Visnja RR -> RE: djeci u nasljedstvo ...... (2.8.2012 17:12:43)
|
IZVORNA PORUKA: snijeg Od trenutka kad sam saznala da sam trudna ona je JA/MI, a mi smo ONA. Sve što radim, način na koji živim, ono što stičem u svakom pogledu (duhovnom, psihološkom, zdravstvenom, iskustvenom, materijalnom....) sve pripada njoj. Pored moje želje i obaveze da joj dam dobar odgoj, da joj usadim moralne vrijednosti, da joj pružim kvalitetno obrazovanje i da joj budem podrška kroz život, naravno da je i čačkalica u našem stanu njena. Ako nedaj Bože, ne uspijem u prvom hebe mi se za ovo drugo (materijalno). Ako ne uspijem svojoj kćerki prenijeti vrijednosti koje život znače, materijalno stečeno neće poboljšati situaciju ni njoj ni meni, tada ću, nedaj Bože prodati sve da spasim svoje dijete i zajedno krenuti nanovo... S obzirom da sam optimista, mm i ja imamo još 4 godine kredita da otplatimo stan u kojem živimo, već odvajamo nešto novca za njeno školovanje koje simbolično uplaćujemo sakog rođendana i imam nijet da joj kad se riješim postojećih kreditnih zaduženja kupim stan/garsonjeru da kroz život brine o drugim problemima, a ne o krovu nad glavom. Da se posveti obrazovanju, svojoj djeci, mužu, putovanjima....da znam da sam joj olakšala život i dala vjetar u leđa, podsticaj da i ona brine o svojoj djeci....a ako ne bude insan, nedaj Bože, mi ćemo imati materijalno obezbjeđenje da izvučemo svoje dijete iz belaja... diiivnoooo.... ovo kao da sam ja pisala.... sve je NJENO sve za NJU stavram... i u tom stvaranju uzivam i zivim....
|
|
|
|