Hanady RR
|
ne znam što je primjer loš ako ispuniš želju djeteta...po zaslugama i dalje kraj toga stojim kad želi žvake dobije kad želi babyborn nađemo situaciju u kojoj je dobije... zar je grijeh svojoj djeci ispunjavat želje, a nije grijeh da moja djeca materijalni ''kajmak'' stanova i kuća i auta pokupe sa moga imena prije nego ja umrem i još sam živa. Upravo ja želje ispunjavam po zaslugama i to mi se spotiče kao nešto što je greška moja. ne shvatam...vaša djeca ne žele... nikada nisu rekli da nešto žele imati... ja sam do svoga pokjnoga oca dobila za odličan supjeh u 4 osnovne lutku ćelu tadašnju...moje zlatanče..i sada je ''živo'' i moje... moja djeca žele... ja dozvoljavam i da maštaju i žele i požele... želi nacrati sliku na zidu, nacrta je... želi sa mamom piti kafu iz dječijega posuđa mamam je popije po nekoliko puta dnevno ako treba... želi baby born lutku, želi ruksak, želi pernicu, šarene perle...dobije ih ako zasluži... meni su želje ispuanjavane kao djetetu... ne da cjenim što su mi roditelji žel ostaviti u amanet nego na to uopće ne računam sem u domenu hljeba koji su mi u ruke dali... sve ostalo nit sabiram nit oduzima pod svoje ili sutra moje i sestrine djece... materijalno je prolazno... al čini radost u trenutku... stan je materijalan...al ljepše u njemu živjet nego na ulici...i kad tako dagledaš raduje činjeica da nisi na ulici.... Komletan priča je krenula od materijalnog koje podjeliše za života.... i uzeše do roditelja svojih i podjeliše među svojom djecom...prčitaj temu... a ja svojoj djeci stavaram koliko mogu svojim radom i smatram da i one svojim trebaju tako kad odrastu, a ne d aim sa 18 kupim automobil, stan i dam im u ruke bez da me briga šta će sa njim. i baška još na sve da im lijepo i repišem to za života... ne... nemaju ništa... imat će kad stvore...kad svoje stvore imat će i više...a stavaranje je i obarzovanje i etika i moral i vjera sve što će sutra od njih načiniti insane. ja djejetu u ''pelenama'' ne pričam o kulama i gradovima, ne obećavam stanove nit kad kupim bilo što kažem...''ovo je tvoje kad poratseš'' tvoje je smao ono što dobiješ imaš i čuvaš uzorno...i ako tako čuvaš svoje male želje nekada ćeš i ostavirti velike... A vizavi ovih obožavateljica otoke, iste molim da čitaju napisano i ne izvlače iz konteksta... osobito što je otoka uvedena u smislu uvrede baby bazara i kupovine secend hend garadraobe... s tim što je second hend izjednačen sa baby bazarom... a na baby bazaru kupujem i ponosno oblačim djecu za koju nađem robu tamo.....jer ja na bazaru potrošim dovoljno i na tuđu djecu ...neke s evrlo lijepo hvale kako je divno imati baby bazar jer divne i kvalitetne stavri kupiš jeftino ( od budala koje su kupovale skupo)... od koga kupiš i kako je taj neko iste kupio i koliko je platio nisi nikada pomislila bitno je da je jeftino a kvalitetno...ko i meni samoj i naravno do ženice kojoj mogu vjerovati higijenski vrlo je simptomatično da one koje savršeno poznaju moju djecu u ove 3 godine i znaju da H&m marka nije izvlače iz konteksta tako rjšavajući svoje trenurno stanje neraspoloženja... komletno sasvim namjerno čitate postove u kojima ja vrijeđam eventualno...uopšte ne čitajući od početka... i ulazite u konverzaciju haljine za koju nemate pojama šta je u jednom trenutku izazavala na forumu... ja sam na PP tada rekla..za te novce mogla je drugačiju kupiti, ona kaže djete htjelo...neka je ja je ne bih djetetu obukla ona jeste... ja sam vrlo praktična...i svaku sam haljinu nazaval i imenom i cijenom...savršeno znate da niti je bila marak ( jer H&m) marka nije niti je plaćena skupo...al d asu lijepe lijepe su meni i mojoj djeci i mom suprugu jer mi o tome zajedno brinemo Uopšte mi nije jasno sa kojom željom ulazite u konverzaciju nepoznavanj situacije ...i licitiranja i izvlačenja iz konteksta... ja sma tri godine ovdje i baš sam sev sem anonimna... vrlo sma otvorena i praktična i kod mene je sve viđeno i rečeno o svemu po nekoliko puta...ne mjenjam ni jednom stav o nečemu...ni jednom ni nikada...ososbito ne jer neko ne čita a kad čita čita sa već formiranim sudom u glavi... najbolje ne čitati...nego onako paušalno nazivati nekoga ludim i ovakvim i onakvim...jer mala je i to učinila čast izuzetcima koje je izdvojila... al ja nisma normalna ... djeca su nam vjerovatno i za socijalne službe... i brojevi mobitela mi se šalju na PP da ih spase od mene i to ne vidiet kao uvrede...nego paušalno čitate... aršini su arzličiti i mogućnosti su različite... moji aršini su izugrađeni mojim radom, trudom i zalaganjem kroz godine...meni je moj otac pokojni i moja majka ( dugo mi poživila) dali stav...da borim se za sebe, da kad mi prijete vezanjem crijeva rad nacija ja lijepo odem na fax i dobijem desetku...da kada mi vrijeđaju porijeklo, ime i najmilijeg muškarca zauvijek u životu moga oca ...ustanem i kažem...pa makar i šamar dobila od policajaca specijalne jedinice... ja sma sebi tada rekla... ovaj grad mene neće ispljuvati...moj je...ja sma se tu rodila...i zapela sam... zapela maksimalno... nisma izlazila, nisam kupovala skupu garadarobu, nisam nikada oečkivala pomoć od drugoga, nikada zakukala da nemama hljeva na stolu a bilo je kod moje majke i takvih dana... al moja majka, moja uzdanica...sve to sa nama iznijela i klad diplomiraš u svemu tome kupi ti zlato ( ona misli to vrijdeno imati) jer te želi ona nagraditi ona lično... ja koja sma jednom to zalto stavila njoj za hatar isto čuvam ko očinji vid...jer samo ja znam na kojim mukama sam do istoga došla.... Komletnu temu vrijeđate se ni za što..vrijeđaujući moj stav da moja djeca ima da budu radišna i d ana gotovs neće ništa dobiti...a aonda vam nije jasno što moje dijete ima lutku koja košta pišljivih 100 Km ......ima sebi da stvore a od mene što dobiju d azasluže...jer kad sebi stvore bolje će i cijeniti... ja cijenim svaki kamen koji imam a mojim se zove... i cijenim i čuvam i pazim...jer smao ja znam kako sma do kamena došla.... moji su mi roditelji bili vjetar u leđa,... ispunjavali želje kada su to mogli, trudili se da ispune ako ne mogu odmah... i opet i sada na kraju balade.... ne ...neće dobiti ništa dok sma žica dok ne vidim da inasani su...ne ovećavam ni auta ni vozačke, ni mobitele ni laptope...nedam ni igrice na kompijuteru ... ne tučem djecu, ne puckam po guzi, ja sma im i mama i prijateljica i dijete sa njima kad mi je čeif...al sma i autoritet da znaju da pogrešno jednom pogrešno je uvijek...jednom ne je uvijek ne... i ne nedam ništa na gotovs... a dok u meni kapi krvi ima ima da s eborim da ih naučim ...da nedaju na sebe, proeznaju grdnoga čovjeka, otklone se od neznanja i uvijek se trude da obarzoovanje u svakom smislu je najveće bogatvso... kule u gradove nedam...nikome na gotovs... i nedm niko d aračuna da djeli i misli eto ima kod mojih staraca pa ja imam...nemaš sine, nemaš dok ja e kažem tako. a vrijeme i koliko i kako ga porvedemo sa djecom...mogla bi biti druga tema... ja nemam porblem vrmena i organizacije istoga...argumentovano tvrdim da moja djeca imaju više mene koja na posao ide svaki dan nego pola mama na forumu što provedu sa svojom djecom na 24 sata dom... nije bitan kvanitit nego kvalitet vremena I možete do sutra trubiti...izvalčiti iz konteksta i ibrertiti se mojim odgojnim metodama... al ja ih ne mislim mjenjati... jer vrijeđanje moga suprotnoga mišljenja od vašega još uvijek mi nije dalo agument da trebala bih drugačije postupiti... i dobit će sve... sve ...sve al po zaslugama...i tu nema priče dok u meni kapi krvi ima.