|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Sehuri/Iftari
27.7.2012 23:43:44   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: mykica

Ja ih isto pravim kao običnu jufku al je razvučem baš baš da bude tanka skroooz. Haman ga i dođe kao lisnato tijesto. I onda stavim fil, zarolam i siječem između fila i stavljam u tepsiju. Tako mene svekrva nauči, samo što ih ona još nešto uvrne (nešto joj nisam upratila taj potez najbolje) i to su te neke Novo Pazarske mantije, ali ja ih samo onako narežem i redam u tepsiju i budu mi super user posted image

ma ja dole ih uvrne ...da budu loptice...
mene tim naučila turkinja jedna udata za novopazraca :)
a ove sa 6 jufkica jednu na drugu naučila me jedna nana/bik iz sjeniceuser posted image

ja dok nisam obe ''vrste''savladala nisam ih se okanilauser posted image
a ni one meneuser posted image

i moje su sitnije od ovih na slici...ko mali zalogajčići...malo ''nježnije''user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mykica)
Neposredna veza do poruke: 651
27.7.2012 23:46:23   
Hanady RR
evo na ovaj novopazarski način :) mojeuser posted image
http://www4.slikomat.com/10/0821/g15-Slika0.jpg
http://www4.slikomat.com/10/0822/lhh-Slika0.jpg

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 652
27.7.2012 23:52:15   
Medić*
I ja ih pravim na novopazarski nacin, pa kako i nebi rodjena u New Pazar sity-ju user posted image user posted image

Iman moja jetrva u Skoplju ih pravi kao ti, sve pite tako pravi, ja nista ljepse nisam probala, zivim za njenu pitu, medjutim oni jedva cekaju nase mantije, tako da ja kada odem tamo nagrabusim user posted image

Moj muz isto voli sa pilecom mesom, fasiranim, ne stvaraju mu zgaravicu kao sa drugim mesom, a te sa piletinom i gljivama nisam do sada, napisi mi receptic sa mjerama, mogla bi u srijedu godtima za iftar napravit aBg.

< Poruku je uredio medic slatki -- 27.7.2012 23:53:02 >

Nema vece institucije od roditelja!

Neposredna veza do poruke: 653
27.7.2012 23:53:45   
niki83
Mi veceras kod mame bili..pa smo imali: pilecu krem supu, meso od telece glavuse (ja nisam ljubitelj, ali ostali se pocastise user posted image ), musaka od patlidzana i tikvica, i krompir uvaljan u kukuruzno brasno pa zapecen. Salata je bila sezonska.
Onda sladoled, pa oval raznog voca, i kolac sa visnjama uz kafu, elhamdulillah.

Ja sam za sutra odlucila ribu za iftar insallah, samo ne znam koju i na koji nacin user posted image ali imam vazdan da skontam user posted image

N&N

(odgovor članu mykica)
Neposredna veza do poruke: 654
28.7.2012 0:08:20   
Hanady RR
ja pišem meni za jedna golemi iftar...
tamama fino do sehura do iftara imama vakta šta nabešah user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 655
28.7.2012 0:28:17   
animagical

Eh mantije su večeras kod mene bile za iftar. Mada te sa lisnatim tijestom nisam nikad probala, nego pravim one prave sandžačke mantije. Kad sam se udala to mi je prvo bilo što sam morala da naučim praviti. Muž mi je porijeklom iz Sandžaka i to im je glavno jelo. Preporučila bih vam da probate praviti mantije sa pilećim mesom! Preukusne su. Meni ih je ostalo i za Sehura samo ih opet polijem jogurtom i podgrijem i budu super.

udate smo s istog kraja,samo mm nije imao tih kuharskih zahtjeva,srecauser posted image ja sam mantije naucila praviti kod mame i tek poslije hodajuci po iftarima kod muzeve rodbine skontala da su tipicne sandzacke....tijesto mi je kao obicna jufka,ali kad je razvucem,na carsaf, ostavim malo da stane, tj da se osusi jufka...i kad sijecem,pravim veci razmak,pritisnem krajeve nozem, i ispod podvijem....glavno da se poliju jogurtom s bijelim lukomuser posted image

(odgovor članu mykica)
Neposredna veza do poruke: 656
28.7.2012 0:31:58   
Medić*

IZVORNA PORUKA: animagical

Eh mantije su večeras kod mene bile za iftar. Mada te sa lisnatim tijestom nisam nikad probala, nego pravim one prave sandžačke mantije. Kad sam se udala to mi je prvo bilo što sam morala da naučim praviti. Muž mi je porijeklom iz Sandžaka i to im je glavno jelo. Preporučila bih vam da probate praviti mantije sa pilećim mesom! Preukusne su. Meni ih je ostalo i za Sehura samo ih opet polijem jogurtom i podgrijem i budu super.

udate smo s istog kraja,samo mm nije imao tih kuharskih zahtjeva,srecauser posted image ja sam mantije naucila praviti kod mame i tek poslije hodajuci po iftarima kod muzeve rodbine skontala da su tipicne sandzacke....tijesto mi je kao obicna jufka,ali kad je razvucem,na carsaf, ostavim malo da stane, tj da se osusi jufka...i kad sijecem,pravim veci razmak,pritisnem krajeve nozem, i ispod podvijem....glavno da se poliju jogurtom s bijelim lukomuser posted image

Vidi ti, pa nisam znala da ti je muz sa tih krajeva user posted image user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 657
28.7.2012 0:34:37   
Hanady RR
eto sad znašuser posted image
jaoooooooo a sjedile zajedno a nisu fino protabirile...nikad mahaluša od vasuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 658
28.7.2012 0:37:12   
Medić*
user posted image user posted image

Ponovit cemo mi to :)))

Neposredna veza do poruke: 659
28.7.2012 0:39:28   
mykica
Što nas zaokupiraše mantije user posted image Vala ću i ja probat te sa tih 6 jufki. Da vidim kako ispadnu. Da se mogu hvaliti kad nam dođe rodbina iz Sandžaka, da vide da je mlada nešto naučila ;)

12.06.2013. Nakon godinu i po, napokon plusić.

21.01.2014. Rodi se ljubav najveća i sreća neopisiva!

23.04.2015. Stigla ljubav druga

07.05.2017. Očekujemo novu srećicu

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 660
   [Obrisana poruka]
28.7.2012 0:51:29   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Medić*)
  Neposredna veza do poruke: 661
28.7.2012 1:31:07   
Alma_27
OT jeste li osjetile zemljotres?

u Tuzli nije bilo bas prijatno user posted image

Kako se covjek odmah Allaha sjeti...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 662
28.7.2012 1:33:05   
canim

IZVORNA PORUKA: Alma_27

Nego sta neg smo osjetili, nije bilo ni prijatno u Sarajevu a mogu misliti kako je bilo u Zenici, kod Zenice je negdje epicentar user posted image

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 663
28.7.2012 1:35:03   
Alma_27
auuuu nisma znala gdje je epicentar pa pitam...

nadam se da se nece ponoviti

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 664
28.7.2012 1:35:26   
Medić*

IZVORNA PORUKA: canim

IZVORNA PORUKA: Alma_27

Nego sta neg smo osjetili, nije bilo ni prijatno u Sarajevu a mogu misliti kako je bilo u Zenici, kod Zenice je negdje epicentar user posted image

Ja se vala dobro prepadoh. procitah na FB od nase Klemzi kao sto ona samo zna Zemlja budi na sehur :))))

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 665
28.7.2012 1:36:21   
mykica
Eto kakav smo narod kad nam se i za Ramazan trese. Na hajr. Da nas ne dočeka još neka gora opomena.

12.06.2013. Nakon godinu i po, napokon plusić.

21.01.2014. Rodi se ljubav najveća i sreća neopisiva!

23.04.2015. Stigla ljubav druga

07.05.2017. Očekujemo novu srećicu

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 666
28.7.2012 1:38:54   
canim
Bas je podug bio, kod mene nije toliko drmalo ali je dugo trajalo.
Medic hehe bas i ja chatam sa svojom sekom i meni bas to naum palo, budi nas na sehur plus i one sto nisu ni ustajali da malo ustanu, vakat je user posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 667
28.7.2012 1:42:05   
canim
Medic kad si vec tu i kad ste vec pisali o sandzackim mantijama, jeli imate vi neko jelo sto se zove ribica user posted image nesto kao mantije samo se ne filuje a prelije se jogurtom i bijelim lukom ?

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 668
28.7.2012 2:14:21   
Alma_27
opet OT ali tema sa hranom nam je najaktivnija :)

Došao Enes Ibn Malik r.a. kod Aiše r.a. pa je pita: „Kaži mi, pričaj mi nešto o potresu.“ A ona mu reče: „Potresi će se dešavati uvijek kada se veliki grijesi među svijetom rašire kao što je: kada blud (zinaluk-nemoral) postane javan, kad se raširi upotreba alkohola i činjenje drugih grijeha.“ Tada Uzvišeni kaže Zemlji: „Potresi ih!“ Enes je upita: „Je li to kazna ljudima?“, a ona mu odgovori:“Ne tako mi Allaha. Zemljotresi su milost i opomena vjernicima, a kazna nevjernicima i griješnicima.“ Jer vjernici koji stradaju od zemljotresa i sličnih katastofa su šehidi i zato je to za njih milost od Boga a oni koji prežive budu opomenuti i oporave se!!

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 669
   [Obrisana poruka]
28.7.2012 2:22:29   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Alma_27)
  Neposredna veza do poruke: 670
28.7.2012 2:27:26   
Honey3
kako ste mi hanume moje ? Vidim malo uplaseneuser posted image
mene nije bilo dvije noci,bila u Kaknju,jednu noc sa prijateljicama iftarila u restoranu,a veceras kod mame i imali smo : corbicu,sis-cevap,rizu sa graskom,sareni burek,kadaif,jabukovacu,lubenicu...user posted image
evo za sehur ima pite,a za iftar bum vidjeli,ujutro mi aBd kcerka stize iz Austrije,mlogo je mama pozelilauser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 671
28.7.2012 2:35:42   
Alma_27
@Iman, pomislila sam na to user posted image

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 672
28.7.2012 10:31:39   
mamine oci
ljubicice ja zakasnila sa odgovorom za mantije, ali evo medic i Vinetu su ti obijasnile bas kao sto bih i ja :)ja po cjeli dan se izlezavam samo bi spavala :)zato slabije pisem inace kao sto Vinetu rece sa lisnatim tjestom zaista nema razlike kao prave Sandzacke jos budu hrskavije fil moze po zelji lako brzo i ukusno :)

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 673
28.7.2012 10:57:38   
Hanady RR
Moj današnji meniuser posted image za Iftar

somuni
limunada
datule
begova čorba
bamja sa telećom koljeicom
koljenica zapečena sa krompirom i začinskim biljem
japrak u vinovom listu
piletina i gljive by palachinken
Imam baildi
sezonska salata
peynirli ve kekikli çörekle ( turski recept sa feta sirom se radi)

Tarçınlı Çörekler ( isto turski recpet sa cimetom slatkiš)
Torta sa ananasom

Eto ga...
ove turske recepte sma našla na Fb stranici jednu ženicu...mašalllah čuda čini u kuhinji...pa da porbam...sviđa mi se i izgled i kombinacija namjernica...
a reko da osvježim postačima meni...pravim ono što vole kod mene pa da i malo promejnimouser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 674
28.7.2012 11:13:05   
Medić*
Gdje da vidimo te recepte user posted image

Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *