|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sehuri/Iftari
5.8.2012 16:24:44   
reallove
Selam zenice,kako ste mi..Ja se danas posla naradila,sve kontam malo cu,a kad vidim sta sam sve uradilauser posted image

Jutros za sehur bile pahuljice i sok od jabuke

Za iftar ce biti teletina i bamije u paradajz sosu,zapeceno u rerniuser posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1276
5.8.2012 16:30:45   
damma
kod mene veseras

rijetka supica
corba od junetine s kostima
makarone s gulasom ( mm to najvise prija ovog ramazana)
baklavica (juce pravila, uh dobra bogme, potrefila se)
dinja, kahva itd itd.

moram rec sehizi kako zene s rr hvale njene recepte user posted image
bit ce joj drago to cuti, a ne znam kako mi nije prije palo na pamet da vas izvijestim za nju i njene receptice user posted image
kad eto neko se prije mene sjetio.

2004.
2008.

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 1277
5.8.2012 16:46:59   
gvendolina
Selam drage mojeuser posted image
mi sinoc kdo mojih na iftaru bili,naravno sve je bilo fantasticno,nema bolje kuhinje od mamineuser posted image a spakovala nam je i da ponesemo tako da cu veceras samo supicu napraviti i podgrijati ostalo user posted image hvala mamiceuser posted image
a bila sam ih i pozelila nismo bili vise od 10 danauser posted image

IZVORNA PORUKA: medic slatki

IZVORNA PORUKA: mamine oci

onda ponedjeljak ili utorak, jel treba rezervacija hajde zene prijavi te se :)

Sto se mene tice moze, mi cemo se svakako druziti sutra ali eto bilo bi super i jednu noc sa zenicama organizivati jedan zjednicki iftar. Rez ne trebaju, samo se ranije ode, jer bude guzva pa da se fino na vrijme iftari.

user posted image svidja mi se prijedlog,nadam se da cu moci organizovati da dodjem i iftarim sa dragim zenicamauser posted image

< Poruku je uredio gvendolina -- 5.8.2012 16:47:40 >

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 1278
5.8.2012 22:11:41   
mala_sa
M.i.n.o. dosad si napravila pitu, al probaj jednom i albanski burek, stvarno je da prste polizes. Usput ja kupujem gotove turske jufke i iste su ko nase user posted image user posted image

A sad OT, uh moj A je kako kad, nekad slusa prosto da se zacudis; a nekad jedva cekam da zaspi. Sad je tek poceo sa ovim "djecackim" igrama, i mogu ti reci da je bas "nemirne" prirode, tako da me sigurno razumijes user posted image user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 1279
5.8.2012 22:40:35   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: hapymum

mogu li ja one palacinke zapeci u vatrostalnoj zdjeli,i na koliko sory na peglanju,al stvarno blage veze nemam sto se tice kuhanja slanih jela ali zato sa kolacima "ubijam",stavrno ih pravim stalno i to ne kolace nego i torte razne.
ima jedan kolac al je betoon jak neznam volis li.ide
5 jaja
10 kas ulja
10 brasna
15 secera
3 kakoa
i prasak za pec pece se oko 25 min na 200 stepeni kad se ispece natopis ga pekmezom bilo kojim a zatim istopis 4 cokolade za kuhanje u pola litre vrhnja za kuhanje i prelije se ta kora gotov za 20 min a beeeeeeeeeeeeeeeton je

Ja sam danas pravila ovaj kolac. Bas je bio dobar, a i dobro je dosao poslije onih voxnih i ljetnih nesto konkretno. Ipak cokolada je cokolada user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 1280
5.8.2012 22:49:45   
niki83
Pcelice, ja bas razmisljam o ovom kolacu danima, da spremim kad nam budu roditelji na iftaru aBd, znaci dobar je user posted image
Mi smo danas cijeli dan proveli u prirodi, kraj rijeke, u hladovini, lijepo se moglo i ispostiti, nas cetvero postaca, a samo moja N malkice nesto rucala, tako da smo bas rahat izletovali user posted image
Onda brzo kuci i spremaj iftar, pa je bila tjestenina sa povrcem i tunjevinom, bas nam sjelo, lagano, ma super, a osvjezio nas cherry paradajzuser posted image i lubenica poslije..
Za sehur aBd pravim ustipke, imamo sira i purece sunke, bijela kafa, voda, elhamdulillah.

N&N

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1281
5.8.2012 22:51:42   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Sellami i od nas.

Mamine oci hvala. Bit ce nam zadovoljstvo nahraniti usta postaca user posted image

Hanady za ledeni vjetar user posted image user posted image Ja tako kada se za nesto zavezem ne popustam duze vrijeme, Enci tu ne ulazi suho meso ono je uvijek IN user posted image

Pripreme iftara uveliko pocele. Bit ce na iftarskoj sofri :

Prvo idu hurme, voda i kafa, tako jedan od vecerasnjih gostiju voli user posted image

Supa sa povrcem i mesnim komadicima.

Pecena piletina.

Telece pecenje i pekarski krompir sa pecenim paprikama.

Pita sirnica u obliku hamajlica sa susamom.

Mijesana salata (paradajz, krastci, kiseli krastavci, masline ) sa travnickim sirom.

Sokovi, voce,

bombice i rolatic od oblatne sa krem bananicama. Na kraju jos po jedna kafa user posted image

Allah da nagradi nase vecerasnje domacine, kao sto medic napisa bilo je svega ja jedva kuci dosla ne mogu da disem koliko sam se najela, jer nisam mogla da odolim sve je bilo prste da polizes domacica masAllah za 10user posted image prelijep osjecaj zajednickog namaza a sultani mali su posebna prica, duse male za vreme namaza se g, pa za pozeljeti ovakve domacine sve pohvale zaista od srca i da ih Allah nagradi i podari svako dobrouser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1282
   [Obrisana poruka]
5.8.2012 22:54:37   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu mama75)
  Neposredna veza do poruke: 1283
5.8.2012 22:56:04   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: niki83

Pcelice, ja bas razmisljam o ovom kolacu danima, da spremim kad nam budu roditelji na iftaru aBd, znaci dobar je user posted image
Mi smo danas cijeli dan proveli u prirodi, kraj rijeke, u hladovini, lijepo se moglo i ispostiti, nas cetvero postaca, a samo moja N malkice nesto rucala, tako da smo bas rahat izletovali user posted image
Onda brzo kuci i spremaj iftar, pa je bila tjestenina sa povrcem i tunjevinom, bas nam sjelo, lagano, ma super, a osvjezio nas cherry paradajzuser posted image i lubenica poslije..
Za sehur aBd pravim ustipke, imamo sira i purece sunke, bijela kafa, voda, elhamdulillah.

Meni malo vuce na saher tortu. Nema fila nego se prelije ovom cokoladom pa je to kao fil ali nije previse bas zaman.

Nama je danas svekrva kuhala iftar, jer mene bole ledja i nemogu ni a sjedim ni stojim, nisata. Nama dvjema pravila boraniju a mm i Ajli przila meso.Jedino sam ovj kolac uspjela da napravim

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1284
5.8.2012 23:17:41   
Medić*
Mamine oci hvala user posted image

Mi smo uzivali sa vama, drago nam je sto ste na bili gosti user posted image

Sultani su posebna prica, jos se evo smijem njihovom namazu i grljenju user posted image user posted image Divni su user posted image user posted image

F kada ste otisli ogladnio pa veli mama kad ce opet iftar user posted image

< Poruku je uredio medic slatki -- 5.8.2012 23:18:55 >

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1285
6.8.2012 0:29:53   
Super Beba
Selam drage žene...
Mi za vikend brisnuli na vikendicu, joj ljepote u zelenilu...Baš se fino odmorili i mali uživao...Večeras iftarili na Bjelašnici, a sinoć ja pravila iftar...I otkrila sam super način pečenja krompira...Prije nego ga zapečem, skuham ga...Ja sam to praktikovala kad hoću da ga pržim, ali sinoć skontah da bih ga mogla zapeći u vatrostalnoj (otvorenoj)...I fino ga skuhala (na krupnije komade izrezala) i poredala...Od začina samo sol i vegetu i malo bosiljka (meni je inače ovaj začin vrh)...Ostalo malo mjesta u vatrostalnoj i dodala 2 paprike na pola izrezane..samo ih malo posolila i mrvu ulja stavila...
A od mesa isprižila piletinu sa tikvicama i paprikom u wok tavi...Napravila supu sa karfiolom, mrkvom, lukom, graškom i piletinom...Desert - voćna salata i sladoled (to je MM spremio heh)..

Sad evo kafenišem i čekam vrijeme sehura iako sutra ne postim :(( došli oni dani...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1286
6.8.2012 0:44:17   
Honey3
selam hanumeuser posted image
Ja evo tek sa iftara,bili u Visokom(u okolini) kod moje tetke,svasta je bilo,kao kod tetkeuser posted image
sutra ja spremam iftar za prijatelje,bracni par sa vecom djecom postacima,i mislila sam praviti:
neku corbicu
sis-cevap
pohovani patlidzan
pohovane palacinke
pitu sirnicu
monte kolac
eh sad, vidjet cu opet sutra da li ce biti kakvih izmjena ili dopunauser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 1287
6.8.2012 8:07:57   
Mia
Hanady, m.i.n.a. jos jednom vam hvala sto ste mi nasle recept, a VEEEEELIKO hvala ide lejli ka koja ga je i postavila user posted image Uglavnom, hadzijski cevap je super uspio i svi su bili odusevljeni user posted image Samo sam ja jos dodala bamiju user posted image Nadam se da se autorica recepta nece ljutiti user posted image

< Poruku je uredio Mia -- 6.8.2012 8:08:10 >

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1288
6.8.2012 8:58:08   
chuci
pomozite mi savjetom. pravim iftar za 8 odraslih postača plus 4 djece nepostača. jel mi dovoljno
čorba merdžimek
topa
zapečena piletina (1 pile na komade)
teletina iz rerne u saftu sa paradajzom i mrkvom
krompir u vrhnju
sirnica

hurme, somuni, salata, limunada, sok

rolat sa bananom
lubenica i dinja

ili da dodam još jedno jelo s prilogom

< Poruku je uredio chuci -- 6.8.2012 9:02:11 >

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1289
6.8.2012 9:11:39   
Alma_27
ja ne postim vec treci dan. malo mi neobicno

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1290
6.8.2012 10:43:40   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: chuci

pomozite mi savjetom. pravim iftar za 8 odraslih postača plus 4 djece nepostača. jel mi dovoljno
čorba merdžimek
topa
krompir u vrhnju
sirnica

rolat sa bananom
lubenica i dinja

Ja bih ti tu dodala neku skroz jednostavnu rižu. Imaš piletinu i teletinu, a jedan je prilog od krompira. Ja ovo zato što se desi da neka djeca i jedu samo rižu od svega ponuđenog, pa kontam komadić piletine i riža tipično dječije jelo user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1291
6.8.2012 10:53:32   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Mia

Hanady, m.i.n.a. jos jednom vam hvala sto ste mi nasle recept, a VEEEEELIKO hvala ide lejli ka koja ga je i postavila user posted image Uglavnom, hadzijski cevap je super uspio i svi su bili odusevljeni user posted image Samo sam ja jos dodala bamiju user posted image Nadam se da se autorica recepta nece ljutiti user posted image

"Autorica" recepta ga nije izmislila, tako da nema šta da se ljuti što si ti dodala bamiju user posted image

Ja sam stavila osnovu, a vi naravno da možete dodavati po svom ukusu.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1292
6.8.2012 11:26:05   
chuci

