti sve djetetove potrebe i biti sigurna da je sve OK i u tada tu masturbaciju se moze ignorisati kao nesto prirodno. Zaboga, priroda nas je takve dala i toga je uvijek bilo, samo smo nekada bili zatvoreniji po pitanju sexualnosti. I da, mene je moja kcerka vidjela golu (ne i muza naravno). Pred sinom se ne bih skidala, ali ona vec zna da ce se njeno tijelo jednom promijeniti, da ce joj sike narasti vece i da ce dobiti dlake na pojedinim dijelovima tijela. Ne znam kako je to moze istraumirati? I da dijete moze izaci kroz stomak da ga dr.izvade kao nju ili se moze ispiskiti. To je malo off topic, ali moram reci da je problem sa danasnjom djecom sto roditelji smatraju da je prerano za objasnjenja, ali ako im vi ne date odgovor, vec rano ce nauciti da od roditelja nece dobiti odgovor na pitanje i da ga potraze negdje drugo. Mene je dijete sa 2.5 god. vec pitalo kako je doslo na svijet i cime ju je tata ubacio mami u stomak???
|