RE: Sehuri/Iftari (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno

Poruka

R&T@ -> RE: Sehuri/Iftari (12.8.2012 18:20:58)

IZVORNA PORUKA: henna ze

IZVORNA PORUKA: zinanina

IZVORNA PORUKA: Iman83

Ja sam našla neki njemački maslac, jako je fin, košta 2,5 KM nije neka razlika u cijeni a stavim radije njega nego margarin.
A inače za sve ostalo koristim meggle maslac al je on dosta skuplji.

Gdje kupuješ i kako se zove?

nadam se da ne misliš na onaj što piše na njemu butler?

Zasto[sm=zmeden.gif]

bebacha -> RE: Sehuri/Iftari (12.8.2012 18:25:56)

ako je to onaj ko ja mislim to je isto ko margarin.procitaj sastav i ponasa se ko margarin

Hannan -> RE: Sehuri/Iftari (12.8.2012 18:34:41)

IZVORNA PORUKA: jasmin

Danas za iftar krem supica od povrca,sirnica i salata.Sutra imam porodicni iftar.Vidjecu jos sta cu praviti,mozda padne i koja slicica.

Ko to doso :)[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Ja zadnju heftu uspijem samo procitati vas, sve neka trka frka, a vise smo bili po iftarima nego kod kuce sto smo :)
Uglavnom veceras uzivamo u nasoj avliji, i sa svojim pravilima ( sve mi naupadne ona moja avlija moja pravila) i spremamo:

buraniju
paprike sa krompiricama
riza sa batkovima
hurmasice,
domace sljive, dinja

animagical -> RE: Sehuri/Iftari (12.8.2012 18:48:19)

mi veceras imamo veliki iftar, 12 postaca, masallah...
kuham cijeli dan[sm=smiley36.gif] pripremila sam topu, begovu corbu, sitni cevap, krompir u vrhnju, teletinu i piletinu u zemljanoj posudi, sirnicu i cudo od cokolade.... i pala sam s nogu[sm=smiley36.gif] neka, masallah

rerica -> RE: Sehuri/Iftari (12.8.2012 18:51:00)

Za vecerasnje musafire:
Topa
Pileca supica
Maslenica sa piletinom i gljivama
Riza sa povrcem
Sarena dolma paprike,tikvice i kupus
Salate razne
Kadaif
Lubenica
Kompot i kahva [sm=smiley1.gif]
Valjda je dosta...

niki83 -> RE: Sehuri/Iftari (12.8.2012 18:54:22)

Nas sinocnji iftar lijepo prodje masallah, a danas smo malo izasli na zrak..pa veceras zacas spremam:
Povrtna supica
Kozice (skampi) sa cherry paradajzom
Pomfrit
Kolac imamo od jucer Cokoladni san, a i lubenice smo ponijeli usput [sm=smiley1.gif]
Elhamdulillah.

jasmin -> RE: Sehuri/Iftari (12.8.2012 18:56:13)

Ja sam se nekako `skontala`...
Bice pileca supica,pire krompir s mesom i povrcem u umaku,pileci fileti,riza s gljivama,pita sirnica,salate i keks torta.
Tortu i meso cu spremiti jos veceras,pitu oko podne sutra ako Bog da,pa staviti u frizider i ispeci pred iftar,filete,rizu i krompir poslije ikindije i onda mi ostane vremena da sredim sebe :).

rerica -> RE: Sehuri/Iftari (12.8.2012 18:59:58)

MashAllah jesmo vrijedne [sm=smiley1.gif]
Da nam Allah svima ukabuli i primi nas trud,post....

henna ze -> RE: Sehuri/Iftari (12.8.2012 20:29:13)

IZVORNA PORUKA: tajra

IZVORNA PORUKA: henna ze

IZVORNA PORUKA: Iman83

Ja sam našla neki njemački maslac, jako je fin, košta 2,5 KM nije neka razlika u cijeni a stavim radije njega nego margarin.
A inače za sve ostalo koristim meggle maslac al je on dosta skuplji.

Gdje kupuješ i kako se zove?

nadam se da ne misliš na onaj što piše na njemu butler?

Zasto[sm=zmeden.gif]

to ti nije puter..

u sastavu je najviše ulja..sad ne znam jel palmino ili neko drugo..

moja sveki kupila prošle godine još u marketu pisalo akcija puter..čini mi se 1,70...ona kupila 4 i htjela napraviti baklavu..istopila malo da nešto polije i govori joj što ovo čudno miriše..ja pogledam..uopšte nije puter..to mi kao namjerno neko da podvali..baš se moraš zagledati da vidiš da piše butler ,a ne butter..

Amam -> RE: Sehuri/Iftari (12.8.2012 20:32:35)

Ja veceras sama sa svojim bebanom,velika cura kod nene,otisla sinoc,mm ima neki iftar,ali nam je lijepo bilo jeli smo ostatke od juce telece pecenje i sirnica,narucao mi se djecak sam i sad spava [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

rerica -> RE: Sehuri/Iftari (12.8.2012 22:43:59)

I kod mene sve super proslo,gosti zadovoljni,a ja sretna [sm=smiley1.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (13.8.2012 0:46:54)

selam zenice[sm=smiley1.gif]
vidim utanjilo se na ovoj temi,valjda sto je pred kraj Ramazana[sm=smiley13.gif]
ja veceras bila u Kolobari na iftaru,dolazile mi prijateljice iz Kaknja,bilo nas je jedanaest.Iftar je bio domacinski pravi,svega je bilo,i atmosfera super,ismijale se,ispricale,ma brzo nam proslo vrijeme pravo,ako je neko od vas veceras gore bio, sigurno nas je i primjetio,bile smo bucne pravo[sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (13.8.2012 0:48:55)

[sm=smiley36.gif]
čuj bučne[sm=smiley36.gif]

ja ispatih goste pooodvano...snaha mašian trša evo drugu turu suđa[sm=smiley36.gif]

polako s ebližimao kraju Ramazana...
al eto nama barjaram...već iduće sedmice treba zasjest na onu temu šta kohamo za Bajram ...ja evo smišljam polako[sm=smiley36.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (13.8.2012 0:53:49)

bucne pravo,ismijale se dooobro[sm=smiley36.gif]
A i ja evo u razmisljanju sta praviti za bajram od kolaca ? Sad bas pisem na jednoj temi da sam veceras cula da svako slatko vrhnje sadrzi ne dozvoljene E,pa pogotovu onda ne znam sta da pravim[sm=zmeden.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (13.8.2012 0:55:58)

IZVORNA PORUKA: zaha

bucne pravo,ismijale se dooobro[sm=smiley36.gif]
A i ja evo u razmisljanju sta praviti za bajram od kolaca ? Sad bas pisem na jednoj temi da sam veceras cula da svako slatko vrhnje sadrzi ne dozvoljene E,pa pogotovu onda ne znam sta da pravim[sm=zmeden.gif]

u principu sva ta vrhanj i za kuhanje i za šlag imaju emulgatore pa se ne preporučuju previše koristiti u isharni...

[sm=smiley13.gif]

izvjegava s ekoliko može...al ako je bajarsmki kolač..ma hajd nije svaki dan Bajram[sm=smiley36.gif]

Ja pored baklave dumam šta bih još...
em mi je dva dana po bajramu i rođendan pa biće mi gostiju danima[sm=smiley36.gif]

madam x -> RE: Sehuri/Iftari (13.8.2012 1:02:48)

Ja sam danas razvija jufke za baklavu, ispalo 27 malih jufkih, osušila i eno ih fino u zamrzivaču, orahe samljela. Možda bude još i jabukova pita te neli kolač obavezno.

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (13.8.2012 1:13:08)

Ja sam danas razvija jufke za baklavu, ispalo 27 malih jufkih, osušila i eno ih fino u zamrzivaču, orahe samljela. Možda bude još i jabukova pita te neli kolač obavezno.

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

madam x -> RE: Sehuri/Iftari (13.8.2012 1:15:10)

Neli kolač nije nikakav naziv, mislila sam neki.[sm=jezicek.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (13.8.2012 1:26:05)

ja taman htjela traziti recept[sm=jezicek.gif]

madam x -> RE: Sehuri/Iftari (13.8.2012 1:26:50)

IZVORNA PORUKA: zaha

ja taman htjela traziti recept[sm=jezicek.gif]

Nisam ti ja baš dobra za recepte, sjeti se kadaifa[sm=jezicek.gif]

Honey3 -> RE: Sehuri/Iftari (13.8.2012 1:43:46)

dobar tvoj kadaif,pricalo se o njemu,mlogo,mlogo[sm=jezicek.gif]

Mirela_sa -> RE: Sehuri/Iftari (13.8.2012 9:38:04)

drage moje ima li koja od vas kakav recept za maslenicu... volljela bih napraviti ali nisam nikada. hvalaaa

Dzenana_G -> RE: Sehuri/Iftari (13.8.2012 10:29:26)

Mi zadnjih dana hodali po iftarima. Veceras pravimo neku pogacu ili kiflice da budu vruce za iftar i samo cemo to sa puterom, sirom i pavlakom. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mamine oci -> RE: Sehuri/Iftari (13.8.2012 10:41:45)

ja sam juce imala iftar 8 posataca i 4 dejce a spremala sam
supa,topa
sirnica,zeljanica,pizze,
bataci zapaeceni sa krompirima,punjenje paprike,staaras,
4 vrste salate,somuni punjena pogaca, sokov,i kisela voda, limunada,
oblande,sladoled,voce, kafa,, gosti kazu zadovoljni [sm=smiley1.gif]

veceras iftar vani sa hanumicama rr[sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: Sehuri/Iftari (13.8.2012 10:51:48)

ženice sa kojim večeras iftarim...hoćemo s enaći ispred restorana tj konzuma oko 20 do 8 sati...il prije...
nema rezervacija tamo...
nema potrebe pa ne vrše...
[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sljedeća stranica >   >>