Visnja RR
|
Preneseni postovi s druge teme : "Djevojcica od 6 godina masturbira!!!!!... I odem ja na net istražiti tu pojavu...ono kao da se pripremim, jer mi je to bio totalni šok da oni tako rano otkriju zašto neke stvari služe...kad mame u Hr se šprdaju s tim. Djeca im se redovno ''''''''''''češke'''''''''''''''''''''''''''''''' i sve ok. Mislim, do koje je granice to ok uopće. Razumijem da ih ne treba grditi, da je seksualnost prirodna bla-bla...aliiii...oni su još maaaaliii" IZVORNA PORUKA: Lady26 Evo, ima 2,7 godine, stalno se pipka i dirka dole.... IZVORNA PORUKA: pocahontas IZVORNA PORUKA: Lady26 IZVORNA PORUKA: Iman83 Evo, ima 2,7 godine, stalno se pipka i dirka dole.... o majko mila...meni je to tako daleko sad... kod mog R. je to sad za sada na nivou radnoznalosti naravno i istraživanja i to mi je sasvim normalno i sasvim simpatično IZVORNA PORUKA: D_K IZVORNA PORUKA: Lady26 IZVORNA PORUKA: Iman83 ojj belaja.. pa zar moze dozivjeti vrhunac.. mislim da li je fizioloski to sve spremno.. IZVORNA PORUKA: Lady26 Ja bih to sasijekla u korijenu i uopste otkud njoj tako malenoj da to radi?! Kako je pocelo? Mislim IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: Lady26 Napomenu me ovo s Rafom da mi je neki dan poznanica pričala kako joj se malena voli često češkiti dolam. Ima 6 godina... Evo, ima 2,7 godine, stalno se pipka i dirka dole.... kod njih je često rođak 5 mjeseci mlađi od moje H ...nikada ni on ni ona nisu upoređivali svoje rogane niti jedno drugo prate u tolalet iako su nerazdvojini IZVORNA PORUKA: Lady26 Ja bih to sasijekla u korijenu i uopste otkud njoj tako malenoj da to radi?! Kako je pocelo? Mislim pa valjda češkenjem..ko će ga znati. Pa pokušava da pričom to riješi, jer ipak je to osjetljivo područje. Zamisli da djetetu ostanu traume da je to dole nešto loše i da se to ne smije...valjda ju je tako psiholog savjetovao, ne znam. Uglavnom i ona je u dumanu. Al kažem, u Hr mame o tome pričaju otvoreno i koliko sam skontala masa djece to radi. I baš sam ostala IZVORNA PORUKA: D_K IZVORNA PORUKA: Lady26 Ja bih to sasijekla u korijenu i uopste otkud njoj tako malenoj da to radi?! Kako je pocelo? Mislim pa valjda češkenjem..ko će ga znati. Pa pokušava da pričom to riješi, jer ipak je to osjetljivo područje. Zamisli da djetetu ostanu traume da je to dole nešto loše i da se to ne smije...valjda ju je tako psiholog savjetovao, ne znam. Uglavnom i ona je u dumanu. Al kažem, u Hr mame o tome pričaju otvoreno i koliko sam skontala masa djece to radi. I baš sam ostala joj, bjezi zeno.. sledila si me sa tom pricom.. mislim to mi je bas prerano.. sve se mi spremamo za njihov pubertet, sta cemo i kako, ali sa 6 godina.. covjece IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: Iman83 IZVORNA PORUKA: Lady26 Ja bih to sasijekla u korijenu i uopste otkud njoj tako malenoj da to radi?! Kako je pocelo? Mislim pa valjda češkenjem..ko će ga znati. Pa pokušava da pričom to riješi, jer ipak je to osjetljivo područje. Zamisli da djetetu ostanu traume da je to dole nešto loše i da se to ne smije...valjda ju je tako psiholog savjetovao, ne znam. Uglavnom i ona je u dumanu. Al kažem, u Hr mame o tome pričaju otvoreno i koliko sam skontala masa djece to radi. I baš sam ostala ja fakat ne zna niti jedno dijete toga uzrasta... oko na sima djece u familiji baš mnogo i nikada nije mama nije potegnula to pitanje... kako imate saznanja u hrvatskoj... mislim čuja šale se... hebote ja s ebrinem jel mi dijete za školu spremno sa 6 a kod njih IZVORNA PORUKA: HAHA Normalno je to.Meni je isto bilo čudno kad sam prvi put počela raditi u vrtiću._Jedan dječak se na spavanju toliko uživljavao da ga nisi mogao dozvati.Razgovarala sa roditeljima,oboje ljekari,kaže sve je ok.Poslije sam primjetila da je češće kod curica.Skoro je jedna djevojčica nakon što su joj oduzeli dudu,a imala skoro 5 godina,stalno se dirala,čak i u igri,na spavanju naročito. IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: Lady26 Ja bih to sasijekla u korijenu i uopste otkud njoj tako malenoj da to radi?! Kako je pocelo? Mislim pa valjda češkenjem..ko će ga znati. Pa pokušava da pričom to riješi, jer ipak je to osjetljivo područje. Zamisli da djetetu ostanu traume da je to dole nešto loše i da se to ne smije...valjda ju je tako psiholog savjetovao, ne znam. Uglavnom i ona je u dumanu. Al kažem, u Hr mame o tome pričaju otvoreno i koliko sam skontala masa djece to radi. I baš sam ostala ja fakat ne zna niti jedno dijete toga uzrasta... oko na sima djece u familiji baš mnogo i nikada nije mama nije potegnula to pitanje... kako imate saznanja u hrvatskoj... mislim čuja šale se... hebote ja s ebrinem jel mi dijete za školu spremno sa 6 a kod njih IZVORNA PORUKA: Visnja RR preuzet tekst: Masturbacija Kao što smo već napomenuli, masturbacija se javlja između 1. i 3. godine života te se smatra u potpunosti normalnim i prirodnim izražavanjem spolnog ponašanja u toj dobi. Tijekom ranog djetinjstva, dodirivanje spolnog područja može biti način istraživanja vlastitog tijela te način za izazivanje osjećaja ugode ili utjehe ako se dijete zbog nečega osjeća uznemireno. Tijekom predškolskog razdoblja, dijete bi trebalo naučiti da je dodirivanje stvar koju radimo kad smo sami, u granicama privatnosti. Nježno, ali jasno objasnite vašem predškolcu da je masturbacija jedna vrlo ugodna stvar, ali da se ne radi pred ili s drugim ljudima. Roditelji bi se trebali zabrinuti zbog masturbacije jedino ako im se čini da je dijete njome toliko preokupirano da se zbog toga isključuje iz drugih aktivnosti. Pojačana masturbacija djece male i predškolske dobi je najčešće posljedica nečega što ih muči ili uznemirava. Važno je pokušati doznati o čemu se radi. Vrlo mala djeca to još uvijek ne mogu reći pa je tada važno razmisliti o mogućim uzrocima, npr. velikim promjenama u djetetovoj okolini (rođenje nove bebe, povratak roditelja na posao, razvod braka, selidba, i slično), te pronaći način kako djetetu pomoći. Također, djetetu koje masturbira zato jer treba osjećaj utjehe nikako to ne bi trebalo braniti jer takav postupak samo dodatno izaziva napetost u već prethodno uznemirenom djetetu. IZVORNA PORUKA: Hanady RR ja falat imama dvije curioce i zaovinog dječaka kojem je u novebru 6 punih... on ide u vrtić... koristili su svi dudue i iste ostavili... niti jedno nam dijete nema tu sposobnost da sad znaju da im je lijepo.... nisma nikada s anjima ni pričala o tome... zaboga pa dijete mi ima 6 godina...pričam kako joj sveske moraju biti uredne u školi...kako ruka mora prati stalno itd... gdje da pričam o tome prekočili bi mnogo toga IZVORNA PORUKA: D_K ali kako je nije sprijecila da pocne da se dira.. meni je prva asocijacija da je to pisa, makar to mozes lijepo djetetu reci, to je prljavo, tu piskimo.. ne bi ni doslo do ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''osjecaja ugode''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''.. IZVORNA PORUKA: HAHA Hanady i moj ima 6 i nisam nikad ništa primjetila ni blizu,mislim da to nema veze s dostupnošću informacija,nego s ovim što je Višnja kopirala u svom postu. IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: Visnja RR preuzet tekst: Masturbacija Kao što smo već napomenuli, masturbacija se javlja između 1. i 3. godine života te se smatra u potpunosti normalnim i prirodnim izražavanjem spolnog ponašanja u toj dobi. Tijekom ranog djetinjstva, dodirivanje spolnog područja može biti način istraživanja vlastitog tijela te način za izazivanje osjećaja ugode ili utjehe ako se dijete zbog nečega osjeća uznemireno. Tijekom predškolskog razdoblja, dijete bi trebalo naučiti da je dodirivanje stvar koju radimo kad smo sami, u granicama privatnosti. Nježno, ali jasno objasnite vašem predškolcu da je masturbacija jedna vrlo ugodna stvar, ali da se ne radi pred ili s drugim ljudima. Roditelji bi se trebali zabrinuti zbog masturbacije jedino ako im se čini da je dijete njome toliko preokupirano da se zbog toga isključuje iz drugih aktivnosti. Pojačana masturbacija djece male i predškolske dobi je najčešće posljedica nečega što ih muči ili uznemirava. Važno je pokušati doznati o čemu se radi. Vrlo mala djeca to još uvijek ne mogu reći pa je tada važno razmisliti o mogućim uzrocima, npr. velikim promjenama u djetetovoj okolini (rođenje nove bebe, povratak roditelja na posao, razvod braka, selidba, i slično), te pronaći način kako djetetu pomoći. Također, djetetu koje masturbira zato jer treba osjećaj utjehe nikako to ne bi trebalo braniti jer takav postupak samo dodatno izaziva napetost u već prethodno uznemirenom djetetu. Nisma istražilava ovu pojavu... al ovaj tekst vrlo jasno kaže da nije za šalu i zezanciju i d anije baš ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''normalno'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' ponašanje toga djeteta u tom dobu... no od prve do treće godine...na sva pitanja o istom smo odgovarali i nikad se nisma šalila sa pitanjima i rogovorima te vrste koji s eriču upoznavanj tijela njihovoga...pa u krajnjoj liniji mog i muževog... o razlikama, nazivima i najvažnije što jeste za javnost što ne...
< Poruku je uredio Visnja RR -- 27.8.2012 0:05:52 >