|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sehuri/Iftari
28.7.2012 11:17:20   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Moj današnji meniuser posted image za Iftar

somuni
limunada
datule
begova čorba
bamja sa telećom koljeicom
koljenica zapečena sa krompirom i začinskim biljem
japrak u vinovom listu
piletina i gljive by palachinken
Imam baildi
sezonska salata
peynirli ve kekikli çörekle ( turski recept sa feta sirom se radi)

Tarçınlı Çörekler ( isto turski recpet sa cimetom slatkiš)
Torta sa ananasom

Eto ga...
ove turske recepte sma našla na Fb stranici jednu ženicu...mašalllah čuda čini u kuhinji...pa da porbam...sviđa mi se i izgled i kombinacija namjernica...
a reko da osvježim postačima meni...pravim ono što vole kod mene pa da i malo promejnimouser posted image

user posted image user posted image Allahu sacuvaj nas od rasipluka , razbacivanjem hrane user posted image
smiluj se braci i sestrama u Somaliji , Siriji , Palestini nek su nam na savest
Amin

< Poruku je uredio triputmama -- 28.7.2012 11:20:36 >

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 676
28.7.2012 11:27:48   
emirita
hanady izvini jel mi mozes napisat recept za begovu corbu :),vidjela sam na ringerajinoj kuhinji da ima dosta tvojih recepata i super izgledaju,pa et...ako mozes il ovdje il tamo da postavis recept. hvala

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 677
28.7.2012 11:28:44   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: triputmama

Moj današnji meniuser posted image za Iftar

somuni
limunada
datule
begova čorba
bamja sa telećom koljeicom
koljenica zapečena sa krompirom i začinskim biljem
japrak u vinovom listu
piletina i gljive by palachinken
Imam baildi
sezonska salata
peynirli ve kekikli çörekle ( turski recept sa feta sirom se radi)

Tarçınlı Çörekler ( isto turski recpet sa cimetom slatkiš)
Torta sa ananasom

Eto ga...
ove turske recepte sma našla na Fb stranici jednu ženicu...mašalllah čuda čini u kuhinji...pa da porbam...sviđa mi se i izgled i kombinacija namjernica...
a reko da osvježim postačima meni...pravim ono što vole kod mene pa da i malo promejnimouser posted image

user posted image user posted image Allahu sacuvaj nas od rasipluka , razbacivanjem hrane user posted image
smiluj se braci i sestrama u Somaliji , Siriji , Palestini nek su nam na savest
Amin

triputmama...
tvoj komnetar je toliko nepotreban da se isti može smatrati i uvredom...
no ja sam postač od svega pa i bezpotrebnih komentara na još bepostrebnije komentare...

za mojom sofrom večeras je 8 postača i 6 djece...
od toga 3 postača će biti i na sehuru...

ja se čak bojim da mi hrane ne uzfali....user posted image

mediću pošaljem ti na FBuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 678
28.7.2012 11:32:19   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: emirita

hanady izvini jel mi mozes napisat recept za begovu corbu :),vidjela sam na ringerajinoj kuhinji da ima dosta tvojih recepata i super izgledaju,pa et...ako mozes il ovdje il tamo da postavis recept. hvala

user posted image

Begova čorba:

naravno domaćauser posted image

300 gr pilećih fileta
2 veće mrkve
1 korijen peršuna 1-2 srednje veličine štapića korijena celera

staviti u pretis lonac, preliti vodom i neka kuha nakon pištanja pretisa jedno 10-15 minuta

izvaditi povrće i meso narezati na kockice i vratiti u pretis....

dodati so i biber i ulje po želji
list celera i list peršuna
neko stavlja i vegetu ali ja ne koristim pogototo jer su tu svi sastojci koji se u vegeti nalaze

bamju ( mjera pola velikog konca sa pijace ciglaneuser posted image ) skuhati u malo vode sa 2-3 kapi sirćeta, kad se skuha preliti direktno hladnom vodom i tako je procjediti i skinuti sa konca i ubaciti u pretis lonac....

pustiti da kuha....
kad je sve prokuhalo u jednu šolju nasuti 200 ml hladne vode i staviti dvije velike kašike gustina izmješati da nema grudvica i sasuti u supu koja ključa...mješati jedno 8-10 minuta i begova čorba gotova.
meni ispadne oko 3 l tekućine u pretisu...znači preko polovine a moj je od 5 litara

ja sam prije znala kupiti vispakovu gotovu begovu čorbu pa je razmutiti u hladnoj vodi i umjesto gustina ubacim u supu...mnogo je ukuno i taman gusto...

neko radi zapršku sa brašnom pa sipa u ključalu supu ali ja nisma inače ljubitelj zaprške pa je vješto izbjegnem ovim novijim receptimauser posted image

ovu čorbu poslužiti sa polovicom limuna da svako sebi isjedi po želji.user posted image

Eto...prijatnouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu emirita)
Neposredna veza do poruke: 679
28.7.2012 11:36:40   
emirita
hvala puno

Neposredna veza do poruke: 680
28.7.2012 11:46:49   
niki83
Ja sam skontala sta za iftar insallahuser posted image
Pastrmka sa rostilj tave u kukuruznom brasnu
Prilog ce biti tjestenina sa brokulom i vjerovatno i supica sa brokulom.
Kao desert cu nam napraviti varijaciju one jogurt torte, samo u casama: jogurt, keks, borovnice i maline, pa slag.
Elhamdulillah.

N&N

(odgovor članu emirita)
Neposredna veza do poruke: 681
28.7.2012 11:52:54   
Medić*
Niki zavidim ti na ovoj pastrmci, ja sam osudjena jesti ribu samo kada je muz kilometrima daleko, alergican je. Pa zato je i rijetko pravim meni i malom.

A mi i veceras u gostima na iftaru, i sutra...ali zato naredne sedmice bit ce kuhanja za rodbinu i prijatelje aBg, jedva cekam.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 682
28.7.2012 12:15:55   
spoky
danima pratim temu i cekam da gdja. Hanady konacno napiše recept za Imam baildi. Pocet cu ga sanjat :-)

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 683
28.7.2012 12:22:28   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: spoky

danima pratim temu i cekam da gdja. Hanady konacno napiše recept za Imam baildi. Pocet cu ga sanjat :-)

user posted image user posted image

poslala sam ga na kuharicu ringerajinu al još nije objavljen..
evo sad ću ja vama staviti ovde :)

Imam Baildi

potrebno
4 glavice crvenog luka
2 čehna bijeloog luka
4 paprike
5 paradajza
5 patlidžana srednje veličine
5 badema
malo ulja
soli
bibera
paršunov list

u jednu dublju tavu propršiti sitno nasjeckan luk crveni i bijeli....
paradajz oguliti kao jabuku i narezati na kockice pa sve sa onim sokom staviti na porpržen luk i prirjatu
narezati paprike na kockice i dodati u isto
začiniti po želji i staviti peršunov list
pirjati jeno 20 minuta uz stalno dodavanje vode

patlidžane oguliti, rajeći po polovini i izdubiti kašikom sredinu...sredinu od 2 patlidžana narezati na sitno u ubaciti među ostalo povrće....

patlidžane samo malo okrenuti na vrućoj plati...za jedne i duge strane po pola minute

nauljiti tepsiju pa u nju poredati patlidžane...u svaki sa trane zaposti po pola badema ( badem je dobar za izvuče ljutinu iz patlidžana)
patlidžane napuniti dinstavim povrćem i svu tečnost iz tace nasuti oko patlidžana...

peći na temperaturi od 250 stepeni nekih 20-25 minuta....

po želji ko voli na ove palidžane može staviti i krišku trapista pa eći još 5-10 minuta da se on istopi i poveže

i evo slika kda nema trapista gore
http://www4.slikomat.com/10/0822/8mv-Slika0.jpg
a evo ovdje ima slika i sa trapistom odozgo :)
http://static1.ringaraja.net/uploads/BIH/articles/646/large/9d725b784e31adc9efe66fe4f786bbfd.jpg

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu spoky)
Neposredna veza do poruke: 684
28.7.2012 12:36:03   
koka i po
jel uz ovo jelo kakav prilog ide?

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

Neposredna veza do poruke: 685
28.7.2012 12:45:32   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: koka i po

jel uz ovo jelo kakav prilog ide?

može a vjeruj i ne mora...
kada ga sa trapistom staviš sito je...
mada ja ga češće kao prilog koristim uz nešto mesno...
a vegetarijcima je ovo savršeno glavno jelouser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 686
28.7.2012 12:57:00   
bebacha
ja cesto u tu smjesu dodam mljeveno meso al i netreba
menije ljeti patlidzan odlican zamjena za meso

evo jos jean slican i jako ukusan recept

patlidzan se presjece ko krst al ne do kraja,paprike popolove
u serpi se izdinstat dosta luka i paradajza.tom smjesom se napune patlidzane,a ostatak se stavi izmedu patlidzana,na to se poredaju polovince paprika
sjedine se kisela pavlaka i vrhnje za kuhanje(ja umjesto vrhnja stavim domaci kajmak)prelije se preko toga i pece na 180 stepeni 30-40 minuta

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Neposredna veza do poruke: 687
28.7.2012 12:57:57   
hapymum
Ima li neki recept za ribu,bas mi se sad jede riba

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 688
28.7.2012 13:03:30   
koka i po
sve odoka.
posolis povegetis i pobiberis ribu(ja nikad nisam biberila ali biber ide u izvornom receptu)
napravis mix u koji ide bijeli luk,persun,kockice limuna i maslinovo ulje.
istim natrljas ribu.umotas u foliju,slozis u tepsiju i peces u rerni.pred kraj pecenja(otprilike 45 min)skines gornju foliju da bi riba porumenila.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 689
28.7.2012 13:05:12   
Hannan
E vala Hanady osevapila si se sto napisa ovaj recept, od proslog Ramazana m ise taj Baldi urezao, a nikako da vidim recept, ima da ga napravim,insallah.

