|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sehuri/Iftari
5.8.2012 12:39:55   
Hanady RR
divno...user posted image
torta je baš baš....dobra....

a kako bih rado ovog slatkoga ćevapa malo za večeras...
kod mene ga niko ne voli sem ja i mama ponekaduser posted image
sve mi ko mrsko napraviti samo radi mene...
al mogla sam bogami pristavitiuser posted image user posted image divna ideja...

mi večeras idemo kod seke...
dodouše idemo popodne pa ćemo ja iseka za nas zajedno spremati....

imamo okvirni meniuser posted image
ja ne smijem reć više sramota me...al ispkeoh koru za ledeni vjetaruser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 1251
   RE: Sehuri/Iftari
5.8.2012 13:13:55   
Amam
Selam  rr vrjednice user posted image

Ja sinoc imala goste na iftaru,pa ne stigoh ni da se javim,a jos sam i radila.

elem iftarili smo:pilecu supu s povrcem,pilece fileti u bijelom sosu,rizu i spansku pitu.

Desert lubenica i hurmasice.

Ostalo mi puno hrane,jer sam kolicinski dosta napravila,veceras sam sama s djecom pa cu samosupicu napraviti ,i zagrijati ostatke.

Sutra aBd opet gosti,pa cu napraviti neki kolac danas user posted image

_____________________________

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1252
   RE: Sehuri/Iftari
5.8.2012 13:23:06   
mamine oci
m veceras u gostima kod nase medic,nesumnjam da ce biti sve ekstra s obzirom da znam kako je medic jedna vredna domacica ,user posted image tako da danas odmaram od spremanjauser posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 1253
   RE: Sehuri/Iftari
5.8.2012 14:12:03   
Medić*
Sellami i od nas.

Mamine oci hvala. Bit ce nam zadovoljstvo nahraniti usta postaca user posted image

Hanady za ledeni vjetar user posted image user posted image Ja tako kada se za nesto zavezem ne popustam duze vrijeme, Enci tu ne ulazi suho meso ono je uvijek IN user posted image

Pripreme iftara uveliko pocele. Bit ce na iftarskoj sofri :

Prvo idu hurme, voda i kafa, tako jedan od vecerasnjih gostiju voli user posted image

Supa sa povrcem i mesnim komadicima.

Pecena piletina.

Telece pecenje i pekarski krompir sa pecenim paprikama.

Pita sirnica u obliku hamajlica sa susamom.

Mijesana salata (paradajz, krastci, kiseli krastavci, masline ) sa travnickim sirom.

Sokovi, voce,

bombice i rolatic od oblatne sa krem bananicama. Na kraju jos po jedna kafa user posted image

< Poruku je uredio medic slatki -- 5.8.2012 14:13:22 >


_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1254
   RE: Sehuri/Iftari
5.8.2012 14:17:20   
rerica
http://www.klix.ba/vijesti/bih/beslaga-bajraktarevic-vec-22-godine-posti-svaki-drugi-dan/120805028
Da ga Allah nagradi user posted image

_____________________________

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1255
   RE: Sehuri/Iftari
5.8.2012 14:25:13   
Medić*

IZVORNA PORUKA: rerica

http://www.klix.ba/vijesti/bih/beslaga-bajraktarevic-vec-22-godine-posti-svaki-drugi-dan/120805028
Da ga Allah nagradi user posted image


Amin, kako su samo divni i cisti, nur nekakav izbija. Mashalah.

Bas sam juce citala.

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 1256
   RE: Sehuri/Iftari
5.8.2012 14:35:40   
mama75

IZVORNA PORUKA: Iman83


IZVORNA PORUKA: enči80


IZVORNA PORUKA: canim

Medic ti si zaista pravi uzor kako se treba ophoditi sa komsijama user posted image da vam Allah dz.s. podari svaki hajr user posted image

Potpis i od ranije po postovima skužih da si jako draga osoba i da voliš suho mesouser posted image user posted image user posted image

Amanullah prelijepo sve izgleda a sigurno je i preukusno.
Iman probala sam ledeni vjetar i kolač je za 10.Jedina mahana mu je što ga ima dosta a ja sama tri noći zaredom na iftaru,baš sam se počastilauser posted image Kora mi je super izišla i bez ikakvih problema samje prerezala a kada sam je stavila peći fino njih dvije u kolica i nisam ulazila čitav sat dok se nije ispekla da ne bih slučajno provirila.

Malo ot,mala_sa jedan velikiuser posted image za tebe i dječaka slatkoga.


Nije mu to bona mahana već prednost.
user posted image

Drago mi je da ti se svidiouser posted image

Molim vas gdje ima recept za ovaj ledeni vjetar? Kako mu videh ovu "mahanu" odmah sam odlucila da ga napravim user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1257
   RE: Sehuri/Iftari
5.8.2012 14:35:59   
Mia
Zenice, pomagajte user posted image

Veceras sam domacica za iftar i htjela sam praiti hadzijski cevap, ali nikako ne mogu da nadjem recept koji sam neki dan gledala user posted image Cak su bile i slike ... samo se sjecam da se meso i ostali zacini prvo kuha neko vrijeme, a onda se stavlja u pek papir i tada se na to rezu gljive i sve se jos pece u rerni. E sad ne znam koliko cega, pa ako neko zna o kojem se receptu radi, molim vas da mi pomognete da ga nadjem. Ako nista, onda barem dajte svoj recept za hadzijski cevap. Ima toga na internetu, ali vi ste mi provjerene user posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1258
   RE: Sehuri/Iftari
5.8.2012 14:44:05   
bellla
medic---Pita sirnica u obliku hamajlica sa susamom.--kako ovo pravisuser posted image


http://www.klix.ba/vijesti/bih/beslaga-bajraktarevic-vec-22-godine-posti-svaki-drugi-dan/120805028
Da ga Allah nagradi

user posted image user posted image Prelijepo!

_____________________________

Be happy,it drives people crazy!

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1259
   RE: Sehuri/Iftari
5.8.2012 14:46:21   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Mia

Zenice, pomagajte user posted image

Veceras sam domacica za iftar i htjela sam praiti hadzijski cevap, ali nikako ne mogu da nadjem recept koji sam neki dan gledala user posted image Cak su bile i slike ... samo se sjecam da se meso i ostali zacini prvo kuha neko vrijeme, a onda se stavlja u pek papir i tada se na to rezu gljive i sve se jos pece u rerni. E sad ne znam koliko cega, pa ako neko zna o kojem se receptu radi, molim vas da mi pomognete da ga nadjem. Ako nista, onda barem dajte svoj recept za hadzijski cevap. Ima toga na internetu, ali vi ste mi provjerene user posted image

evo ga...od lejle ka...

http://www.ringeraja.ba/forum/m_871595/mpage_20/key_/tm.htm
20 trana foto kuhanja teme

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1260
   RE: Sehuri/Iftari
5.8.2012 14:47:01   
m.i.n.a.
MIA...lejla ka je stavila svoj recept na temi fotokuhanje..ja ga kopirala davno a cu ti stavit a slike potrazi na temi..

Hadžijski ćevab

[Prema iscrpnom objašnjenju Mame Alme i Hanady, te nakon gledanja par folova na TV-u]

Ja u ćevabima volim junetinu, ima izrazitiju aromu, pa sam uzela oko 1/2kg mlađe šnicle i besprijekorno je operisala od svih žilica.

Sastojci za moj ćevab su bili: meso izrezano na krupnije zalogaje, jedna veoma velika glavica crvenog luka izrezana na sitne kockice, tri srednje mrkve izrezane na kolutiće, jedan veliki prezreo paradajz (oguljen i izrezan na kockice)
Začine koje sam stavila su so, crni biber, peršun, dva lovorova lista i blago ljutkasta paprika

Najprije sam na malo ulja popržila luk da postane staklast, dodala meso i propržila da promjeni boju, dodala paradajz, pa i to malo propržila, dodala kolutiće mrkve, začinila, ubacila lovorove listove, te dodala malo vode da sve ogrezne, jer sam očekivala dugo kuhanje. Kuhala sam jedan sat na 5/9 na staklokeramičkoj ploči, a nakon toga još 30 minuta na 4/9 podioku. Tako da je ćevab bio potpuno gotov prije "pakovanja". U jednom trenutku sam se prepala da će mi aroma lovora biti prejaka pa sam izvadila listove. Mislim da bi pola lista na ovu količinu bilo dovoljno.

Prema postupku viđenom na TV, na tanjir sam stavljala četvrtast komad folije i stavljala manju porciju ćevaba, i tek onda dodavala očišćene šampinjone

Onda sam svaki paketić uredno i čvrsto "zapakovala i poredala u tepsiju na pek papir. Pekla sam 10 min na 250C, a onda 20min na 200C. Do posluživanja su ostali u isključenoj rerni

(odgovor članu bellla)
Neposredna veza do poruke: 1261
   RE: Sehuri/Iftari
5.8.2012 14:47:52   
Hanady RR
m.i.n.a za po sekunde te ''uzeh''user posted image
al to je to...eto Mia navali na kuhanjeuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 1262
   RE: Sehuri/Iftari
5.8.2012 14:49:18   
m.i.n.a.
eh sad meni treba pomoc.....

imam pakovanje kupovnih jufki i slozila bih pitu...burek ili sareni burek,svejedno...ali je roblem sto veze nemam sta da cinim sa jufkama,jel se trebaju kvasiti kao i domace pecene...uvijek razvijem pite a sad mm cak ovdje nasao klasove i kupio da me odusevi..a ja nisam bas odusevljena jer ne znam sta da radim sa njima...

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 1263
   RE: Sehuri/Iftari
5.8.2012 14:54:05   
m.i.n.a.
mala_sa samo da mahnem,kako ste nam vas dvoje..slusa li drug ili je kao i ovja moj zivahne prirode,sto bi kulturno rekla:-)

.s.izvinite zbog o.t.

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1264
   RE: Sehuri/Iftari
5.8.2012 15:01:40   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.

eh sad meni treba pomoc.....

imam pakovanje kupovnih jufki i slozila bih pitu...burek ili sareni burek,svejedno...ali je roblem sto veze nemam sta da cinim sa jufkama,jel se trebaju kvasiti kao i domace pecene...uvijek razvijem pite a sad mm cak ovdje nasao klasove i kupio da me odusevi..a ja nisam bas odusevljena jer ne znam sta da radim sa njima...


nedavbno sma postavila recept albanskoga bureka..sa gotovim jufkama jednostavno a preukusno...d anjega porbaš...

ili samo ovako ukratko da ti kažem...od gotove polagane pite najbolje praviti...
ako ćeš bureč pripremi smjesu meso i sve šta ide ako ćeš šareni odoaj krompir...a jufek prebroj...klasove imaju u 500 gr oko 12 jufrki...pa u pleh od rerne slaži pistu...na dno staviš 3 jufke...svaku mastiš..
rastopi puter, ulje, malo mlijeka, soli pa sa kašike pokapaš jufku...
onda nakon tri staviš smjese trećinu...
pa opet jufku dvije staviš taviš...pa opet smjesa...pa opet dvije
pa smjesa pa ostatak jufrki...na vrjh izaberi namanje ishrzanu jufku...

prije pečenja izreži pitu na kocek...peci standardno...kad izvadiš a ruke vodom poprskaj i ssalvetom pokrij nek odstoji...

eto oprilike...polagana...

ako je meso posmalno...možda je bolja varijanata da manje mastiš jufke a sa ruke kiselom vodom ih malo poprskaš

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 1265
   RE: Sehuri/Iftari
5.8.2012 15:03:38   
treće
razmotaj ih, jednu po jednu poulji stavljaj na početak punjenje i zarolaj, redaj u tepsiju poulji i peci
ili polaganu 3-4 jufke slaži tako da svaku pouljiš pa na nju sljedeću na 4. stavi pola punjenja, pa opet 2pouljene pa punjenje i opet jednu po jednu pouljenu, zadnju ostavi neku koja je čitava i više je poulji(prethodno ih možeš prebojati da znaš rasporediti,nema veze ako pucaju)
IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.

eh sad meni treba pomoc.....

imam pakovanje kupovnih jufki i slozila bih pitu...burek ili sareni burek,svejedno...ali je roblem sto veze nemam sta da cinim sa jufkama,jel se trebaju kvasiti kao i domace pecene...uvijek razvijem pite a sad mm cak ovdje nasao klasove i kupio da me odusevi..a ja nisam bas odusevljena jer ne znam sta da radim sa njima...


(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 1266
   RE: Sehuri/Iftari
5.8.2012 15:07:07   
m.i.n.a.
hvala vam....bice onda sareni sa kuhanim krompirom,tri o tri jufke:-)

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 1267
   RE: Sehuri/Iftari
5.8.2012 15:08:53   
Medić*

IZVORNA PORUKA: bellla

medic---Pita sirnica u obliku hamajlica sa susamom.--kako ovo pravisuser posted image


http://www.klix.ba/vijesti/bih/beslaga-bajraktarevic-vec-22-godine-posti-svaki-drugi-dan/120805028
Da ga Allah nagradi

user posted image user posted image Prelijepo!



Bella evo peve mi se u sopretu, moram ranije jer kasnije mi tri sporeta ne bi pomogla user posted image Ma bit ce extra, bar tako izgleda. Fil moze po zelji. Ja sam htjela sa piletinom ali dosta mesa ima na meniju pa stavih sir.

Jufla za pitu 1/2 kg

Svjezi sir, 1 jaje, dvije kasike pavlake, malkice soli.

Sve juke isjeceku se na snite, oko debljine nekih 10 tak sm. Ja sve odjednom, fino ih porvnam i isjecem.

Uzimas po da lista, stavis fil na kraju i zavijas na hamajliju, isto kao baklavu sto zavijaju.

Slazes u nauljen pleh.

Kada sve zavijes, umute se dva jaja, dvije kasike pavlake, ili kajmaka, casa kisele vode/mlijea ili jogurta, pola case ulja, polijes fino sve hamajlice i pustise neko vrijeme da sve dobro upije. Ja sam npr jutro spitu prvavila, polila je i edrzala u fruzideru ili na hladnom negdje. Prije pecenja evo posula susamom. Lagano ali eto malo oblik pite da primijenim user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu bellla)
Neposredna veza do poruke: 1268
   RE: Sehuri/Iftari
5.8.2012 15:10:42   
Medić*
Mina ja nikada ne uljim, ne mazem jufke. Fil stavim, i na kraju umutim, jaje, pavlaku, pola case ulja, casu lisele vode i polijem pitu. Isjecem je prije polivanja, i pustim da upije nekih sat vremena. Bude extra.

Evo upravo sam pravila takvu sa sirom i zavijala kao hamajlije, nekada samo zarolam a nekad slaganu pravi. Uglavnom sve na isti fazon ih radim samo fil drugaciji. Ma me razlikuje se od domace jufke. Svi misle ja razvijam user posted image

< Poruku je uredio medic slatki -- 5.8.2012 15:13:35 >


_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1269
   RE: Sehuri/Iftari
5.8.2012 15:15:11   
m.i.n.a.
medic jel stavis fil na svaku jufku ili prvo sloj ide deblji...i sad si me ponukala sa ovom svojom pitom na hamajlije ili trkut...hmmm...eto sad imam dilemu ..tacno mi fali jos kupovnih jufki:-))))

nego eto u skladu sa temom...sarajevska corba iz kese sa mojom piletinom i mrkvom,hehehneka pita,rolat sa bananom od juce,voce,sok...
mogla si tu i uslika,hihihihi

< Poruku je uredio m.i.n.a. -- 5.8.2012 15:17:38 >

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1270
   RE: Sehuri/Iftari
5.8.2012 15:20:00   
Skvo RR
veceras
supa
topa
pohovane purece snicle i patlidzani
salata
sirnica
sladoled

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 1271
   RE: Sehuri/Iftari
5.8.2012 15:20:01   
Medić*
Mina ( ne mogu tackice stavljati ) user posted image

Prvo sve jufke isjeces na snite. Od jedne jufke ti izadje po 4 ili 5 snita, zavisi kako ih sjeces. Onda uzmes po dvije snite i samo na pocetku stavis kasiku fila i uvijas u trokut, ono sto ti na kraju ostane da visi sklonis nozicem, meni je od pola kile jufke izaslo preko 20 trokuta i nisu mali uopste user posted image dakle pun pleh cervrtasti. Evo svak cas otvaram rernu i odusevljavaju me ti trokutici bas, bas. user posted image

Nista jufke ne mastis, vec kasnije napravis smjesu i polijes, i sacekas da upije fino. Lakse i vjeruj mi ukusnije, jer probala sam i sa mazanjem svake jufke, dangubljenje user posted image

Jedino kada sa mesom pravim, onda meso prvo malo prodinstam sa zacinima.

< Poruku je uredio medic slatki -- 5.8.2012 15:24:10 >


_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 1272
   RE: Sehuri/Iftari
5.8.2012 15:28:33   
m.i.n.a.
ma vala probacu,ako ne bude ok ima jaja:-)
nego jos samo poljev napisi:-)

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1273
   RE: Sehuri/Iftari
5.8.2012 15:34:10   
Medić*
IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.

ma vala probacu,ako ne bude ok ima jaja:-)
nego jos samo poljev napisi:-)


Evo gore ima Beli sam pisala, ali nema veze :)

1 ili 2 jaja,

2-3 kasike pavlake i kajmaka ako imas,

casu kisele vode/jogurta ili mlijeka

Pola case ulja, malkice posolis samo.

Kada sv eupije dodas susama preko trokutica :)

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 1274
   RE: Sehuri/Iftari
5.8.2012 15:54:29   
Mia
Hanady, m.i.n.a LJUBIM VAS!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *