|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sehuri/Iftari
28.7.2012 17:34:46   
umahmed
Tajrauser posted image . Hvala mila
Dama user posted image user posted image
user posted image Hvala draga Ali Nama je Zelma petero aBd zivota I zdravlja

Moj dananji Iftar
Supa od zarw
Topa,somuni,domaci ledeni caj
Sis cevap
Tikvenjaca
Vocna salata(Dinka,lube mica,breskvw,neka rinse I banana preliveni medom I slagom).
Sehur cimbur,kompot od visanj

Hanady I ja Pravin ove patlidzane I extra su,eh bas cu in sutra imam I gosteuser posted image

moje najvece bogatstvo:
F.02.08.2003.
H.25.12.2006
A.10.11.2010.
.....

(odgovor članu umahmed)
Neposredna veza do poruke: 701
28.7.2012 17:43:43   
mamine oci
ja moram da se pohvalim moj sin napravio mami bosanski lokum ili kako mi u Sandzaku kazemo secerli lokumuser posted image ,ja cjeli dan gledam recepte na net i pricam sa jednom prijateljicom da mi se jedu i da cu ih praviti po iftaru ali mi mrsko da se pokrenemuser posted image on me slusao,procitao recept i zao mi sto nemam aparat da slikam ispali za merak jedva cekam da probam ljubi ga majkauser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 702
28.7.2012 17:50:50   
Amam

IZVORNA PORUKA: mamine oci

ja moram da se pohvalim moj sin napravio mami bosanski lokum ili kako mi u Sandzaku kazemo secerli lokumuser posted image ,ja cjeli dan gledam recepte na net i pricam sa jednom prijateljicom da mi se jedu i da cu ih praviti po iftaru ali mi mrsko da se pokrenemuser posted image on me slusao,procitao recept i zao mi sto nemam aparat da slikam ispali za merak jedva cekam da probam ljubi ga majkauser posted image

user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 703
28.7.2012 17:52:03   
mamine oci
www.bosanskikuhar.ba/recept/bosanski-lokum/

evo link ako neko bude hteo da pravi zaista brzo lako i nadam se ukusno cekam iftar da probamao :)

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

Neposredna veza do poruke: 704
28.7.2012 18:08:26   
Alma_27
ja sam napravila paprike u tepsiji. eno peku se i mirisu taaaako dobro....
iance, kad ih filujem paprike za tepsiju, stavljam krompir a sad sam u fil stavila mljeveno meso, malo rize, kropmpir, mrkvice, persun, luk i onaj veliki socni paradajz da pusti sok. jos malo paradajza poredala preko i mislim da ce biti fino.

za desert, kolac od jogurta sto sam juce napravila. stavila maline i kupine.

a juce sam pravila i minestrone supu iz kesice i dodala malo kvinoje (tek kupila pa da probam svogdje) i bas je dobro ispalo.

da, sirnica sa kiselom vodom je extra samo sto je meni bila malo natopljena u donjem dijelu... ne znam kako da to sljedeci put sprijecim. da stavim malo vise kore na dno? ili da stavim vise sira pa da upije sve?

pravite li vi nekad shake od voca ili povrca? evo, ovaj je fin pravo da covjeka okrijepi

sorry, zaboravila sma staviti link http://www.coolinarika.com/recept/zeleni-kasasti-sok/

< Poruku je uredio Alma_27 -- 28.7.2012 18:15:04 >

Neposredna veza do poruke: 705
28.7.2012 19:00:03   
palachinken
Danas pravimo
- pileću supu
- piletinu sa senfom i kukuruznim pahuljicama
- rižoto sa šampinjonima i tikvicama
- lubenica

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 706
28.7.2012 19:25:22   
Alma_27
kako pravis tu piletinu sa senfom i kukuriznim pahuljicama?
koje su to kukuruzne pahuljice user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 707
28.7.2012 19:25:25   
hapymum
Danas nepravim nista,mm nocna tako da mi se samoj i ne jede,ali napravila sam juce kolac onako osvjezavajuci je i brzo se sprema (bar meni)
1 kg jabuka oguliti i isceci na kriske u tepsiju ili pleh posuti sakom secera,s malo cimeta i malo putera,peci 10 min dok jabuke ne omeksaju izvaditi i preliti sa umucenim
5 jaja
5 kasika secera
5 brasna
fildzan mlijeka i fildzan ulja preliti preko jabuka i peci jos pola sata.kad se ispece prevrnuti pleh da jabuke dodju na vrh,preliti sa jednim pudingom od jagode(350ml mlijeka jedan puding da bude malo gusce) i ukrasiti slagom

< Poruku je uredio hapymum -- 28.7.2012 19:26:06 >

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

Neposredna veza do poruke: 708
28.7.2012 19:49:08   
palachinken

IZVORNA PORUKA: Alma_27

kako pravis tu piletinu sa senfom i kukuriznim pahuljicama?
koje su to kukuruzne pahuljice user posted image

corn flakes, najobicniji. Stavis ga u kesu i zgnjecis, ali ne u prah, nego da bude komadica. Pomijesas sa soli, biberom i bijelim lukom u prahu.
Filete, one cijele komade, zarezes po sredini da se napravi dzep i tu ubacis zacinskog putera ili mozzarelle. File okolo premazes senfom, uvaljas u pahuljice i peces u rerni, u tepsiji sa papirom za pecenje.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 709
28.7.2012 22:51:34   
ljubičica 28
Da se i ja napokon javim za danas user posted image
Najprije hvala za verzije mantija, posebno vinetu i mediću user posted image
Bile su super, malo me je lisnato zezalo dok sam ga razvijala da sam u jednom momentu pomislila kud su mi one trebale al' ispalo je dobro na kraju.

Večeras:
teleća supica s dooosta povrća,
piletina by palačinka user posted image s pireom,
mantije,
voćna salata, lubenica, ledene kocke (napokon se pojele), kompot.

Palačinko, ja ću do kraja ramazana prokakotat od ovih tvojih recepata s piletinom user posted image user posted image

I paprike punjene krompirom pravljene po receptu od damme su ekstra, ja bih drugi put još samo malkice vrhnja dodala i suuuuuuuperrrr user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

Neposredna veza do poruke: 710
28.7.2012 23:11:00   
visnjica1
Drage moje jeste li vi postile dok ste trudne bile

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 711
28.7.2012 23:19:10   
canim
Mi danas ne planirano otisli kod mojih na iftar, tako da nisam nista kuhala a sutra smo isto pozvani

visnjica1 Ja nisam, ni za vrijeme trudnoce ni dok sam intezivno dojila bebu.

(odgovor članu visnjica1)
Neposredna veza do poruke: 712
28.7.2012 23:23:42   
visnjica1
Ma da ni ja ne postim, ´malo me je grizla savjest da li zapostit ili ne ali ipak se odluci da necu je rto je sve u dobrobit moje bebice user posted image

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 713
28.7.2012 23:24:57   
zeze
Ja ne mogu postiti user posted image , tek u ponedjeljak aBd jedva cekam.

Veceras smo bili kod svekrve, spremila je grah. Bas sam se najela , odavno ga nisam jela.
Sutra kod moje mame, ne znam sta ce biti. Nesto lijepo kako to samo mama zna napraviti user posted image

Trenutno kontam sta bi muzu za sehur napravila user posted image

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 714
28.7.2012 23:29:33   
*pcelica*
Kod nas je veceras bio zenski iftar user posted image
MM otisao u posjetu sestricu koji ide u medresu pa je sad na praksi negdje oko Kaknja.
Pravila sam nam
supu
pohovane filete
pecene paprike u kajmaku
salata
kompot
lubenica
sareni kolacici
Najela sam se ko majstor. Paprike su mi bas legle ko budali samaruser posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 715
28.7.2012 23:32:53   
zeze

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Kod nas je veceras bio zenski iftar user posted image
MM otisao u posjetu sestricu koji ide u medresu pa je sad na praksi negdje oko Kaknja.
Pravila sam nam
supu
pohovane filete
pecene paprike u kajmaku
salata
kompot
lubenica
sareni kolacici
Najela sam se ko majstor. Paprike su mi bas legle ko budali samaruser posted image

MasAllah.

Nisam jos jela mantije, moram ih napraviti i probati.

Punjene paprike sa bilo cim su extra, samo ja jedem fil ne jedem paprike user posted image , ne volim ih , ali volim im miris. Oj jesam zapetljala samu sebe. user posted image

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 716
28.7.2012 23:33:18   
lejla80
Pozdrav i od mene...Kod nas danas na meniju bila pileća supica, zeljanica, jogurt, kafica...za zasladit se čokolada i grožđe..stim da do grožđa još nisam doša, sve se mućka u meni...Žene drage vi svašta nešto spremate..pojedete li sve to?
Ja uglavnom supu, glavno jelo i prilog i vazda nešto ostane..a ja baš i ne volim dva dana isto jest, posebno za Ramazan

Višnjice ni ja nisam postila u trudnoći, ionako mi se mantalo i bila sam gladna ko vuk...dok sam dojila ispostila sam koji dan, čisto da doživim Ramazan

2011.
2016.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 717
28.7.2012 23:35:55   
lejla80
Pčelice kako praviš te paprike sa kajmakom...jel ono kad ispržiš staviš kajmaka i dodaješ li još nešto..ja sam tek odnedavno počela volit paprike pa pojma nemamuser posted image

2011.
2016.

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 718
28.7.2012 23:36:45   
visnjica1
Ma da, mozes li mi napisati kako pravis supicu od piletine jest da ju moj mm ne voli ali cu je za iftar praviti akb

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 719
28.7.2012 23:38:48   
visnjica1
Ja volim crvene paprike koje se zalede pa se u pola zime odlede i naprave njam prste da pojedes a inace nisam ljubitelj zelene pecene paprike uvijek ju imam u frizderu ali ju slabo pravim vecinom u salatu ili sataras

Neposredna veza do poruke: 720
28.7.2012 23:39:52   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: lejla80

Pčelice kako praviš te paprike sa kajmakom...jel ono kad ispržiš staviš kajmaka i dodaješ li još nešto..ja sam tek odnedavno počela volit paprike pa pojma nemamuser posted image

Ma ja ti njih samo operem, posusim poredam u tepsiju posolim i stavim da se peku. Kad su skoro gotove stavim kajmaka (ja kupujem onaj Nocko kajmak on je k'o domaci) i vratim jos par minuta u rernu da se onaj kajmak upihtija. Ma budu mmm

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 721
28.7.2012 23:41:56   
*pcelica*

Punjene paprike sa bilo cim su extra, samo ja jedem fil ne jedem paprike , ne volim ih , ali volim im miris. Oj jesam zapetljala samu sebe.

Skontali smo te user posted image Tako i moji jedu paprike. Pojedu fil a meni ostave papriku.
Ja sam pravila mantije i meni licno su bolje i od bureka.

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

Neposredna veza do poruke: 722
28.7.2012 23:44:55   
lejla80
Supu od piletine pravim tako što skuham neki komad piletine koji imam u frižideru sa mrkvom i cijelom glavicom luka koju poslije izvadim i začinima, onim koji mi prvi padnu na pamet..Kad meso bude kuhano ubacim još neko povrće, uglavnom karfiol ili brokulu jer im treba malo vremena sa se skuhaju..Meso izvadim i isitnim pa vratim ponovo u supicu i na kraju dodam tjesteninu , nekad kocku za supu a nekad ne..eto odprilike tako nekako :)

2011.
2016.

Neposredna veza do poruke: 723
28.7.2012 23:46:49   
lejla80

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Punjene paprike sa bilo cim su extra, samo ja jedem fil ne jedem paprike , ne volim ih , ali volim im miris. Oj jesam zapetljala samu sebe.

Skontali smo te user posted image Tako i moji jedu paprike. Pojedu fil a meni ostave papriku.
Ja sam pravila mantije i meni licno su bolje i od bureka.

Joj i ja ovo radim user posted image user posted image user posted image

2011.
2016.

Neposredna veza do poruke: 724
28.7.2012 23:49:17   
visnjica1
aha hvala ti lejla, a jel mantija one male pitice kao burek samo mali zalogaji, uh sto sam ja pozelila miris lepina (somuna) uh jedva cekam opet ramazan provest u svojoj Bosni user posted image

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *