Emica_sa -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (2.8.2012 20:22:46)
|
IZVORNA PORUKA: Galicia IZVORNA PORUKA: minja_ Hocu li dati 100.000 KM osamnaestogodisnjaku koji se drogira, necu sigurno, nego idemo na lijecenje i ja i on, jer nije sam s neba spao pa se rodio kao narkoman, niko drugi osim oca i majke su ga takvim napravili. Tako dijete pravite 20 godina i u cosku svijesti svakog roditelja djeteta koje je krenulo stranputicom itekako se zna kako je doslo do toga, sta je roditeljska greska bila. Radim najbolje, nadam se najboljem. Zelim svom djetetu stvoriti mirno, stabilno i sigurno okruzenje u kojem ce razviti svoje potencijale, spoznati u cemu je dobro, u cemu je manje dobro. Moje me dijete ne moze iznevjeriti, u svakom njegovom uspjehu i neuspjehu vidjecu gdje sam uspjela, gdje sam JA podbacila i iznevjerila svoje dijete. Hocu li svome djetetu, svrsenom srednjoskolcu, reci ja ti ne financiram studij, snadji se sam, naucices se bolje cijeniti novac, i ja sam se snalazila? ne dao mi dragi Bog, da pomislim, a kamoli da mu to napravim. Hocu li svome djetetu na pragu zajednickog zivota sa partnerom kojeg je samo odabralo reci, uvali se 30 godina u lihvarski kredit, ja ti ne dam pare za stan, bez obzira sto mi se na banci odmara 1xxxxx eura, i ja sam svoj sama kupila, bolje ces ga cijeniti ako ga sam/a kupis, naravno da necu. Vjetar u krila. To su meni moji roditelji bili. Iznevjerila bih njih kad isto ne bih bila svome djetetu. Hoces da kazes da svi narkomani svijeta su zato sto roditelji nisu uradili svoj posao kako treba? Ma kako da nisu,najlakse je za sve kriviti roditelje,nigdje veze[sm=smiley24.gif]
|
|
|
|