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: chuci

čorba merdžimek
topa
krompir u vrhnju
sirnica

rolat sa bananom
lubenica i dinja

Ja bih ti tu dodala neku skroz jednostavnu rižu. Imaš piletinu i teletinu, a jedan je prilog od krompira. Ja ovo zato što se desi da neka djeca i jedu samo rižu od svega ponuđenog, pa kontam komadić piletine i riža tipično dječije jelo user posted image

ma moja curica će jesti čorbu ona nije problem
ova ostala djeca su malo poteški na hrani. oni jedu samo supu, makarone, sirnicu, pizzu i ćevape.
pa sam ko njima nanijetila sirnicu.
možda da djeci i jednu pizzu napravim, ne znam

za odrasle mi jazuk praviti rižu jer mi svake godine ostane. pojede se samo kašika dvije. svi jedu meso user posted image pa ne stignu do riže. a bude mi dobra, razabrana user posted image

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1293
6.8.2012 11:29:45   
mamine oci
djeca obicno i ne sjednju za stolom jer po cjeli dan jedu tako da imas sirnicu i ne brini, uvjek se ucini da ce biti malo ali i ostane hrane jer je vruce vise se pije tekucina nego i sto se pojede bar je tako kod nas,ja sam juce kod medic bas fino jela, jer vjerovatno mi je prijalo sto a nisam spremala i onda sam bila odmorna tako da sa bas jelauser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1294
6.8.2012 11:30:41   
Lejla Ka
Pa onda ti ništa ne treba, samo računaj pleh sirnice djeci, i malo i odraslima da se okuse user posted image

Ma kakve pizze na ovoj vrelini :) [meni su moja djeca izvadila živce svojim prohtjevima, ja ih sad pustim da jedu šta hoće, ako neće i to mi je super, ko ih šiša nek budu gladni. Ja postim i još da im ugađam user posted image Ovo ti pričam da znaš u kakvom sam psihičkom stanju pa da sa rezervom uzmeš moje komentare o slaganju dječijeg menija user posted image ]

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1295
6.8.2012 11:37:49   
chuci
ma ova djeca su što bi rekli lahka za nahraniti. skuhaću im makarona ako zafali user posted image

još ću domaći sladoled ubaciti jer ne znam hoće li svi kolača

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1296
6.8.2012 11:55:52   
henna ze
nisam stigla prije postaviti
Hadzijski ćevap u foliji kao kod leljle ispade isto

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

i lazanje sa mesom i tikvicama

faširano meso prodinstano sa lukom, mrkvom i malo začina

user posted image

umak

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

nisam slikala servirano..jer sam nosila kad sveki ovako u tepsijama..bilo nas vagon..pa se za čas razgrabilo

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 1297
6.8.2012 11:58:26   
djoisa
meni zamirisa ovaj hadzijski cevap user posted image

moglo bi se ovo probati..

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 1298
6.8.2012 12:01:49   
Hanady RR
user posted image user posted image
mene ove tikvice odmah namamiše...
mi smo u totalnom fazonu tikvicauser posted image

mi smo sinoć bili kod seke moje...
ja ponijela ledeni vjetar, lubenicu i pripremljen hadžijski da smao u rernui kod nje došečemo s agljivama...
dogovorile nećemo puno nas četvero i naša sit sita djeca sa nama...
kad mi dole...a ono hurme, koka-kola, limunda, tarhana, sjeckani burek ispod sača, pileći fileti u lisnatom tjestu, krompir i paprike i paradajz i tikvica ispod sača...elem....

mi ne sehurasmo uioše samo se lijepo vode nadolmili noćasuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 1299
6.8.2012 12:18:10   
djoisa
hanady ako ste u tikvica fazonu onda moras probati, onu piletinu u foliji s tikvicama sto je lejla linkala..super je..
samo meni bilo puno, nisam moga pojesti za iftar, pa nastavila na sehuru user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *