Visnja RR -> Djeca i seksualnost! (24.8.2012 13:54:45)
|
Preneseni postovi s druge teme : "Djevojcica od 6 godina masturbira!!!!!... I odem ja na net istražiti tu pojavu...ono kao da se pripremim, jer mi je to bio totalni Å¡ok da oni tako rano otkriju zaÅ¡to neke stvari služe...kad mame u Hr se Å¡prdaju s tim. Djeca im se redovno ''''''''''''ÄeÅ¡ke'''''''''''''''''''''''''''''''' i sve ok. Mislim, do koje je granice to ok uopće. Razumijem da ih ne treba grditi, da je seksualnost prirodna bla-bla...aliiii...oni su joÅ¡ maaaaliii" IZVORNA PORUKA: Lady26 Evo, ima 2,7 godine, stalno se pipka i dirka dole.... IZVORNA PORUKA: pocahontas IZVORNA PORUKA: Lady26 IZVORNA PORUKA: Iman83 Evo, ima 2,7 godine, stalno se pipka i dirka dole.... [sm=smiley3.gif][sm=smiley25.gif] o majko mila...meni je to tako daleko sad... kod mog R. je to sad za sada na nivou radnoznalosti naravno i istraživanja i to mi je sasvim normalno i sasvim simpatiÄno IZVORNA PORUKA: D_K IZVORNA PORUKA: Lady26 IZVORNA PORUKA: Iman83 ojj belaja.. pa zar moze dozivjeti vrhunac.. mislim da li je fizioloski to sve spremno.. [sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif] IZVORNA PORUKA: Lady26 Ja bih to sasijekla u korijenu i uopste otkud njoj tako malenoj da to radi?! Kako je pocelo? Mislim [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley5.gif[/image] IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: Lady26 Napomenu me ovo s Rafom da mi je neki dan poznanica priÄala kako joj se malena voli Äesto ÄeÅ¡kiti dolam. Ima 6 godina... Evo, ima 2,7 godine, stalno se pipka i dirka dole.... kod njih je Äesto roÄ‘ak 5 mjeseci mlaÄ‘i od moje H ...nikada ni on ni ona nisu uporeÄ‘ivali svoje rogane niti jedno drugo prate u tolalet iako su nerazdvojini IZVORNA PORUKA: Lady26 Ja bih to sasijekla u korijenu i uopste otkud njoj tako malenoj da to radi?! Kako je pocelo? Mislim [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley5.gif[/image] pa valjda ÄeÅ¡kenjem..ko će ga znati. Pa pokuÅ¡ava da priÄom to rijeÅ¡i, jer ipak je to osjetljivo podruÄje. Zamisli da djetetu ostanu traume da je to dole neÅ¡to loÅ¡e i da se to ne smije...valjda ju je tako psiholog savjetovao, ne znam. Uglavnom i ona je u dumanu. Al kažem, u Hr mame o tome priÄaju otvoreno i koliko sam skontala masa djece to radi. I baÅ¡ sam ostala [sm=zmeden.gif] IZVORNA PORUKA: D_K IZVORNA PORUKA: Lady26 Ja bih to sasijekla u korijenu i uopste otkud njoj tako malenoj da to radi?! Kako je pocelo? Mislim [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley5.gif[/image] pa valjda ÄeÅ¡kenjem..ko će ga znati. Pa pokuÅ¡ava da priÄom to rijeÅ¡i, jer ipak je to osjetljivo podruÄje. Zamisli da djetetu ostanu traume da je to dole neÅ¡to loÅ¡e i da se to ne smije...valjda ju je tako psiholog savjetovao, ne znam. Uglavnom i ona je u dumanu. Al kažem, u Hr mame o tome priÄaju otvoreno i koliko sam skontala masa djece to radi. I baÅ¡ sam ostala [sm=zmeden.gif] joj, bjezi zeno.. sledila si me sa tom pricom.. mislim to mi je bas prerano.. sve se mi spremamo za njihov pubertet, sta cemo i kako, ali sa 6 godina.. covjece [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: Iman83 IZVORNA PORUKA: Lady26 Ja bih to sasijekla u korijenu i uopste otkud njoj tako malenoj da to radi?! Kako je pocelo? Mislim [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley5.gif[/image] pa valjda ÄeÅ¡kenjem..ko će ga znati. Pa pokuÅ¡ava da priÄom to rijeÅ¡i, jer ipak je to osjetljivo podruÄje. Zamisli da djetetu ostanu traume da je to dole neÅ¡to loÅ¡e i da se to ne smije...valjda ju je tako psiholog savjetovao, ne znam. Uglavnom i ona je u dumanu. Al kažem, u Hr mame o tome priÄaju otvoreno i koliko sam skontala masa djece to radi. I baÅ¡ sam ostala [sm=zmeden.gif] ja fakat ne zna niti jedno dijete toga uzrasta... oko na sima djece u familiji baÅ¡ mnogo i nikada nije mama nije potegnula to pitanje... kako imate saznanja u hrvatskoj... mislim Äuja Å¡ale se... hebote ja s ebrinem jel mi dijete za Å¡kolu spremno sa 6 a kod njih [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] IZVORNA PORUKA: HAHA Normalno je to.Meni je isto bilo Äudno kad sam prvi put poÄela raditi u vrtiću._Jedan djeÄak se na spavanju toliko uživljavao da ga nisi mogao dozvati.Razgovarala sa roditeljima,oboje ljekari,kaže sve je ok.Poslije sam primjetila da je Äešće kod curica.Skoro je jedna djevojÄica nakon Å¡to su joj oduzeli dudu,a imala skoro 5 godina,stalno se dirala,Äak i u igri,na spavanju naroÄito. IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: Lady26 Ja bih to sasijekla u korijenu i uopste otkud njoj tako malenoj da to radi?! Kako je pocelo? Mislim [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley5.gif[/image] pa valjda ÄeÅ¡kenjem..ko će ga znati. Pa pokuÅ¡ava da priÄom to rijeÅ¡i, jer ipak je to osjetljivo podruÄje. Zamisli da djetetu ostanu traume da je to dole neÅ¡to loÅ¡e i da se to ne smije...valjda ju je tako psiholog savjetovao, ne znam. Uglavnom i ona je u dumanu. Al kažem, u Hr mame o tome priÄaju otvoreno i koliko sam skontala masa djece to radi. I baÅ¡ sam ostala [sm=zmeden.gif] ja fakat ne zna niti jedno dijete toga uzrasta... oko na sima djece u familiji baÅ¡ mnogo i nikada nije mama nije potegnula to pitanje... kako imate saznanja u hrvatskoj... mislim Äuja Å¡ale se... hebote ja s ebrinem jel mi dijete za Å¡kolu spremno sa 6 a kod njih [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] IZVORNA PORUKA: Visnja RR preuzet tekst: Masturbacija Kao Å¡to smo već napomenuli, masturbacija se javlja izmeÄ‘u 1. i 3. godine života te se smatra u potpunosti normalnim i prirodnim izražavanjem spolnog ponaÅ¡anja u toj dobi. Tijekom ranog djetinjstva, dodirivanje spolnog podruÄja može biti naÄin istraživanja vlastitog tijela te naÄin za izazivanje osjećaja ugode ili utjehe ako se dijete zbog neÄega osjeća uznemireno. Tijekom predÅ¡kolskog razdoblja, dijete bi trebalo nauÄiti da je dodirivanje stvar koju radimo kad smo sami, u granicama privatnosti. Nježno, ali jasno objasnite vaÅ¡em predÅ¡kolcu da je masturbacija jedna vrlo ugodna stvar, ali da se ne radi pred ili s drugim ljudima. Roditelji bi se trebali zabrinuti zbog masturbacije jedino ako im se Äini da je dijete njome toliko preokupirano da se zbog toga iskljuÄuje iz drugih aktivnosti. PojaÄana masturbacija djece male i predÅ¡kolske dobi je najÄešće posljedica neÄega Å¡to ih muÄi ili uznemirava. Važno je pokuÅ¡ati doznati o Äemu se radi. Vrlo mala djeca to joÅ¡ uvijek ne mogu reći pa je tada važno razmisliti o mogućim uzrocima, npr. velikim promjenama u djetetovoj okolini (roÄ‘enje nove bebe, povratak roditelja na posao, razvod braka, selidba, i sliÄno), te pronaći naÄin kako djetetu pomoći. TakoÄ‘er, djetetu koje masturbira zato jer treba osjećaj utjehe nikako to ne bi trebalo braniti jer takav postupak samo dodatno izaziva napetost u već prethodno uznemirenom djetetu. IZVORNA PORUKA: Hanady RR ja falat imama dvije curioce i zaovinog djeÄaka kojem je u novebru 6 punih... on ide u vrtić... koristili su svi dudue i iste ostavili... niti jedno nam dijete nema tu sposobnost da sad znaju da im je lijepo.... nisma nikada s anjima ni priÄala o tome... zaboga pa dijete mi ima 6 godina...priÄam kako joj sveske moraju biti uredne u Å¡koli...kako ruka mora prati stalno itd... gdje da priÄam o tome[sm=smiley13.gif] prekoÄili bi mnogo toga[sm=zmeden.gif] IZVORNA PORUKA: D_K ali kako je nije sprijecila da pocne da se dira.. meni je prva asocijacija da je to pisa, makar to mozes lijepo djetetu reci, to je prljavo, tu piskimo.. ne bi ni doslo do ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''osjecaja ugode''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''.. IZVORNA PORUKA: HAHA Hanady i moj ima 6 i nisam nikad niÅ¡ta primjetila ni blizu,mislim da to nema veze s dostupnošću informacija,nego s ovim Å¡to je ViÅ¡nja kopirala u svom postu. IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: Visnja RR preuzet tekst: Masturbacija Kao Å¡to smo već napomenuli, masturbacija se javlja izmeÄ‘u 1. i 3. godine života te se smatra u potpunosti normalnim i prirodnim izražavanjem spolnog ponaÅ¡anja u toj dobi. Tijekom ranog djetinjstva, dodirivanje spolnog podruÄja može biti naÄin istraživanja vlastitog tijela te naÄin za izazivanje osjećaja ugode ili utjehe ako se dijete zbog neÄega osjeća uznemireno. Tijekom predÅ¡kolskog razdoblja, dijete bi trebalo nauÄiti da je dodirivanje stvar koju radimo kad smo sami, u granicama privatnosti. Nježno, ali jasno objasnite vaÅ¡em predÅ¡kolcu da je masturbacija jedna vrlo ugodna stvar, ali da se ne radi pred ili s drugim ljudima. Roditelji bi se trebali zabrinuti zbog masturbacije jedino ako im se Äini da je dijete njome toliko preokupirano da se zbog toga iskljuÄuje iz drugih aktivnosti. PojaÄana masturbacija djece male i predÅ¡kolske dobi je najÄešće posljedica neÄega Å¡to ih muÄi ili uznemirava. Važno je pokuÅ¡ati doznati o Äemu se radi. Vrlo mala djeca to joÅ¡ uvijek ne mogu reći pa je tada važno razmisliti o mogućim uzrocima, npr. velikim promjenama u djetetovoj okolini (roÄ‘enje nove bebe, povratak roditelja na posao, razvod braka, selidba, i sliÄno), te pronaći naÄin kako djetetu pomoći. TakoÄ‘er, djetetu koje masturbira zato jer treba osjećaj utjehe nikako to ne bi trebalo braniti jer takav postupak samo dodatno izaziva napetost u već prethodno uznemirenom djetetu. Nisma istražilava ovu pojavu... al ovaj tekst vrlo jasno kaže da nije za Å¡alu i zezanciju i d anije baÅ¡ ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''normalno'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' ponaÅ¡anje toga djeteta u tom dobu... no od prve do treće godine...na sva pitanja o istom smo odgovarali i nikad se nisma Å¡alila sa pitanjima i rogovorima te vrste koji s eriÄu upoznavanj tijela njihovoga...pa u krajnjoj liniji mog i muževog... o razlikama, nazivima i najvažnije Å¡to jeste za javnost Å¡to ne...
|
|
|
|