Eh mi veceras kod seke na iftaru, sa roditeljima, s sutra kod nasih dragih komsija...da ih Allah nagradi na nijetu, trudu i zelji da nahrane postace.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

Neposredna veza do poruke: 690
28.7.2012 13:20:16   
amanullah
hanady ruke ti se pozlatile, iftar ti je bio mashAllah, vrijednost ramazana je nahraniti postace, inshAllah da te Allah nagradi za trud, aminuser posted image

Abdullah obradovao mami 23.02.2010

Zivot bez vjere je prazan i besmislen !

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 691
28.7.2012 13:42:00   
bebacha
Hanady mozel smrznuta bamlja u begovu.mozda ce mi tbat sutra da pravim a nemogu kupit bamlju do ponedjeljka

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu amanullah)
Neposredna veza do poruke: 692
28.7.2012 13:42:50   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: bebacha

Hanady mozel smrznuta bamlja u begovu.mozda ce mi tbat sutra da pravim a nemogu kupit bamlju do ponedjeljka

može...
samo je prije isto malo porkuhaj sa sirćetom...
da ne bude ljepljiva...

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 693
28.7.2012 13:44:42   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: amanullah

hanady ruke ti se pozlatile, iftar ti je bio mashAllah, vrijednost ramazana je nahraniti postace, inshAllah da te Allah nagradi za trud, aminuser posted image

Amin draga moja...
i vas sve koje namirujete sve u zdravlju da sretne i narednih godina

slike sa večerašnjeg biće sutra...ove su sličice od prošlih godina...
mašallah...evo nižemo ramazanske godine zajedno na temiuser posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 694
28.7.2012 13:46:49   
riba78
http://img580.imageshack.us/img580/9917/dsc03281w.jpgPanacota sa domačim đemom od maline user posted image

večreras na iftarskoj sofri, musaka od tikvica ,supica ,somuni user posted image

i ja ču prvom prilikom isprobati ovog baldisanog imama ,zvuči primamljivo user posted image
Hanady thx za recept user posted image

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

Neposredna veza do poruke: 695
28.7.2012 14:22:29   
Hanady RR
divno ribiceuser posted image
panacota je divna idejauser posted image user posted image
a sad naravno..receptuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 696
28.7.2012 14:28:38   
klemzi
Ribo moja ja ne vidim tvoju sliku...user posted image a volem panacotu user posted image user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

Neposredna veza do poruke: 697
   [Obrisana poruka]
28.7.2012 14:35:27   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu klemzi)
  Neposredna veza do poruke: 698
28.7.2012 14:40:12   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: klemzi

Ribo moja ja ne vidim tvoju sliku...user posted image a volem panacotu user posted image user posted image

http://img580.imageshack.us/img580/9917/dsc03281w.jpg
jel sad bolje

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 699
28.7.2012 15:08:08   
ananas_ze
hanady sad je boljeuser posted image ja nocas kuham crorbicu s povrcem, nesto lagano uz salatu aBduser posted image sjetila sam se brzog kolaca, pravim ga u kalupu:
3 pudga skuhati u litar mlijejka sa 10 kasika secera, kad se ohladi dodati pjenasto umucen margarin i preliti preko 500gr izdrobljenog petit kekesa, to sve izmjestai dodati banaice i ravno u kalupp, moze i u tepsiju pa rezati kao kolac,ukrasiti po zelji bice aBd i slika
e sad panacote, ja sipam u zdjelice pa kad posluzujem izvrcem ih u druge, malo zahmet al mi nekako ljepse:
litar mlijeka prokuhati sa 10 kasika secera i kad se prohladi staviti 30gr zelatina kojeg smo pomjesali s pola cas vode i pustili da se stegne,(mjesatida se zelatin istopi u mlijeku) sacekati da se ohladi toliko da moze u frizider. Mlijeko ce se stegnuti kao puding i doda se u poal litra umucenog slaga, sve zajedno dobro umutiti i sipati u kalup ili zdjele. Preliv po zelji ja pravim od visanja.

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

Neposredna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *